Balenciaga Florabotanica

Categoriën Parfum

Het merk Balenciaga kende ik eigenlijk alleen van de prachtige tassen. De parfums waren me eerlijk zegt nooit zo opgevallen in de parfumerie. Dat is met de nieuwste geur, Florabotanica, wel anders. De flacon is een echte eyecatcher! Heel apart. En dan heb ik het nog niet eens over de geur zelf gehad…

Het doosje is misschien wel net zo opvallend als de flacon. Het is bedrukt met allerlei mooie, maar ook mysterieuze bloemen. En dat ruik je allemaal terug in het parfum.

De flacon is abstract vormgegeven. De makers hebben zich in biologen verplaatst, die -zogenaamd-  het mysterie achter deze geur wilden ontrafelen in hun lab. Het buisje met zwarte en witte lijnen is een verwijzing naar de reageerbuisjes. De strakke lijnen, vlakken en reflecties refereren naar de objectglaasjes de je in een laboratorium vindt. In vind het verhaal achter zo’n ontwerp altijd superinteressant!

Dan de geur, want daar draait het uiteindelijk om. Ik kan het heel gemakkelijk in een woord samenvatten: bloemig! Hoe kan het ook anders met een naam als ‘Florabotanica’? Flora = bloemen, planten. Botanica = botanische tuin met veel verschillende bloemen en planten. Het parfum bevat onder andere noten van vetiver, amber, caladiumbladeren, roos, anjer en munt. Geen wonder dat dit parfum één grote bloemenzee is. Kirsten Steward (die van Twilight) is trouwens het gezicht van dit parfum, vanwege haar (volgens de makers) mysterieuze, romantische maar toch ook moderne uitstraling.

Het parfum opent heel zacht, een beetje poederig, en natuurlijk bloemig. Dat vond ik opzich best lekker. Daarna wordt de geur echter iets scherper (ik denk door munt?) en nóg bloemiger, wat ik persoonlijk minder vind. Nee, dit is niet echt mijn geur. Hij is mij te bloemig. Toch kan ik ook goed begrijpen dat mensen hem wel lekker zouden kunnen vinden. Als je van bloemige parfums houdt, zou ik deze zeker even gaan ruiken. Mijn moeder vond hem bijvoorbeeld wel erg lekker, dus ik heb deze flacon aan haar gegeven :).

Adviesprijzen:

Eau de Parfum 30 ml €54
Eau de Parfum 50 ml €75
Eau de Parfum 100 ml €105
Douchegel  200 ml €32
Body Lotion 200 ml €36

Florabotanica is vanaf november 2012 twee maanden exclusief bij de Douglas parfumerieën verkrijgbaar. Daarna bij alle geautoriseerde parfumerieën en warenhuizen.

Liefs, Laura

6 thoughts on “Balenciaga Florabotanica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.