Biodermal dag- en nachtcrème voor de vochtarme huid (+ reinigingsmousse)

Categoriën Huidverzorging

Onlangs vroeg ik jullie om advies omdat ik te veel skincare producten had heb om te testen. Ik vroeg jullie van welke producten jullie graag een review zouden willen zien en met kop en schouders stak Biodermal daar bovenuit. Gelukkig, want stiekem was ik daar zelf ook heel benieuwd naar en was ik al begonnen met testen. Ik heb de dag- en nachtcrème voor de vochtarme huid nu langer dan een maand getest en denk dat ik er nu wel een goed oordeel over kan geven. Daarnaast neem ik in deze review ook gelijk even de reinigingsmousse mee van Biodermal, want die heb ik ook getest. Lees verder voor mijn review.

Biodermal heeft een lijn speciaal voor de gevoelige huid. Nu kun je naast een gevoelige huid natuurlijk ook nog een vochtarme, droge, vette of gemengde huid hebben. Voor ieder van deze huidtypen is er een product. Ik heb, naast een gevoelige huid, voornamelijk een vochtarme huid met droge wangen en kaaklijn. De dag- en nachtcrème voor de gevoelige en vochtarme huid leken me wel wat. Beide potjes kosten €16,25 per stuk. Niet supergoedkoop, maar ook niet heel duur vind ik zelf.

Zoals gezegd zitten zowel de dagcrème als de nachtcrème in potjes. Ikzelf vind dat een minpunt; ik heb liever een pompverpakking of tube vanwege hygiëne en gebruiksgemak. Toen tijdens de perspresentatie gevraagd werd waarom er niet voor een pompverpakking of tube is gekozen, werd er gezegd dat er juist ook veel mensen zijn die het lekker vinden om een grote lik uit zo’n potje te nemen. Ik behoor niet tot die groep. Geef mij maar een verpakking met een pompje of tube.

Mocht je nou niet weten wat voor huidtype je hebt, dan kun je het schema raadplegen dat op de verpakking te vinden is. Handig!

Ingrediëntenlijst dagcrème


Ingrediëntenlijst nachtcrème

De ingrediëntenlijsten van de dagcrème en de nachtcrème. Deze zet ik erbij omdat ik weet dat sommige van jullie bepaalde ingrediënten liever vermijden. De producten bevatten geen parfum, alcohol en SPF (want ook een zonnefilter kan volgens Biodermal een belasting zijn).

Het grootste verschil tussen de dag- en nachcrème is dat de nachtcrème iets voedender en rijker is dan de dagcrème. Verder merk ik niet zo veel verschil tussen de producten. De dagcrème hydrateert en beschermt terwijl de nachtcrème hydrateert en herstelt.

Biodermal is een lekker nuchter Hollands merk dat geen wonderen beloofd. De producten zijn er om de huid weer in balans te krijgen. Ook deze dag- en nachtcrème doen eigenlijk precies wat ze beloven: ze geven de huid een enorme vochtboost. Heb je een gevoelige, vochtarme huid? Dan zijn deze dag- en nachcrème echte aanraders. Heb je hiernaast nog andere huidproblemen (zoals droge plekjes) dan zul je hiervoor nog aanvullende producten moeten gebruiken. Ik merk dat deze producten echt helpen voor het vochttekort in mijn huid, maar voor mijn droge wangen en kaaklijn heb ik nog andere producten nodig, zoals een serum bijvoorbeeld.

Daarnaast is er voor de gevoelige huid ook nog een reinigingsmousse (€10,15). Deze belooft de huid op milde wijze te reinigen en de huid niet uit te drogen. Hij is hypoallergeen, parfum-, zeep- en alcoholvrij. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een watertje maar uit het pompje komt direct schuim. Dit masseer je in op een vochtig gezicht en spoel je daarna goed af met water. Hij verwijdert mijn gezichtsmake-up prima, maar op mijn ogen gebruik ik gewoon een oogreiniger. Mijn huid voelt na gebruik schoon aan, maar ik kan niet wachten met het aanbrengen van de crème want hij laat mijn huid toch een beetje trekkerig achter.

De reinigingsmousse doet wat hij moet doen (make-up verwijderen) maar ik zou hem niet opnieuw kopen. Sowieso ben ik niet echt fan van reinigingsmousses. De dag- en nachtcrème daarentegen zou ik wel opnieuw kopen, ware het niet dat ik op dit moment nog onwijs veel andere skincare producten heb liggen die ik ook nog ‘moet’ testen ;).

Biodermal is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

Liefs, Laura

8 thoughts on “Biodermal dag- en nachtcrème voor de vochtarme huid (+ reinigingsmousse)

    1. Nee, die zul je zelf nog aan moeten brengen. Zoals in de tekst ook staat: “De producten bevatten geen parfum, alcohol en SPF (want ook een zonnefilter kan volgens Biodermal een belasting zijn).”

  1. Ik vind dat de dag en nachtcreme voor de vochtarme huid een typische (niet echt lekkere) geur hebben. Hebben meer mensen dat bemerkt?
    Of heb ik een pot die over de datum is :)

  2. Henriette, ik dacht precies hetzelfde als jou. Vond de geur ook typisch en dacht ook dat de creme misschien bedorven was. Misschien doordat het geen parfum/geurstoffen bevat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.