Behind The Scenes: Holiday Edition (part I)

Categoriën Personal

De afgelopen twee maanden is er – zoals jullie wellicht gemerkt hebben – geen ‘Behind The Scenes’ artikel online gekomen. In plaats daarvan heb ik voor jullie een speciale vakantie editie van Behind The Scenes. Ik ben in juli met vrienden naar Pineda de Mar (Spanje) geweest en eind juli/begin augustus heb ik samen met mijn ouders en broer(tje) een rondreis gemaakt langs de westkust van de Verenigde Staten. Ik heb onwijs veel foto’s gemaakt, maar vooral van die eerste vakantie zijn ze niet allemaal geschikt voor publicatie ;). Uit meer dan 1500 vakantiefoto’s heb ik een selectie gemaakt. Dat was nog best moeilijk en uiteindelijk bleven er nog heel veel foto’s over. Daarom heb ik besloten om ze in twee delen aan jullie te laten zien. Vandaag het eerste deel en later deze week zien jullie het tweede deel. Kijk mee naar mijn vakantiekiekjes!

In Pineda de Mar hadden we een villa gehuurd met privézwembad, heerlijk! Dit was ons uitzicht vanuit de villa. Het lag boven op een heuvel, maar gelukkig hadden we twee auto’s mee ;)

We brachten ook nog een bezoekje aan Barcelona, waar we met een hop-on-hop-off-bus alle toeristische trekpleisters (kort) gezien hebben. Zoals hier de Sagrada Familia.

Park Güell 

Cocktails! 

Toen ik een week terug was van mijn vakantie in Spanje, ging ik alweer weg. Deze keer maakte ik samen met mijn ouders en broer(tje) een rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten. Deze reis stond al zo lang op de planning en nu hebben we hem eindelijk gemaakt. Mijn ouders zijn dit jaar 25 jaar getrouwd en mijn moeder is 50 geworden. In plaats van een groot feest te geven, gingen we met het gezin naar Amerika. We begonnen in San Francisco, waar we natuurlijk een bezoekje hebben gebracht aan The Golden Gate Bridge. Deze brug is niet van goud – in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden – maar rood. Hij heeft zijn naam te danken aan het feit dat hier vroeger goudzoekers de baai binnenkwamen. Voor hen was dit ‘de poort naar het goud’, The Golden Gate.

Vlak bij The Golden Gate ligt het eiland Alcatraz, dat van 1934 tot 1963 in gebruik was als zwaar beveiligde gevangenis. Officieel is het nooit iemand gelukt om te ontsnappen van dit gevangeniseiland. De beroemdste gevangene was Al Capone. We zijn helaas niet op Alcatraz geweest (kaartjes moet je weken van tevoren reserveren), maar we hebben genoeg andere dingen gezien in San Francisco.

Ook erg leuk om te bezoeken als je in San Francisco bent: China Town! Je loopt een tunnel onderdoor en opeens lijkt het alsof je in China bent. Overal vind je Chinese restaurantjes en winkeltjes.

Ja, het is waar wat ze zeggen: de wolkenkrabbers zijn gi-gan-tisch! 

Natuurlijk kon een bezoekje aan de Estée Lauder Company Store niet ontbreken. Mijn shoplog van de U.S.A. vind je hier.

De bekende cable car van San Francisco

En toen verlieten we San Francisco en gingen we door naar Los Angeles, met een tussenstop in San Simeon. In San Simeon is echt níks te beleven. Er staan 3 hotels, een paar restaurantjes en that’s it. Wel kun je er goed surfen (en surf dudes kijken ;) ). De route langs de kust van San Francisco naar Los Angeles is wel érg mooi.

Onderweg kwamen we nog een groepje zeeleeuwen tegen die lekker van de zon lagen te genieten.

Eenmaal aangekomen in L.A. moesten we natuurlijk The Hollywood Sign zien en een aantal fototjes maken.

Met mama in Hollywood! 

Verder vond ik L.A. een beetje tegenvallen. Misschien had ik ook gewoon te hoge verwachtingen. Het verkeer is een drama en dat is een grote smet op de stad. Santa Monica Beach (vlakbij L.A.) is wél erg tof. Op de speel-/turntoestellen halen beach boys allerlei capriolen uit, en die jongens zijn niet verkeerd om naar te kijken ;).

Op die pier staat een kermis/pretpark dat het hele jaar geopend is. De attracties zijn voornamelijk voor kinderen, maar het is wel leuk om even overheen te lopen.

Gewoon, omdat het kan! 

Tot zover het eerste deel van mijn vakantiekiekjes. Het andere deel – met onder andere Las Vegas, Grand Canyon en Yosemite Park – volgt snel!

Liefs, Laura

10 thoughts on “Behind The Scenes: Holiday Edition (part I)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.