Clinique Skin Diagnostic

Categoriën Huidverzorging

Gisteren was ik bij de Clinique counter in de Bijenkorf in Amsterdam om als één van de eerste Clinique’s nieuwste hulpmiddel voor in winkel te proberen: de Clinique Skin Diagnostic. Met deze app voor de iPad (alleen voor in de winkels, niet voor thuis) kun je in de winkel je huidconditie bepalen en passende productcombinaties vinden. Aan de hand van enkele vragen kun je binnen een paar minuten je persoonlijke productaanbevelingen printen of via e-mail ontvangen. Daarnaast kun je de app gebruiken om barcodes van producten te scannen en zo meer te weten komen over samenstelling, gebruik en prijs.

De Clinique Skin Diagnostic is beschikbaar in 4 talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) maar binnenkort komen daar ook Russisch, Arabisch, Japans, Zweeds, Pools, Turks en Manadrijn bij. Natuurlijk deed ik ook de test en beantwoordde ik vragen over zaken als leeftijd, hoeveelheid slaap en stress, leefgewoonten en persoonlijke huidproblemen. Het viel me op hoe snel en gemakkelijk ik zo’n nauwkeurig advies kreeg. Alles klopte!

Uit de test bleek dat ik Clinique’s huidtype 2 (gecombineerd droog) heb. Mijn huid kan wel wat vocht gebruiken en daarvoor werd de Moisture Surge Extended Thirst Relief geadviseerd. Omdat mijn huid op de wangen een beetje rood, droog, dun en gevoelig is, werd de Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder geadviseerd. Deze poeder is geel van kleur, wat rood opheft, en bevat verzorgende bestanddelen. Hij zal mijn huid dus niet uitdrogen, iets wat andere poeders vaak wel doen. Als dagelijkse verzorging werden voor mij nog meer producten uit de Redness Solutions Lijn geadviseerd, zoals de Soothing Cleanser. Deze cleanser reinigt, exfolieërt en verzorgt. Als dagverzorging rolde de Daily Relief Cream en de Protective Base SPF 15 uit de test.

De Clinique expert raadde mij nog een aantal andere producten aan die niet uit de test kwamen, maar wellicht wel fijn voor mij konden zijn, zoals de Turnaround Overnight nachtcrème. Voor onder de ogen adviseerde ze de Superdefense SPF 20 en All About Eyes Rich.

Ik kreeg van de Clinique expert ook nog een full face make-upadvies. Als foundation is bij mij de Supermoisture foundation in de kleur 04 gebruikt. Als concealer de Airbrush Concealer in 01. Als poeder de Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder, zoals ook uit de test kwam. Op mijn ogen is eerst een Lid Smoothie aangebracht (01) en daarna het oogschaduwduo 402 Like Mink en een zwart oogpotlood. Tenslotte de Blushing Blush 102 op de jukbeenderen en de Chubby Stick (wat zijn ze toch fijn!) in 04 op mijn lippen.

Winkels die over de Clinique Skin Diagnostic beschikken: De Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven en 26 Douglas verkooppunten. Dus mocht je bij Clinique de Skin Diagnostic zien staan: doe even snel de test!

Liefs, Laura

8 thoughts on “Clinique Skin Diagnostic

  1. Echt handig zo’n app maar ik vraag me af in hoeverre je a.d.h. van vragen helemaal je huidtype en conditie kan bepalen. Volgens mij zijn er altijd uitzonderingen dus hoeft de uitslag niet altijd te kloppen.

  2. Wat handig! Maar toch zou ik ‘t liever door een professioneel iemand laten doen, waarom weet ik niet. Of nouja, ik heb het gevoel dat die het beter weet ofzo (a)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.