L’Occitane Kerstcollectie 2012

Categoriën Nieuwe Collecties

Mijn mailbox ontploft van de persberichten over kerstcollecties. Natuurlijk kan ik niet alles plaatsen en moet ik een selectie maken. De kerstcollectie van L’Occitane (spreek uit: loksietan) kon ik niet achterhouden voor jullie. Een, zoals L’Occitane het zelf noemt, ‘betoverende collectie’. Hij bestaat uit twee nieuwe limited edition geurlijnen: Fleurs Merveilleuses/Marvellous Flowers en Feuilles Magiques/Magical Leaves. En er zit een leuk en schattig verhaal achter…

Het verhaal is een soort sprookje. In het kort: een parfumverkoper uit de Provence staat bekend als een ware tovenaar. Hij maakt de heerlijkste parfumcreaties. Op een dag loopt hij door het bos en wordt hij aangetrokken door een straal licht. Hij loopt door het verlaten bos om erachter te komen waar het vandaan komt. Wat hij niet weet, is dat hij bij iedere stap die hij zet een spoor van lentebloesems ontstaat. Dode blaadjes worden weer groen en de natuur begint weer te leven. Dan ziet hij een 1000 jaar oude olijfboom staan, aan het einde van het licht, tussen alle eiken. Aan de voet van de boom zag hij een vergulde houten toverstok liggen. Hij pakte hem op, maar hij gleed uit zijn hand, en belandde in de boomstam. Binnen een paar seconden is de boom bedekt met groene scheuten die de geuren van ijzerhard en hazelnoot verspreiden. Aan de takken zitten opeens prachtige roze bloemen. Het magische verhaal verspreid zich al gauw over de hele wereld. Iedereen heeft het over de nieuwe geurakkoorden: Fleurs Merveilleuses en Feuilles Magiques.

De producten uit de Fleurs Merveilleuses/Marvellous Flowers lijn ruiken heerlijk fruitig, zoet en bloemig. Ik ruik de geur van (pioen)rozen en de lekkere zoete geur van rood fruit. En de verpakkingen zijn ook zo mooi, lief en vrouwelijk! De lijn bevat de volgende producten:

 • Eau de Toilette (€39,50 voor 75 ml)
 • Intense Eau de Toilette Roll-on (€20,00 voor 10 ml)
 • Shimmering Oil (€28,00 voor 75 ml)
 • Body Cream (€31,00 voor een pot van 250 ml)
 • Handcrème (€7,00 voor een tube van 30 ml)
 • Douchegel (€13,00 voor 250 ml)
 • Zeep (€3,50 voor 50 gram)

Feuilles Magiques/Magical Leaves is een unisex geur. Fris en citrusachtig, maar toch ook krachtig en een beetje kruidig.  De lijn bevat de volgende producten:

 • Eau de Toilette Spray (€17,50 voor 10 ml)
 • Handcrème (€7,00 voor een tube van 30 ml)
 • Exfoliërende douchegel (€13,50 tube van 200 ml)
 • Body milk (€21,00 voor 250 ml)
 • Zeep (€3,50 voor 50 gram)

Ik heb de producten van beide lijnen al even mogen ruiken en voelen. Hoewel ik beide geurlijnen erg lekker vind, gaat mijn voorkeur toch uit naar de Fleurs Merveilleuses/Marvellous Flowers lijn. Ik hou van die zoete, licht bloemige, fruitige geur! Binnenkort kunnen jullie nog een uitgebreidere review verwachten van de Fleurs Merveilleuses/Marvellous Flowers Eau de Toilette.

De producten zijn vanaf november verkrijgbaar in de winkels en in de webshop. Ook hartstikke leuk voor onder de kerstboom!

Liefs, Laura

4 thoughts on “L’Occitane Kerstcollectie 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.