New in: Daniel Wellington watch

Categoriën Accessoires

Daniel Wellington, je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Ik tot voorkort ook nog niet, totdat ik een mailtje kreeg van Filip Tysander, de oprichter van Daniel Wellington. Hij wilde zijn Zweedse horlogemerk onder de aandacht brengen in Nederland en vroeg of ik misschien een horloge wilde uitzoeken in ruil voor feedback. Dat leek me wel een leuk idee en al een dag later was mijn Daniel Wellington Lady Canterbury horloge binnen. Ik ben er erg blij mee!

Het horloge kwam in een stevig wit kartonnen doosje. Dat is ook gelijk mijn eerste kritiekpuntje. Het is een prima doosje om het horloge in te verzenden, maar ik had toch wel een mooier doosje verwacht. Het horloge is namelijk niet goedkoop ($175) en voor die prijs verwacht ik dan ook een mooi doosje. Dat is leuker om uit te pakken en om hem in te bewaren.

Het verhaal achter de Daniel Wellington horloges vond ik erg leuk. Filip Tysander, de oprichter van Daniel Wellington, ontmoette een intrigerende Britse man met een onberispelijke stijl, en die graag zijn Rolexes op oude verweerde Nato bandjes droeg, die hij had bewaard van zijn jaren in het Britse leger. Zijn naam? Daniel Wellington, natuurlijk. Er ontstond een sterke vriendschap tussen de twee, en Filip Tysander werd niet alleen door de mans vele grote verhalen geïnspireerd, maar ook door zijn klasse en tijdloze stijl. Hij was zo geïnspireerd dat hij besloot om zijn horlogelijn naar hem te vernoemen.

Het horloge bestaat uit een los uurwerk en een los bandje, zogenoemde Natostraps. De bandjes zijn een belangrijk deel van het horloge. Natobanden zijn afkomstig van de Britse marine, waar duikers de sterke nylon riemen gebruikten over hun natte pakken. De Natostraps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je ze lekker kunt afwisselen.

Het klokje is verkrijgbaar in zilver of roségoud. Ikzelf heb roségoud. Mooi detail: op het sluitinkje en het ringetje staan de initialen DW gegraveerd.

Het bandje bevat heel veel gaatjes. Daar was ik erg blij mee, want ik heb smalle polsen en moet eigenlijk altijd wel gaatjes bijmaken. Dat was nu eindelijk eens niet het geval. Door zijn eenvoud vind ik het een mooi, chique horloge. De Natostraps maken het een beetje preppy en meer casual, waardoor je het horloge op uiteenlopende gelegenheden kunt dragen.

Prijzen
Compleet horloge: $175
Losse Natostrap: $35

Alle modellen zijn te vinden op de website en met de code Laura krijg je 15% korting op de hele collectie, gedurende de hele maand oktober 2012.

Liefs, Laura

8 thoughts on “New in: Daniel Wellington watch

  1. Leuk concept en het horloge vind ik mooi, maar ik vind het te duur om zelf te kopen. Voor dat geld koop ik dan liever een andere horloge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.