Mijn favoriete series van dit moment #2

Categoriën Chickmedia, Favorites

Al eerder schreef ik een artikel over mijn favoriete comedieseries van dit moment. Ik ben echt serieverslaafd en kijk ik niet alleen comedieseries maar ook actieseries. Vandaag deel ik mijn favoriete actieseries van dit moment met jullie.

Dexter

Met stip op nummer 1: Dexter. Over drie maanden start het zevende seizoen van deze bloedstollend spannende serie en ik kan niet wachten! De serie gaat over Dexter Morgan, een bloedspatanalyist bij de Miami Metro Police Department. Maar Dexter leidt een tweede leven: ‘s nachts is hij een seriemoordenaar. Hij vermoordt echter alleen maar mensen die het volgens hem echt ‘verdienen’: andere moordenaars die hun straf zijn ontlopen. Hij vermoordt niemand totdat hij genoeg informatie verzameld heeft en hij echt zeker weet dat deze persoon het niet verdient om te leven. Deze ‘code’ heeft hij van zijn overleden stiefvader geleerd. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang om te moorden en het leiden van een normaal leven. Zelfs zijn stiefzus Debra weet niet dat hij een seriemoordenaar is. Het is natuurlijk wachten op de dag dat zij erachter komt, want ook zij werkt bij de politie. De nummer één regel die zijn stiefvader hem leerde: wordt nooit gepakt.

Na een paar afleveringen was ik hooked aan deze serie. Michael C. Hall speelt de rol van Dexter voortreffelijk, het verhaal zit goed in elkaar en het is zo ongelooflijk spannend! Het is ook best raar dat je sympathie gaat kweken voor een moordenaar. Ik denk iedere keer weer: neeeeee, Dexter mag niet gepakt worden! Wat natuurlijk bizar is, want het is een moordenaar. Ondanks al het bloed en de vele moorden, vind ik de serie niet echt eng. Gelukkig maar, want daar houd ik niet van. Het is gewoon enorm spannend! Oh, en een leuk feitje: Michael C. Hall (Dexter Morgan) en Jennifer Carpenter (Debra Morgan) die in de serie  broer en zus spelen, zijn in het echt met elkaar getrouwd geweest.

Breaking Bad

Scheikundeleraar Walter White krijgt te horen dat longkanker heeft en niet lang meer zal leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen naar een leven als misdadiger. Hij besluit dat hij toch niets meer te verliezen heeft. Met de hulp van Jesse, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug methamphetamine (meth). Door zijn scheikundige achtergrond blijkt hij erg goed te zijn in het maken hiervan en verkoopt hij de beste meth van de regio.

Het duurde bij mij even voordat ik deze serie echt goed begon te vinden. Wanneer ik aan een nieuwe serie begin, kijk ik meestal een heel seizoen (tenzij het me echt niet kan boeien) en daarna besluit ik of ik verder wil kijken. Ik ben blij dat ik niet tussentijds afgehaakt ben bij Breaking Bad! In verschillende afleveringen wordt er gewerkt met flashbacks en flashforwards, die pas op het einde van de aflevering, of soms pas vele afleveringen later, duidelijk worden. Zonder dat het irritant is. Details die in eerste instantie weinig of geen betekenis lijken te hebben, blijken later in de serie van groot belang te zijn. De verhaallijn zit dus erg goed in elkaar en ook de acteurs zijn erg goed. Walter White wordt gespeeld door Bryan Cranston, die je misschien wel kent van de serie ‘Malcolm in the Middle’, en de rol van Jesse wordt geweldig vertolkt door de 32-jarige (!) Aaron Paul.

Prison Break

Lincoln Burrows zit onterecht vast voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten en zal binnen enkele maanden worden geëxecuteerd. Lincoln’s broer, Michael Scofield, ziet maar één mogelijkheid om hem uit de gevangenis te doen ontsnappen: hij pleegt een gewapende overval en moet van de rechter vijf jaar achter tralies in de Fox River State Penitentiary, dezelfde gevangenis als zijn broer. Daar gaat hij Lincoln helpen ontsnappen. Michael was bouwkundig ingenieur bij het bedrijf dat de gevangenis renoveerde. Daardoor heeft hij de blauwdrukken van de gevangenis. Hij heeft die blauwdrukken, samen met andere informatie, op zijn lichaam laten tatoeëren. Alles in code, zodat alleen hij de betekenis van de tattoos kent en niemand alarm zal slaan. In de gevangenis blijkt dat Michael een groots plan heeft opgezet om zijn broer te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen. Buiten de gevangenis geloven twee advocaten in Lincolns onschuld en proberen hem vrij te pleiten. Zij worden tegengewerkt door agenten van de Secret Service, in dienst van de vicepresident.

Deze serie is al in 2009 afgelopen en dus niet meer ‘van dit moment’, maar ik kon het niet maken om deze serie niet te noemen. Ik blijf het namelijk nog steeds één van de beste series ooit vinden. En Wenthworth Miller (die de rol van Michael Scofield speelt) is niet verkeerd om naar de kijken ;).

Binnenkort volgt er nog een artikel met mijn favoriete ‘meiden series’.

Ben jij ook een seriefan? Wat zijn jouw favoriete actieseries?

 

Liefs, Laura

8 thoughts on “Mijn favoriete series van dit moment #2

  1. Prison Break was één van de eerste series die ik keek en ik vind het nog steeds een geweldige serie! Ik ben ook helemaal gek op Dexter en ik kan niet wachten tot het weer begint. :) Ik vind Lost ook super!

  2. Whoah, is ‘Jesse’ al 32?! Ik hou zo van Breaking Bad, heb alle seizoenen al 3 keer gezien! Nog maar een weekje wachten tot seizoen 5. :)

    Dexter moet ik toch ook maar ‘es een keertje downloaden, hoor er altijd goeie dingen over.

    The Walking Dead is trouwens ook wel tof!

  3. Och ik ben echt een serie kijker. Dexter is ook zeker mijn favoriet. Verder vind ik Nip/Tuck erg goed, True blood, Grey’s en the walking dead.

  4. Goede snaak in tvseries!! Zelf ben ik echt fan van Castle en Supernatural. Ook de drie hierboven vind ik alledrie heel erg leuk. Ik heb vreaking bad nog niet helemaal gezien, ben halverwege et eerste seizoen, maar het is tot nu toe heel goed , xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.