DO2 Deodoantstick

Categoriën Testjes

Deze deodorant van DO2 heb je al voorbij kunnen zien komen in dit filmpje. Hij zat namelijk in de Dierproefvrije Beautybox. Het product en de ingrediënten zijn dus niet getest op dieren. Kijk, dat is meteen al een pluspunt. Maar deze deo heeft nog veel meer voordelen! Lees verder voor meer info en natuurlijk heb ik hem ook getest.

Naast dat de deo niet op dieren is getest, bevat hij ook geen alcohol, parfum, conserveermiddelen, kleurstoffen en aluminium chloorhydraat. Huidvriendelijk, milieuvriendelijk en diervriendelijk!

De deodorant belooft onaangename bacteriën die zweetlucht veroorzaken minimaal 24 uur op afstand te houden. Hij zou ook werken als anti-transpirant door de poriën van de okselhuid te vernauwen. Dit gebeurt door middel van Aluin. Het sluit de poriën niet volledig af (zoals sommige andere deodorants wel doen) en hierdoor kan de huid gewoon blijven ademen en kunnen afvalstoffen je lichaam verlaten. Tot zover klinkt het allemaal erg goed!

Maar hoe gebruik je nou zo’n deokristal? Het is heel simpel: je houdt het kristal even onder de kraan en daarna wrijf je de natte stick onder je oksel. Maak hem na gebruik wel even schoon en droog. In het begin is het even wennen, en echt handig is het niet, maar als het werkt …

De deodorant werkt bij mij ongeveer net zo goed (of slecht, het is maar net hoe je het bekijkt) als een ‘normale’ deodorant, misschien iets beter. De deo zelf is geurloos en verkleurt mijn kleding gelukkig niet, maar helaas houdt hij mijn oksels niet de hele dag droog. Daarvoor heb ik een sterkere deodorant nodig zoals de Lady Speed Stick (hier komt later nog een review van) of syNeo 5 Deo. Vooral die laatste werkt echt per-fect voor mensen die snel zweten. Ik zal er ook nog eens een artikel over schrijven. Anyway, terug naar deze DO2 deodorantstick. Wat ik wel merk is dat de bekende zweetlucht (sorry voor het woord, maar ik noem het maar gewoon zoals het is) een stuk minder aanwezig is, echter niet helemaal verdwenen. De deo werkt dus bij mij wel tegen zweetgeur, maar niet tegen het transpireren. Dit komt waarschijnlijk omdat Aluin de poriën niet helemaal afsluit en ik denk dat dat bij iemand die gemakkelijk zweet, zoals ik, wel zou moeten om het zweet tegen te houden.

Jammer dat deze DO2 stick voor mij niet perfect werkt. Het klonk allemaal zo goed! Wellicht dat hij wel geschikt is voor mensen waarbij een normale deo gewoon goed werkt. Een natuurlijke deodorant als deze is dan goed om eens te proberen en hij gaat ook nog eens heel lang mee.

DO2 Deo Crystal kost €7,95 en is o.a. te koop bij de betere drogist, bij apotheken en reformwinkels.

Liefs, Laura

3 thoughts on “DO2 Deodoantstick

  1. Ondanks dat het onhandig is vind ik wel dat een product zijn werk moet doen inderdaad, dan neem ik dat onhandige wel voor lief haha, klinkt goed! Ik ga eens kijken voor deze deo:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.