Lady Gaga ‘Fame’

Categoriën Parfum

Lady Gaga’s parfum ‘Fame’ is misschien wel de meest besproken geur van dit jaar. Er zijn in één week al meer dan zes miljoen (!) exemplaren van over de toonbank gevlogen. Jullie hebben er ongetwijfeld al veel over gehoord en gelezen, maar ook ik wil graag mijn mening geven over dit parfum. Lady Gaga zou Lady Gaga niet zijn als ook haar parfum totaal anders is dan andere parfums. Al is het alleen al vanwege de gitzwarte kleur.

Ik heb de 100 ml van deze eau de parfum. Leuk detail vond ik de sticker op het doosje met ‘The Ultimate Masterpiece’.

Ook het doosje is zwart met goudkleurige details.

Op de opening staat de naam van het parfum.

De dop is ook erg apart. De dop van de 100 ml parfum is van metaal en voelt best zwaar aan. Bij de kleinere varianten is de dop van plastic. Het is een soort klauw en refereert naar de bekende uitspraak van Lady Gaga ‘Put your paws up’, die zij vaak gebruikt tegen haar fans, haar little monsters.

De parfum is zwart van kleur. Mysterieus. In contact met de lucht wordt de vloeistof echter gewoon transparant. Heel bizar en het is nog steeds een geheim hoe dit gedaan is. Het is wel zo fijn dat de parfum gewoon transparant wordt, want zo krijg je in ieder geval geen zwarte vlekken op je huid en kleding!

Het is één van de meest bijzondere geuren die ik ooit geroken heb. Normaal heb je topnoten, het hart en basisnoten. De geur bouwt dan een beetje af. Deze geur heeft dat niet. Bij Fame mixen de noten continu met elkaar. De geur is opgebouwd rond drie basisakkoorden: een duister, een sensueel en een licht akkoord. Het duistere akkoord bevat het steringrediënt belladonna, een zeer giftig en soms zelfs dodelijk plantje die 18e-eeuwse beauty’s gebruikten voor een intense blik. Gitzwarte kijkers gegarandeerd. Gelukkig zit er geen echte belladonna in de geur, maar is de geur van de bes nagebootst met synthetische geuren, waardoor het veilig is in gebruik, maar toch ruikt zoals de Belladonna plant. Het sensuele akkoord bestaat uit honing, saffraan en abrikozennectar. Het lichte akkoord heeft een bloemige geur van tijgerorchidee en Arabische jasmijn.

De geur is eigenlijk totaal niet wat ik ervan verwacht had. Ik had een heel zwaar en duister parfum verwacht, maar het is juist een bloemige, fruitige geur. Ik vind hem heerlijk! Ook blijft hij goed hangen. Hij is niet te vergelijken met geuren van andere celebrities. Echt, als je in de buurt van een parfumerie bent, dan is dit een geur die je eigenlijk gewoon even móet ruiken.

Lady Gaga’s Fame is te koop bij de luxere parfumerieën.

Prijzen:

Eau de Parfum 30 ml: €29,50
Eau de Parfum 50 ml: €39,50
Eau de Parfum 100 ml (The Ultimate Masterpiece): €69,50
Showergel 200 ml: €19,50
Bodylotion 200 ml: €19,50

Liefs, Laura

11 thoughts on “Lady Gaga ‘Fame’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.