How to: roodheid verminderen

Categoriën Huidverzorging

Roodheid in het gezicht. Veel mensen hebben er last van. Ik ook. Of het nu gaat om een gevoelige huid, rosacea, couperose, blozen of puistjes; het liefst wil je gewoon een mooie egale huid. Een mooie huid begint nog altijd bij een goede verzorging. Je gezicht dichtplamuren met foundation is echt niet nodig om die roodheid te verdoezelen. Vandaag deel ik mijn tips met jullie om roodheid in het gezicht te verminderen en te camoufleren. Ook laat ik gelijk mijn favoriete producten zien die ik hiervoor gebruik.

Allereerst: reiniging. Gebruik geen agressieve producten, hierdoor wordt de roodheid alleen maar erger. Wees lief voor je huidje en gebruik zachte, milde producten. Clinique heeft een ‘Redness Solutions’ lijn met allemaal producten om roodheid te verminderen. Mijn favoriet uit deze lijn is de cleanser. Niet alleen de verpakking maar ook het product is lichtgroen van kleur en dat is niet zonder reden. Groen is namelijk de tegenovergestelde kleur van rood en heft hierdoor de rode kleur op, waardoor je een neutrale kleur krijgt. Wanneer ik deze cleanser gebruik, merk ik echt gelijk verschil. Mijn gezicht is schoon en zacht, en de roodheid is al een stuk minder geworden. Hetzelfde geldt voor de Conforting Cream van Ahava. Wanneer ik deze crème regelmatig aanbreng, merk ik dat mijn huid gekalmeerd wordt en hierdoor de roodheid verminderd is. Helaas is hij niet voedend genoeg voor de droge plekken op mijn huid, dus daar breng ik dan nog een andere crème aan.

Couperose (verwijde rode adertjes) kan een gevolg zijn van overmatige bloodstelling aan UV-straling. Zo blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om je huid hier tegen te beschermen. Maar ja, soms is het kwaad al geschied. Swisscode Pure Repair Complex is een serum dat je voor je dag- en nachtcrème aanbrengt en dat de huid herstelt die door UV-straling beschadigd is. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig per keer. Het vermindert roodheid en huidirritaties. Op dit moment ben ik dit serum aan het testen, over een paar weken kunnen jullie hiervan een review verwachten.

Voor de huid met couperose zijn er ook speciale gezichtscrèmes. Helaas zijn ze soms wat moeilijk te vinden. Deze van Alcina vind ik zelf erg fijn. Hij vermindert roodheid direct, mede door de lichtgroene kleur van de crème. Wel jammer dat er geen UV-filter in zit. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan het liefst parfumvrije producten, zoals deze crème van Weleda of de lijn voor de gevoelige huid van Biodermal.

Zoals gezegd, camoufleert een groene kleur de roodheid in het gezicht. Op puistjes gebruik ik daarom graag een groene concealer. Daaroverheen gebruik ik nog wel een huidskleurige concealer en/of foundation omdat hij wel een beetje een groene gloed kan achterlaten, ookal gebruik je maar een heel klein beetje. Het concealerpaletje op de foto hierboven is van Catrice en kost maar een paar euro.

Naast groen kan geel ook de roodheid in je gezicht verminderen. Clinique heeft een gele ‘Instant relief mineral pressed powder’ in haar assortiment. Ook uit de Redness Solutions lijn, net zoals de cleanser die ik eerder noemde. Het werkt minder camouflerend dan een product met een groene kleur, maar hij laat dan ook geen groene of gele waas achter. Om een kleine beetje roodheid te verdoezelen werkt deze prima, maar echte roodheid krijg je er niet mee weg.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad. Heb jij nog tips om roodheid te verminderen? Deel ze in de comments!

Liefs, Laura

9 thoughts on “How to: roodheid verminderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.