Make-up Studio Perfect Blending Sponge

Categoriën Testjes

Een tijdje geleden schreef ik over een dupe van de Beautyblender, waar ik erg enthousiast over was. Deze make-upspons in de vorm van een ei werkt perfect om je foundation, blush, bronzer of concealer aan te brengen. Kort na het schrijven van dat artikel maakte ik een grote fout: ik had haast en brachte snel mijn foundation en concealer aan met de spons, had geen tijd om hem schoon te maken en legde de nog vieze en vochtige spons in een lade. De dagen daarna droeg ik geen gezichtsmake-up (soms heb je daar gewoon geen zin in) en bleef de spons dus in de lade liggen. Toen ik hem weer wilde gebruiken zag ik dat hij een beetje beschimmeld was! Ieuw! Eigen schuld natuurlijk, maar no way dat ik hem nog ging gebruiken, dus ik moest snel een andere zien te scoren. Om een lang verhaal kort te maken: ik kwam uit bij deze Perfect Blending Sponge van Make-Up Studio. Zou deze net zo fijn, of misschien wel fijner zijn?

De spons zit in een plastic doosje. Make-up Studio noemt het een ‘perfect blending sponge’.

Op de achterkant van het doosje staan de instructies hoe je hem dient te gebruiken. En die laatste zin “… aan de lucht laten drogen”, had ik dus niet gedaan bij mijn vorige spons!

Net als de dupe van de Beautyblender die ik hiervoor had, is deze spons in het midden iets smaller. Ik vind dit eigenlijk wel fijn. Je kunt hem zo gemakkelijk vasthouden tussen je vingers.

Wanneer je de Beautyblender gaat gebruiken, maak je hem eerst nat maken onder de kraan of in een bakje met water, waardoor hij een stuk groter wordt. Vervolgens knijp je hem goed uit, waardoor hij dus niet langer nat is, maar wel vochtig. Door de spons nat te maken, zuigt hij minder product op. Het is en blijft een spons, dus hij zal altijd wel wat product opzuigen. Dat is misschien zonde, maar het weegt wat mij betreft absoluut op tegen het prachtige resultaat dat deze spons geeft.

Ik gebruik de spons het liefst om foundation en concealer mee aan te brengen. Ik zet stipjes foundation op mijn gezicht en blend dit uit door met de spons op mijn gezicht te deppen. Niet smeren of vegen dus! De ronde onderkant werkt goed voor grotere vlakken en met het puntje kun je op lastige plekjes komen zoals rond je neusvleugels en onder je ogen.

Schoonmaken is heel simpel. Ik maak hem schoon met een milde zeep of babyshampoo en dat werkt prima.

Op bovenstaande foto heb ik mijn foudation (Bourjois Healthy Mix Serum) aangebracht met de Perfect Blending Sponge. Een prachtig, natuurlijk resultaat!

Ook deze dupe van de bekende Beautyblender werkt prima. De Perfect Blending Sponge werkt snel, gemakkelijk en geeft een prachtig resultaat. Sinds ik dit roze eitje ontdekt heb, gebruik ik mijn foundationkwasten eigenlijk nooit meer. Hoewel je met deze spons ook poederproducten aan kunt brengen, merk ik dat ik poederproducten nog wel het liefst met kwasten aanbreng, omdat het voor mijn gevoel iets gemakkelijker gaat.

De Make-Up Studio Perfect Blending Sponge kost €10,90 en is dus iets goedkoper dan de originele Beautyblender. Hij is verkrijgbaar in roze en paars (ik heb paars) bij Backstage in Amsterdam, de brand store in Amstelveen en via HetCosmeticaHuis.nl.

Liefs, Laura

7 thoughts on “Make-up Studio Perfect Blending Sponge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.