Mijn favoriete droogshampoos

Categoriën Haar

Droogshampoo. Ik gebruik het al een hele tijd en bedacht me onlangs dat ik er eigenlijk nog nooit iets over geschreven heb. Wat is droogschampoo nou precies? Hoe werkt het? Wordt je haar er echt schoon van? In dit artikel geef ik antwoord op die vragen en laat ik ook gelijk mijn favoriete droogshampoo’s zien.

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo zit in een spuitbus en bestaat eigenlijk uit een soort poeder. Je gebruikt het wanneer je haar een beetje vettig is, maar je het liever niet wil wassen. Te vaak wassen is namelijk niet goed voor je haar. Het poeder absorbeert de vettigheid, waardoor je haar er weer fris uitziet.

Hoe werkt het?

Van een afstandje spray je de droogshampoo op de haaraanzet. Je laat het even intrekken zodat het poeder de vettigheid op kan nemen (een halve minuut is vaak al genoeg). Vervolgens borstel je het even door, want een droogshampoo laat vaak een beetje een witte waas achter. Door het even door te borstelen wordt dit al een stuk minder. Het poeder maakt het haar iets stugger en hierdoor krijg je vaak ook meer volume in je haar.

Mijn haar vóór de droogshampoo. Niet echt heel vettig, maar ik wilde het toch iets frisser én meer volume.

Spray!

Mijn haar na de droogshampoo. Zoals je ziet heb ik veel meer volume. Ook zie je nog een  beetje een witte waas achterop mijn hoofd. Kennelijk had ik het niet helemaal goed doorgeborsteld. Oeps!

Wordt je haar er echt schoon van?

Door droogshampoo te gebruiken ziet je haar er weer fris en schoon uit, maar het reinigt je hoofdhuid en je haar niet. Als je alleen droogshampoo zou gebruiken, wordt je haar mat en droog als stro. Droogshampoo is geen vervanger voor shampoo, maar meer een aanvullend product. Je haar wordt er niet schoon van, maar het ziet er wel weer frisser uit. Ik gebruik het vooral wanneer mijn haar eigenlijk te vet is, maar ik geen tijd heb om mijn haar te wassen of als ik het wassen van mijn haar langer wil uitstellen (want hoe vaker ik het was, hoe sneller het vet wordt). Dat je er ook nog eens volume van krijgt vind ik een bijkomend voordeel.

Aanraders

Ik heb al veel verschillende droogshampoos geprobeerd. Een aantal wil ik er even uitlichten.

De eerste droogshampoo die ik probeerde was die van Tigi Catwalk. Hij zat in een goodiebag die ik kreeg bij de modeshow van Janice en hierdoor ben ik verliefd geworden op dit product. Deze werkt zo makkelijk, is goed doseerbaar en ruikt heel erg lekker! Hij is nu trouwens in de aanbieding in de webshop van John Beerens: €12,90 voor 250 ml (-40%!).

De Batiste Hint of color droogshampoo heeft als voordeel dat hij geen witte waas achterlaat op het donkere haar. Hij bevat namelijk een vleugje kleur. Batiste Hint of color is verkrijgbaar in de varianten: Dark & Deep Brown en Medium & Brunette. Prijs: €3,99 voor 150 ml. O.a. te koop bij Kruidvat.

J Beverly Hills is één van mijn favoriete haarverzorgingsmerken. Ook hun droogshampoo vind ik erg fijn, maar wel behoorlijk aan de prijs (€28,95 voor 220 ml). Niet goedkoop dus, wel erg fijn en zuinig in gebruik. J Beverly Hills is te koop bij sommige kappers en via de webshop van John Beerens.

De droogshampoos van Andrélon zijn lekker budgetproof (€4,99 voor 245 ml). Ik moet zeggen dat ik weinig verschil merk tussen de Langer Fris en Verrassend Volume variant. Mijn moeder is blond en zij vindt de Zomer Blond versie ook erg fijn. Wel merk ik dat deze op één of andere manier sneller op gaan dan de duurdere droogshampoos.

Gebruik jij wel eens droogshampoo? En zo ja, wat is jouw favoriet?

Liefs, Laura

7 thoughts on “Mijn favoriete droogshampoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.