Holy Grail: Philosophy The Microdelivery Peel

Categoriën Favorites, Huidverzorging

Over dit product zijn op het internet al honderden, zo niet duizenden positieve reviews/reacties te lezen. En vandaag komt er weer eentje bij. Jullie hebben hem al even voorbij kunnen zien komen in het artikel waarin het het verschil tussen fysische en chemische exfolianten uitleg: The Microdelivery Peel van Philosophy. Dames, ik ben LYRISCH over deze peeling en hoewel ik hem pas een maand lang gebruik, is het voor mij nu al een holy grail. Lees verder voor meer info en mijn review.

Philosophy vergelijkt The Microdelivery Peel met een microdermabrasie behandeling, maar dan voor thuis. Het is een intense exfoliant voor je huid die de dode huidcellen verwijdert en een babyzachte huid achterlaat. Aan de binnenkant van het doosje staat duidelijk hoe je de producten dient te gebruiken. Het is belangrijk dat je dit voor gebruik goed doorleest.

In de set zitten twee producten: een potje met vitamine c/peptide kristallen (60 gr) en een flesje met melkzuur/salicylzuur activerende gel (60 ml). Ik vraag me alleen af waarom de producten niet omgedraaid in de verpakking zitten. Je hoort namelijk eerst de vitamine c/peptide kristallen te gebruiken en daaroverheen de melkzuur/salicylzuur activerende gel. Klein detail, maar het viel me gewoon op.

De ingrediënten van de vitamine c/peptide kristallen bestaan onder andere uit baksoda, silica, vitamine C, vitamine A en sinaasappelolie. De melkzuur/salicylzuur activerende gel bevat melkzuur, ammoniumzout en salicylzuur. Deze ingrediënten doen écht iets voor de huid (namelijk dode huidcellen verwijderen) en daar word ik altijd heel blij van :).

De vitamine c/peptide kristallen zitten in dit potje. Het goedje heeft een felgele kleur en een lekkere frisse citrusgeur. Het is anders dan een zout- of suikerscrub. Dit spul is veel fijner en voelt echt aan als kleine kristalletjes. Je brengt hiervan ongeveer een theelepel per keer aan op een schone, droge huid. Wanneer het in aanraking komt met de huid gaat het een beetje smelten en is het gemakkelijker te verdelen. Je masseert het ongeveer een minuutje zachtjes over de huid (vermijd het gebied rond de ogen). Belangrijk is dat je het zachtjes doet en niet gaat scrubben. Wees lief voor je huid!

Daarna voeg je een royale theelepel van de melkzuur/salicylzuur activerende gel toe. Over de kristallen heen dus.

Het wordt nu een klein beetje warm. Niet onaangenaam, best lekker zelfs. Ook gaat het een beetje schuimen. Dit laat je zo’n 2 tot 3 minuten zitten. Het schuim zal in die tijd een stuk minder worden of zelfs verdwijnen. Na die 2 tot 3 minuten spoel je alles goed af. Let op dat er nergens kristalletjes meer zitten, die dingen zijn zó klein! Het resultaat: een huid zo zacht als babybilletjes.

De set kost €69,95 wat voor veel mensen een flink bedrag zal zijn. Toch vind ik het de prijs echt waard en ik ga hem zeker opnieuw kopen als hij op is. Als het goed is duurt dat nog wel een tijdje, want je mag hem maar één keer per week gebruiken. Vaker is niet goed voor je huid omdat het zo’n intensieve behandeling is. Daarnaast heb je per keer maar een kleine hoeveelheid nodig, dus deze set gaat wel even mee. Vergeet trouwens niet om na gebruik een SPF aan te brengen. Ikzelf breng iedere dag SPF aan op mijn gezicht, maar na het exfoliëren is dit extra belangrijk. Door het verwijderen van dode huidcellen wordt de bovenste huidlaag wat dunner en is het dus nog belangrijker om je te beschermen tegen zonlicht.

Echt, mijn huid heeft nog nooit zó zacht aangevoeld na een exfoliant. Doordat mijn huid zo egaal en zacht is, ziet mijn make-up er ook gelijk veel mooier uit! En het gebruik zelf is gewoon heel leuk om te doen. Iedere keer weer denk ik na gebruik: nog een keeeeeer! Maar dat kan/mag helaas niet… Na 4 weken gebruik durf ik nu al te zeggen dat dit een holy grail is voor mij. Is dat niet wat snel gezegd? Misschien. Maar ik kan en wil niet meer zonder. Het is lang geleden dat ik zó enthousiast ben geweest over een product.

Philosophy is onder andere verkrijgbaar bij Ici Paris XL.

Liefs, Laura

4 thoughts on “Holy Grail: Philosophy The Microdelivery Peel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.