Review: Etat Pur

Categoriën Testjes

Een paar maanden geleden geleden vertelde ik al over het nieuwe huidverzorgingsmerk Etat Pur, dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is via www.etatpur.nl. Na de perspresentatie was ik razenenthousiast over dit merk en ik kon haast niet wachten om het uit te proberen. Ik heb een aantal producten de afgelopen maanden getest en vandaag dan ein-de-lijk te review. Benieuwd of mijn hoge verwachtingen zijn uitgekomen? Lees dan snel verder!

Wil je alles weten over Etat Pur en hoe het nu precies werkt? Dan raad ik je aan om deze blogpost even te lezen of een kijkje te nemen op de website die heel veel informatie bevat. Kort gezegd zijn er de Pure Actieve stoffen (A+), die je huidproblemen oplossen, en de Biomimetische skincare producten (+B), voor de dagelijkse verzorging. Je kunt ze combineren of apart gebruiken. Het is maar net wat jouw huid nodig heeft. Een pure Actieve stof breng je aan voor de Biomimetische skincare. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk waardoor je het perfect af kunt stemmen op jouw huid.

Etat Pur heeft 40 verschillende pure Actieve stoffen om huidproblemen aan te pakken, uiteenlopend van rimpeltjes tot een droge huid tot onzuiverheden. Ze worden in de meest effectieve dosis gebruikt. Niet te veel en niet te weinig dus, maar precies goed. Etat Pur is heel open. De effectiviteit van de stoffen is aangetoond door diverse studies die te vinden zijn op de website. Iedere pure Actieve stof staat voor één oplossing. Ik heb de afgelopen maanden drie Actieve Stoffen gestest: Rutine, Vitamine PP en Aloë Vera.

Rutine is voor de huid met couperose en/of rode vlekken. Dit is vaak het gevolg van een verwijding van de bloedvaten, die zo zichtbaar worden. Rutine is bekend om zijn vermogen de bloedvaten te beschermen. De stof versterkt op efficiënte wijze de vaatwanden en helpt het ontstaan van kleine rode vlekjes op de huid te verminderen. Ik heb op mijn wangen een lichte vorm van couperose, vandaar dat ik Rutine wel eens wilde proberen. (prijs: €14,60)

Op de site van Etat Pur staat het volgende over deze stof: “Vitamine PP wordt aanbevolen voor de van nature zeer droge huid. Wanneer de huid zeer droog is, werkt de natuurlijke barrièrefunctie niet goed. De huid is dan ook veel gevoeliger voor de dagelijkse agressieve invloeden van buitenaf (kleding, wasmiddel, zeep, kou). Dit uit zich door een onaangenaam, trekkend gevoel en een ongelijkmatig uiterlijk (schilfertjes, rode vlekken, puistjes…).” Deze lijkt perfect te zijn voor mijn huid! (prijs: €8,60)

Aloë vera (€8,80) wordt door Etat Pur aanbevolen voor de vochtarme huid. Een vochtarme huid geeft een trekkend gevoel en de huid is gevoeliger en kwetsbaarder. Mijn huid is zowel droog als vochtarm, dus deze Actieve Stof heb ik ook nog gebruikt.

“En werkt het?”, hoor ik jullie al vragen. Het antwoord is: ja, al heb ik het gevoel dat de ene Actieve Stof meer voor mijn huid doet dan de andere. Zo merk ik aanzienlijk verschil nu ik de Rutine gebruik. Mijn wangetjes zijn een stuk minder rood! Wel moet ik hem consequent blijven gebruiken, want als ik het niet gebruik komt de roodheid gewoon weer terug. Dat is eigenlijk bij alle Actieve stoffen het geval. Wanneer ik de Vitamine PP niet gebruik, wordt mijn huid weer een stuk droger. Van de Actieve Stof Aloë Vera merk ik niet heel veel, maar dat komt misschien doordat de stof Vitamine PP al voldoende is om het trekkende gevoel weg te nemen.

De Melting Exfoliating Gel (€8,90) vind ik iets minder, maar dat heeft vooral met persoonlijke voorkeur te maken. Ik heb graag een exfoliant zonder scrubdeeltjes, omdat ik een gevoelige huid heb. Wanneer ik een exfoliant met korreltjes gebruik, merk ik gelijk dat mijn huid roder wordt. Ja, hij maakt mijn huid wel zachter, maar ik heb liever een chemische exfoliant.

Over de Melting Moisturizing Cream (€8,40) ben ik helaas ook niet zo te spreken. Ik kreeg er puistjes van! Om te kijken of het echt door deze crème kwam heb ik hem een tijdje uit mijn routine gelaten, en toen waren de puistjes binnen een paar dagen verdwenen. Toen ik hem weer ging gebruiken, kwamen ze weer terug. Helaas, deze crème doet het niet voor mij.

Links de Melting Moisturizing Cream en rechts de Melting Exfoliating Gel

Over de Silky Cleansing Oil (€9,80 voor 150 ml) en het Micellar Cleansing Water ben ik weer wel erg te spreken.  De olie verandert in een melkachtige substantie wanneer hij in contact komt met water. Hij verwijdert mijn make-up prima en doordat het een olie is droogt hij mijn huid ook niet uit. De Micellaire reinigingslotion is ook echt geweldig. Dit komt vooral doordat hij gewoon goed werkt, zeer makkelijk in gebruik is en een zeer fijn prijsje heeft (€6,80 voor 190 ml!). Het is gewoon een watertje dat je make-up verwijdert (zowel gezichts- als oogmake-up) die je niet hoeft af te spoelen. Het zorgt voor een lekker fris en schoon gevoel. De olie is meer verzorgend, het micellaire watertje is gemakkelijker in gebruik. Ik vind ze allebei fijn en gebruik ze dan ook nog steeds allebei, het is maar net waar ik op dat moment zin in heb. Ga ik voor verzorging of voor makkelijk?

Al met al ben ik vooral te spreken over de Actieve Stoffen Rutine en Vitamine PP, die mijn huid echt goed doen, de Silky Cleansing Oil en het Micellar Cleansing Water. Qua gezichtsverzoring gebruik ik liever de producten van Paula’s Choice, die overigens prima samengaan met de Actieve Stoffen van Etat Pur. Ik vind het concept van Etat Pur geweldig. Vooral omdat je het helemaal kunt personaliseren en je geen dingen op je huid smeert die je niet nodig hebt. Daarnaast vind ik de producten prima betaalbaar.

Wil je weten welke producten geschikt zijn voor jouw huid? Doe dan even de 2-minuten test!

Liefs, Laura

6 thoughts on “Review: Etat Pur

  1. Ik heb ook de ‘olie’ maar bij vernadert die niet echt ineen melkachtige substantie. Hij blijft redelijk dik en wordt zelfs een beetje plakkerig.

    Werd deze bij jou wel echt melkachtig?

    1. Ja, als je er maar genoeg water bij doet. Wanneer ik te weinig water gebruik vind ik hem ook te dik. Ik masseer eerste de olie in en week zo alle make-up los. Daarna voeg ik water toe tot het melkachtig wordt, dan masseer ik het weer een beetje en dan spoel ik het met veel water af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.