Alcina Fashion Styling Producten

Categoriën Haar

Alcina is een merk waar ik eigenlijk niet zo bekend mee ben was. Ze hebben huidverzorgingsproducten, make-up en haarproducten. Van alles dus. Ik heb twee haarproducten uit de Fashion Styling lijn van dit merk getest en vandaag deel ik met jullie mijn bevindingen.

Alcina is een dochteronderneming van het Duitse concern Dr. Wolff Gruppe. August Wolff richtte in 1905 zijn farmaceutische bedrijf op. Toen in 1942 zijn zoon Dr. Kurt Wolff aan het hoofd van dit familiebedrijf kwam te staan, had hij al enkele dermatologische effectieve preparaten en cosmeticaproducten ontwikkeld. Hiermee was al snel duidelijk dat medische en cosmetische aspecten hand in hand gaan. Bij de ontwikkeling en het testen van producten wordt geen gebruik gemaakt van proefdieren.

Styling Spray (€16,80)

Alcina heeft op de producten twee schalen van 1 tot 10 staan: flex en hold. De flex schaal geeft aan hoe ‘flexibel’ het haar is na gebruik van dit product en de hold schaal geeft aan hoe goed het blijft zitten. Superhandig die schalen! Vaak is het zo dat hoe beter de hold, des te minder flexibiliteit. Deze haarspray scoort een 7 op de flex schaal en hij houdt mijn haar inderdaad heel flexibel. Geen helmeffect dus. Daar staat tegenover dat hij niet geweldig goed houdt, maar wel een beetje. Hij scoort dan ook een 5 op de hold schaal.

Styling-Lak (€13,20)

De Styling lak scoort een 9 op de hold schaal en hij houdt mijn haar inderdaad keurig in model. Hij doet me denken aan de gel spray van Wella, alleen deze van Alcina plakt niet. Fijn! Mijn haar is wel een beetje hard en niet echt flexibel meer, maar dat vind ik niet erg. De lak houdt mijn haar prima in model en daar gaat het mij om. Hij ruikt trouwens best aangenaam.

De Fashion Styling lijn bevat ook nog een mousse (€12,30), volumespray (€14,80) en forming gel (€15,80). Ik vind de styling-lak erg fijn en gebruik hem iedere keer weer. De haarspray gebruik ik wat minder vaak omdat deze mijn haar niet de hele dag goed in model houdt. Hij is wel fijn als je niet zo veel hold nodig hebt en je je haar lekker flexibel wil houden.

Alcina is te koop bij diverse schoonheidssalons. Voor gerichte verkoopadressen of aanvullende informatie kun je contact opnemen met Alcina Cosmetic Nederland B.V., tel.: 0418-652425 of kijken via de website: www.alcina.nl.

Liefs, Laura

3 thoughts on “Alcina Fashion Styling Producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.