Essence peel off base coat

Categoriën Nagels, Testjes

Toen ik zag dat essence met een peel off base coat kwam, wist ik gelijk dat ik dit móest proberen. Door deze base coat aan te brengen zou je je nagellak gemakkelijk moeten kunnen verwijderen. Je trekt gewoon de nagellak er in één keer af. Ideaal voor glitternagellak die altijd zo moeilijk te verwijderen is! Met deze peel off base coat heb je geen nagellakremover meer nodig. Hoe handig is dat?! Maar werkt het ook echt zo fijn? Ik testte het uit.

Stap 1: breng een dikke laag base coat aan. De base coat is bij het aanbrengen wit van kleur. Het doet me qua substantie, kleur en geur denken aan kinderlijm. Je weet wel, van die lijm die je op de kleuterschool gebruikte en die veilig was voor kleine kindjes omdat je je vingers er niet mee aan elkaar kon lijmen. Het zou me eigenlijk niks verbazen als dit gewoon van die kinderlijm is…

De lijm -correctie- de base coat is droog wanneer hij helemaal doorzichtig is en je geen witte plekjes meer ziet. Dit duurde bij mij ongeveer 5 tot 10 minuten. Nu kun je je nagellak aanbrengen.

Ik bracht Jaipur van Herôme aan op mijn nagels. Een donkerrode kleur met prachtige rode shimmers.

Het verwijderen van de nagellak ging helemaal niet zo gemakkelijk. Er kwamen alleen maar kleine stukje af! Ik was gewoon mijn nagellak er aan het af pulken, zoals je dat bij iedere andere base coat en nagellak kunt doen. Funest voor je nagels. Dit duurde me veel te lang dus pakte ik de nagellakremover erbij. Dat had ik niet moeten doen. Het werd één grote plakkerige zooi. Mijn vermoeden dat het gewoon kinderlijm is, werd alleen maar groter. Toen mijn nagels eindelijk schoon en plakvrij waren, kon ik niet wachte om ze goed te verzorgen met Trind en LUSH Lemony Flutter.

Maar goed, ik ben de beroerdste niet, dus ik gaf de base coat nog een kans. Deze keer bracht ik geen topcoat aan en gebruikte ik een andere nagellak (creamy, van Sephora), want misschien lag het wel aan één van die twee dingen. Helaas, weer hetzelfde verhaal. Op de plakzooi na dan, want daar had ik wel van geleerd. Het resultaat zie je op bovenstaande foto: allemaal kleine stukjes nagellak.

Nog één keer dan. Misschien is drie keer wel echt scheepsrecht. Ik probeerde het met een lakje van Make Up For Ever (Black With Blue Highlights). Deze keer ging het wel iets beter, maar nog steeds verre van gemakkelijk. Af en toe kon ik een groot stuk van mijn nagel trekken, maar het waren voornamelijk weer kleine stukjes (zie bovenstaande foto).

Ik weet niet wat ik fout doe en waarom het bij mij niet goed werkt. Ik heb van sommige mensen vernomen dat ze hetzelfde probleem hebben als ik. Bij anderen werkt het juist wel weer goed. De peel off base coat die ik gebruikt heb komt uit de trend edition ‘Ready for Boarding’, maar inmiddels zit hij ook gewoon in het vaste assortiment van essence. Ik vind het persoonlijk absoluut geen aanrader, maar mocht je het zelf willen proberen dan is hij te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De peel off base coat uit de Reading For Boarding collectie kostte €1,79, die uit het vaste assortiment kost €2,39.

Liefs, Laura

10 thoughts on “Essence peel off base coat

  1. Ik heb helaas dezelfde ervaring!
    Degenen waarvan ik hoorde dat het wel makkelijk te verwijderen was, klaagden ook allemaal dat de lak nog geen dag mooi bleef zitten. Bij mij bleef mijn glitterlak 2 dagen prima zitten, maar ik kreeg het er dus vervolgens ook bijna niet meer af…
    Ik hoef hem niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.