Leg Wax @ The Wax Bar

Categoriën Haar, Huidverzorging

Nog maar een paar dagen en dan zou ik voor een weekje naar Spanje gaan, om daar heerlijk te genieten van de Spaanse zon, het eten en heel veel lol te hebben met mijn vrienden. De hoogste tijd dus om die wintervacht van mijn benen te verwijderen. Hier in Nederland hadden mijn benen nog niet veel zon gezien, maar daar zou in Spanje gelukkig verandering in komen. Dit jaar besloot ik om niet weer zelf aan de haal te gaan met waxstrips, maar om een Leg Wax te ondergaan bij een professioneel salon: The Wax Bar in Rotterdam in mijn geval. Het was voor het eerst dat ik een bezoekje bracht aan zo’n waxbar. Benieuwd naar mij ervaring? Lees dan verder!

 

Ik had een afspraak gemaakt bij The Wax Bar in Rotterdam, maar er zijn ook filialen in Amersfoort en Den Haag. Bij binnenkomst kon ik gelijk doorlopen naar de behandelruimte.

In een apart kamertje kon ik mijn schoenen en broek uittrekken. De behandelruimte zag er schoon uit en er stond een rustgevend muziekje op.

Leuke afbeelding op de behandeltafel :) 

Een paar dagen voordat ik de behandeling onderging, heb ik mijn benen goed gescrubt. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd, zijn de haren losser en zitten ze meer rechtop in de huid, waardoor het waxen nog makkelijker gaat. Ik mocht me twee weken voor de behandeling niet scheren, want de haartjes moeten minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit de waxbehandeling te halen. Een paar dagen voor mijn behandeling was het opeens mooi weer (eindelijk!) en kon ik dus helaas geen korte broek, rokje of jurkje aan. Maar ach, dan maar een luchtige lange broek.

Bij The Wax Bar zijn er verschillende soorten wax, onder andere speciale wax voor het gezicht en de bikinilijn.  De wax die op mijn benen gebruikt werd, hecht zich alleen aan de haartjes en niet aan de huid. Dat scheelt een hoop pijn! Mocht je thuis aan de slag gaan met wax, dan raad ik je aan om van tevoren babypoeder op het te ontharen lichaamsdeel aan te brengen. Hierdoor hecht de wax zich ook alleen aan de haartjes.

De wax werd met een metalen spatel aangebracht op de huid. Voor iedere applicatie werd een schone spatel gepakt. Vervolgens werd er een katoenen strip overheen geplakt en werd de haartjes razendsnel verwijderd. De eerste strip is het ergste, maar daarna raak je al snel gewend aan de pijn (die eigenlijk reuze meeviel, vond ik). Thuis moest ik iedere keer een nieuwe strip plakken, me iedere keer weer schrap zetten (“3, 2, 1… go!”), hier gebeurde het allemaal zo snel dat het klaar was voor ik er erg in had. Bij mij zijn alleen de onderbenen gedaan, de bovenbenen vond ik niet echt nodig. Binnen 15 minuten stond ik weer buiten!

Sommige haartjes werden niet meegetrokken, omdat ze te kort waren. Deze heeft de dame die mijn hielp zo veel mogelijk proberen te verwijderen met een pincet, maar dit ging helaas niet bij allemaal.

Na de behandeling werd nog verteld dat ik de eerste twee dagen niet te heet moest douchen en ook niet mocht scrubben, om te voorkomen dat haartjes gaan ingroeien. Ook kun je bij The Wax Bar speciale nabehandelingsproducten aanschaffen.

Tijdens mijn vakantie in Spanje, merkt ik dat ik ongeveer een week na mijn behandeling weer een paar haartjes zag. Dit waren de haartjes die tijdens de behandeling niet meegetrokken konden worden omdat ze nog te kort waren. De haartjes die wel verwijderd waren zijn nu ik dit schrijf, twee weken later, nog steeds weg. Ik vond het erg fijn om tijdens mij vakantie mijn benen niet te hoeven scheren. Lekker gladde beentjes, nu al twee weken lang!

Kijk voor meer informatie over The Wax Bar, het menu en de prijzen op www.thewaxbar.nl.

Liefs, Laura

11 thoughts on “Leg Wax @ The Wax Bar

  1. oeeh dit is zeker handig voor op vakantie, geen gedoe met te kleine douchehokjes en scheermesjes:P Maar het lijkt me toch ook wel een beetje eng en pijnlijk. Wel echt super dat de haartjes nu al 2 weken lang weg zijn!
    xx

  2. het is niet eng en qua pijn valt het reuze mee! ik doe het nu al een jaar en wil echt niet anders meer. de haartjes die terug komen zijn zo veel lichter en dunner dat bereik je niet met een scheermes :)

  3. ok misschien klinkt dit stom, maar vanaf welke leeftijd is dat eigenlijk? ik ben 15 en nogal bang dat ik bij zo’n salon voor schut sta door m’n leeftijd.

    1. Niet bang voor zijn! Ze zullen echt niet raar opkijken. Ik weet niet of er een minimum leeftijd aan verbonden is, maar 15 jaar vind ik niet te jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.