Weleda biologische bodylotions

Categoriën Huidverzorging

Weleda heeft vier nieuwe biologische bodylotions toegevoegd aan haar assortiment, die vanaf begin deze maand verkrijgbaar zijn. De producten bevatten geen synthetische conserveermiddelen (parabenen). Toch kan je de bodylotions wel lang goed houden. Dit komt door het bag-in-bottle systeem: in de fles zit een dun, flexibel zakje met beschermlaagje dat ervoor zorgt dat het product niet in contact kan komen met zuurstof. De fles zelf is van recyclebaar plastic en Weleda heeft met deze verpakking de iF Packaging Design Award 2012 gewonnen. Benieuwd naar deze nieuwe biologische bodylotions? Lees dan verder!

De bodylotions zitten in een pompflacon, wat fijn, gemakkelijk en hygiënisch werkt. Ik dacht eerst dat ik heel veel keer zou moeten pompen om mijn hele lichaam in te kunnen smeren, maar dat viel erg mee. Er komt welliswaar maar een klein beetje per pompje uit, maar dit kleine beetje smeert heel goed uit. Met slechts één pompje kon ik al mijn hele onderarm insmeren. Lekker zuinig in gebruik dus!

Zoals bij elk Weleda-product, staat ook bij deze nieuwe bodylotions steeds één bepaalde plant centraal. De rest wordt aangevuld met natuurlijke ingrediënten.

De Granaatappel Regenererende Bodylotion (€17,65 voor 200 ml) is geschikt voor de rijpere huid en bevat onder andere granaatappelpitolie, abrikozenpitolie en sheaboter. Dit zou de celvernieuwing moeten stimuleren en de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De geur van granaatappel is lekker zoet. De lotion is lekker vol, maar trekt gelukkig wel snel in.

Voor de normale tot droge huid is er de Wilde Rozen Verwennende Bodylotion (€13,75 voor 200 ml). Persoonlijk houd ik niet echt van rozengeur in een lichaamsproduct (ik hou wel van rozen als bloemen), maar mocht jij er wel van houden, dan is deze bodylotion echt iets voor jou!

De Duindoorn Voedende Bodylotion (€13,75 voor 200 ml) is er speciaal voor de droge huid. Naast duindoornolie bevat deze bodylotion ook karitéboter en macadamia-olie. De lotion is lekker luchtig (dat had ik niet verwacht voor de droge huid) en trekt ook snel in. Ruikt lekker fris en fruitig. I like!

Ten slotte de Citrus Hydraterende Bodylotion (€11,52 voor 200 ml). Deze is geschikt voor alle huidtypen en zorgt vooral voor hydratatie. Bevat ingrediënten als kokosnootolie, aloë vera en natuurlijk citoen. Deze variant vind ik het lekkerst! Hij ruikt heerlijk fris naar citroen en is wat mij betreft perfect voor de zomer!

De substanties van de biologische bodylotions

Een kleine opmerking: ik vind het een beetje jammer dat niet alle bodylotions dezelfde prijs hebben. Wellicht komt dit door de verschillende ingrediënten die ervoor gebruikt zijn, het ene is duurder dan het andere. Mijn favoriet (Citrus) is gelukkig de goedkoopste, hihi.

De nieuwe biologische bodylotions zijn verkrijgbaar bij diverse natuurwinkels, zelfstandige drogisterijen, Etos, De Tuinen, DA, D.I.O. en EkoPlaza. Check www.weleda.nl. voor meer informatie.

Liefs, Laura

7 thoughts on “Weleda biologische bodylotions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.