Clinique Aromatics Elixir

Categoriën Parfum

Het is dat de titel van deze blogpost het al verraad, maar zo op het eerste gezicht zou je niet direct kunnen zeggen van welk merk dit deze geur is. De naam (Clinique, voor de mensen die het nog niet door hadden) staat niet groots op de verpakking of flacon. Zowel het doosje als de flacon is, simpel, bescheiden en zonder poespas. Sommige mensen zullen dit misschien omschrijven als saai, anderen als subtiel en mysterieus. Door zijn eenvoud valt deze flacon ook nauwelijks op in de parfumerie. Toch is deze geur al ruim 40 jaar populair en ik kan wel begrijpen waarom; het is een heel klassieke geur.

De geur is in 1971 ontwikkeld in samenwerking met meesterparfumeur Bernard Chant. Hij had een geur voor ogen die meer was dan louter een parfum. Het moest een belevenis zijn, een emotie, een transformatie. Deze vooruitstrevende geur betekende destijds echter een breuk met de heersende traditie, vanwege het onconventionele bouquet van typische accenten als roos, patchoeli, gomhars (van de Cistus) en eikenmos. Dankzij haar enorme succes was Aromatics Elixir de katalysator voor de nieuwe, moderne en populaire geurtrend met een bloemrijke patchoeli-melange.

Deze complexe en onweerstaanbare geur bevat honderden ingrediënten, maar is desondanks toch goed in te delen in drie delen. De geur opent licht bloemig en een beetje fris met noten als citrus verbena, nerolie, scharlei en warme kamille. Daarna wordt de geur iets warmer, zoeter en heel vrouwelijk. Noten van Bulgaarse roos, jasmijn en canangaolie komen naar boven. De basis is poederig, maar ook houterig, en bestaat uit benzoë, Florentijnse iriswortel, patchoeli, vetiverwortel en wierook.

Persoonlijk vind ik hem iets te zwaar en te bloemig, maar ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn die deze geur heerlijk vinden. Het is een hele klassieke geur (hij bestaat niet voor niets al 40 jaar), een beetje zoals Chanel no. 5, maar toch totaal anders. Toen ik hem rook, moest ik gelijk aan mijn moeder denken. Dit is echt zo’n parfum voor haar. En ik had gelijk, want ze vind hem heerlijk. Ik heb hem dan ook aan haar gegeven en ze is er onwijs blij mee.

Zoals gezegd vinden sommige mensen de flacon misschien wat saai. Speciaal voor hen – en voor de fans van Aromatics Elixir – is er vanaf december 2012 een limited edition flacon van deze geur verkrijgbaar met een bloemenprint van de papaverbloem, die symbool staat voor dit parfum. Dat staat toch wat leuker op je kaptafel.

Prijzen:

Aromatics Elixir Eau de Toilette 45 ml – € 46,70
Aromatics Elixir Eau de Parfum 45 ml – € 66,60
Aromatics Elixir Eau de Parfum Floral Bottle 45ml – € 47,65
Aromatics Elixir Eau de Parfum Floral Bottle 100ml – € 102,20

Liefs, Laura

4 thoughts on “Clinique Aromatics Elixir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.