Cattier Paris Masque Argile

Categoriën Huidverzorging

Cattier Masque Argile

Een kleimasker en een droge huid gaan in mijn ogen niet samen. Klei droogt mijn huid vaak nog meer uit in plaats van te voeden en te hydrateren. Toch is dit gele kleimasker met toverhazelaar -dat is een struiksoort- van Cattier speciaal voor de droge huid. Ik was benieuwd en testte het uit.

Cattier Masque Argile

Cattier is een natuurlijk en biologisch merk waar ik al eerder over schreef. Ik ben gek op de shea boter van Cattier en de regenererende bodylotion. Hun producten:

  • bevatten natuurlijke ingrediënten, gedeeltelijk van biologische landbouw
  • hebben een recyclebare en milieuvriendelijke verpakking
  • zijn dierproefvrij
  • bevatten geen kunstmatige, conservermiddelen, geur- en kleurstoffen
  • bevatten geen synthetisch parfum

Dit masker bevat dus o.a. gele klei, wat de huid glad maakt en onzuiverheden verwijdert. Verder zitten er verschillende verzorgende oliën in en een aantal kalmerende ingrediënten zoals jojoba-olie en toverhazelaarwater.

Cattier Masque Argile

Toen ik de gebruiksaanwijzig van dit masker las (zie de foto hierboven), zag ik dat het bij dit masker de bedoeling is dat het níet opdroogt op de huid. Een beetje vreemd vond ik het wel, want bij andere kleimaskers die ik gebruikt heb moest dat juist wel. Ik twijfel zelfs of het woordje ‘zonder’ eigenlijk niet ‘zodat’ moet zijn… Maar goed, laten we er voor het gemak vanuit gaan dat het klopt.

Cattier Masque Argile

Ik bracht een dikke laag aan op mijn gezicht en na 10 minuten merkte ik dat het masker op sommige plaatsen toch opgedroogd was. Tja, daar doe je weinig aan, behalve dat je het nóg dikker aan zou kunnen brengen. Ik verwijderde het masker met een nat washandje en merkte gelijk dat mijn huid gekalmeerd was. De roodheid was een stuk minder geworden, enkele onzuiverheden leken zo goed als verdwenen en mijn huid voelde schoon aan. Helaas voelde mijn huid ook behoorlijk trekkerig en droog aan. Iets wat bij een masker voor de droge huid eigenlijk niet zou ‘mogen’. Ik kon haast niet wachten met het aanbrengen van een verzorgende, hydraterende crème.

Al met al denk ik dat dit masker geschikt is voor de normale naar vet neigende huid met hier en daar wat onzuiverheden en/of roodheid. Voor de droge huid zou ik hem niet aanraden.

Dit masker van Cattier kost €6,99 voor 100 ml. Een mooie prijs vind ik zelf. Cattier Paris is te koop bij diverse reformwinkels en drogisten en op www.cattier-paris.nl.

Liefs, Laura

6 thoughts on “Cattier Paris Masque Argile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.