Avène Skin Recovery Cream

Categoriën Huidverzorging

Mijn huid was laatst een beetje van slag. Ik ben er nog niet over uit waar het precies door kwam, maar waarschijnlijk een allergische reactie op een product dat ik aan het testen was. De huid op mijn voorhoofd werd dik, rood, droog en schilferig. Ik had dringend een crème nodig die mijn huid kalmeerde en ben gestopt met producten die ik recentelijk begonnen was te testen. De Avène Skin Recovery Cream is een voedende en verzorgende gezichtscrème zonder conserveermiddelen, parabenen, alcohol en parfum. Dat klinkt fijn!

Eau Thermale Avène is een dermo-cosmetisch merk, opgericht door de Franse apotheker Pierre Fabre in 1990 en is in Frankrijk nummer 1 in huidverzorging voor de gevoelige huid.

Hierboven zie je de ingredientenlijst. Inderdaad geen conserveermiddelen, parabenen, alcohol en parfum te bekennen. Wel minerale olie, een ingredient dat sommigen proberen te vermijden.

De crème zit in een heel steriele verpakking waardoor er geen conserveringsmiddelen (parabenen) nodig zijn. In een potje komen er al gauw bacteriën bij, in een tube al een stuk minder, maar deze tube is nog sterieler dan een ‘normale’ tube.

Ik heb de crème een tijdje getest en mijn huid is inmiddels weer helemaal opgeknapt. De crème is goed smeerbaar en ruikt eigenlijk naar niets. Hij laat een dun laagje achter op de huid (door de minerale olie), maar dit voelt voor mij eerder verzorgend dan vervelend. Het is eigenlijk gewoon een prima product waar ik niet veel op aan te merken heb. Mocht je een gevoelige, droge huid hebben en het niet vervelend vinden dan er minerale olie in zit, dan is dit zeker een aanrader. Voor de normale tot vette huid denk ik dat de minerale olie niet veel goeds zal doen (je zou er dan puistjes van kunnen krijgen).

De Skin Recovery Cream kost € 18,49 voor een tube van 50 ml. De huidverzorgingsproducten van Avène zijn in Nederland verkrijgbaar bij Mediq Apotheek. Ook worden de producten van Avène door Mediq aangeboden bij andere apotheken, huidklinieken en huidtherapeuten.

Liefs, Laura

7 thoughts on “Avène Skin Recovery Cream

  1. Ik heb een gemengde huid, dus dit is niet echt iets voor mij. Ik zal hem wel aanraden aan mijn vriendin though, die heeft een erg droge huid en weet niet goed wat ze ermee moet :)

    1. Het werkt voor mijn gevoelige, droge huid erg goed. Het is zoals in de tekst staat: mocht je een gevoelige, droge huid hebben en het niet vervelend vinden dan er minerale olie in zit, dan is dit zeker een aanrader. Voor de normale tot vette huid denk ik dat de minerale olie niet veel goeds zal doen (je zou er dan puistjes van kunnen krijgen).

  2. Ik heb van een wasverzachter een allergische reactie opgelopen. Mijn huid bleef gevoellig,nu heb ik deze crème,super, ben heel bli . Mijn gave huid is terug in combinatie met arganzeep. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.