Behind The Scenes: Holiday Edition (Part II)

Categoriën Personal

Vandaag deel 2 van mijn vakantiefoto’s (klik hier voor deel 1). In dit deel zie je onder andere foto’s van The Grand Canyon, Las Vegas en Yosemite Park. Enjoy!

Na Los Angeles vervolgden we onze reis naar Palm Springs. En warm dat het er was! Bijna 40 graden celcius. Bij veel eettentjes en winkeltje hingen ook van die ‘sprinklers’ die een koude waterdamp verspreiden. Heerlijk verkoelend en ook zeker nodig daar. Palm Springs is niet groot. Het centrum bestaat uit een lange straat met veel eettentjes, barretjes en een paar winkeltjes. ‘s Avonds is het hier erg gezellig! Wij aten bij Ruby’s: een typische Amerikaanse diner uit de jaren ’50 met vintage posters aan de muur, vintage motoren en fietsen binnen en ook het personeel was gekleed in typische jaren ’50 stijl. Erg leuk!

In Palm Springs staat ook een gigantisch beeld van Marilyon Monroe. Enne, ik kan jullie verklappen: ze had gewoon een slipje aan ;)

Na Palm Springs gingen we door naar Phoenix. M’n broertje wilde graag bij Friday’s eten. Sinds hij in Madrid geweest is, is hij helemaal weg van deze eettent. Na al zijn verhalen hoe lekker het eten daar is, werden wij ook wel erg benieuwd. We zochten via internet het adres van de dichtstbijzijnde Friday’s op en reden ernaartoe. We kwamen bij een baseball stadion uit. “Is het hier?”, vroeg ik. “Ja kweenie, er hangt wel een bord van Friday’s…” Dus wij naar binnen, blijkt die Friday’s gewoon ín het stadion van de Arizona Diamondbacks te zitten! In het restaurant heb je uitzicht over het veld. Wanneer er een wedstrijd is moet je extra betalen (en dat kan flink oplopen) maar wanneer er geen wedstrijd is, kun je er gewoon gaan zitten. Wat een gave locatie! Ik heb opzich weinig met baseball, maar vond het toch wel supertof! Oh, en het eten? Ja, dat was inderdaad superlekker. Aanraders: de Jack Daniels spareribs (The. Best. Ever!) en Jack Daniels hamburger. De saus die je erbij geserveerd krijgt is heerlijk (en hij smaakt niet naar whiskey). Friday’s zit overigens door heel de V.S.

En toen gingen we naar de Grand Canyon. Wauw, wat is dat gi-gan-tisch. Ik kan het eigenlijk niet met woorden beschrijven. Waar je ook kijkt, je ziet gewoon niet waar het ophoudt.

Beneden zie je nog een stukje van de Colorado rivier lopen, die de Canyon uitgegraven heeft.

Aaaahhh! Help me!

We kwamen een klasje tegen (die waarschijnlijk op schoolreisje o.i.d. waren) met papieren zakken over hun hoofd. Ze liepen in een polonaise achter elkaar aan en gingen hier stil staan. Na het aftellen mochten ze allemaal tegelijk de zak van hun hoofd halen. Stel je voor: je hebt geen idee waar je heen gaat en opeens sta je voor de Grand Canyon. Dan weet je toch niet wat je meemaakt? En hun gezichten? Priceless.

Chipmunk! <3

Dit is Bryce Canyon, het ‘broertje’ van de Grand Canyon. Hier zie je prachtige rotsformaties.

Ik vond Bryce Canyon mooier dan de Grand Canyon, maar de Grand Canyon was overweldigender. Bryce Canyon is ook gigantisch, maar niet zo groot als de Grand Canyon.

Oh hai!

Vegas baby!

Las Vegas is vooral ‘s avonds echt te gek. Met de nadruk op té. Je ziet mensen die werkelijk helemaal doorgeslagen zijn en verlaafd zijn aan gokken. Ook vind je er veel stripclubs, prachtige en gigantische hotels en natuurlijk heel veel casino’s. Overal. In restaurants, in winkelcentrums, in hotels, noem maar op. Wij hebben ook een gokje gewaagd en nog gewonnen ook (al was het niet veel, haha).

Wat je ook veel ziet in Amerika, en vooral in Las Vegas: billboards. Opeens zag ik dj Tiësto op een billboard staan. Tiësto, of eigenlijk Tijs Verwest, is geboren in Breda en heeft een tijd in Prinsenbeek gewoond (een dorpje zo’n 5 minuten van mij vandaan). Bizar hoe grote artiest dat is geworden. Dan zie je hem daarzo staan, op een gigantisch billboard, in Vegas. Dat heeft ‘ie toch maar even mooi geflikt.

Corndogs! Wat zijn die dingen lekker! Het is eigenlijk niet meer dan een gefrituurde hotdog met maisbeslag eromheen, maar ze zijn goddelijk!

Dit is de Death Valley. En ja, daar is het echt zo warm als ze zeggen. Hoe fijn ik de Lady Speed Stick ook vind, ik hield het daar echt niet droog. Op het moment dat je uit de auto stapt, merk je al gelijk dat je een droge mond krijgt. Veel water meenemen is dan ook een must. Er is daar ook helemaal niets, maar het is wel mooi. En leuk om een keer meegemaakt te hebben. En zijn slechts enkele hotels en benzinestations, dus een reis door de Death Valley moet je goed plannen. Wees voorbereid op alles.

Als laatste (eigenlijk een-na-laatste, hierna gingen we weer terug naar San Francisco) gingen we naar Yosemite Park. Ik wist niet goed wat ik hiervan moest verwachten. Ik had wel verhalen gehoord dat het erg mooi was, maar toch. Hartstikke leuk hoor, die natuur, maar ik wordt er meestal niet echt warm van. Dat was in Yosemite Park wel anders. Wauw, wat is het daar prachtig!

Haai.

Waterval!

Veel watervallen stonden droog, vanwege de hitte, dus dat was wel jammer. Gelukkig waren er een paar die nog wel stroomden.

Voor deze waterval (zie je hem, daar in de verte?) hebben we onwijs moeten klimmen. En dat is geen pretje in die hitte. Eerst zagen we alleen een kabbelend beekje en dachten we: is dit het nou? Gelukkig liepen we nog een paar meter verder en toen zagen we hem eindelijk!

Effekes bekommen.

Hertjes

In Yosemite Park staan ook de Sequoia Gigantea. En ik denk dat jullie wel kunnen raden waarom deze bomen zo heten. Op de foto komt het niet zo goed over, maar ik kreeg de hele boom niet op één foto! Niet alleen zijn ze heel hoog, maar ook nog eens gigantisch breed!

Voor onze kamer in het hotel liep een riviertje, waar je lekker kon afkoelen. Het water was ijskoud (het komt uit de bergen) en er stond een sterke stroming. Niet geheel ongevaarlijk dus, maar als je zorgt dat je je altijd ergens aan kunt vasthouden of tegen een steen kunt zitten, dan is er niets aan de hand. Mijn broertje en ik zijn op die manier de rivier overgestoken.

Tot zover mijn vakantiefoto’s. Ik heb natuurlijk een selectie gemaakt, anders zou het veel te veel worden. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien. En nu ben ik wel benieuwd: hoe was jouw vakantie?

Liefs, Laura

16 thoughts on “Behind The Scenes: Holiday Edition (Part II)

  1. enorm gaaf om ook dit even terug te lezen! vorig jaar hebben wij deze reis gemaakt, echt te gek! vooral de grand canyon was inderdaad overweldigend:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.