Marrakesh Oil Haarproducten

Categoriën Haar

Marrakesh haarproducten

Marrakesh Oil. Ik had er wel eens over gelezen op een aantal buitenlandse blogs en die reviews waren allemaal positief. Maar wist ik veel dat die producten ook gewoon in Nederland te koop zijn. Totdat ik ze zag tijdens mijn bezoekje achter de schermen bij de webshop van John Beerens. Ik rook toen even aan de producten en wat een verrukkelijke geur hadden ze! Alleen daarom al was ik enorm benieuwd naar deze producten. Een paar dagen later kwam er een pakketje binnen met een travelsetje van Marrakesh Oil om te proberen. En natuurlijk ging ik er gelijk mee aan de slag.

Marrakesh haarproducten

In de travelset zitten vier producten: een shampoo (100 ml), een conditioner (100 ml), een Hair Styling Elixir (30 ml) en een Leave-in Treatment & Detangler (30ml). De producten bevatten arganolie uit Marokko en zaadolie van de hennepplant. Hennep zou je haar sterker maken en arganolie herstelt beschadigd, droog en pluizend haar. Ook geeft het een mooie glans. De producten zijn dus vooral bedoeld voor droog en beschadigd haar. Nu is mijn haar niet echt beschadigd, maar door dit barre winterweer wel een stuk droger. Ik testte alle vier de producten uit.

Marrakesh shampoo en conditioner

Ik begon natuurlijk met de shampoo. Deze bevat overigens geen Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) of Sodium Laureth Sulfaat (SLES), dus dat is fijn voor de mensen die deze ingredienten vermijden. SLS is een agressieve reiniger die je hoofdhuid uit kan drogen en voor irritaties kan zorgen omdat het je haar echt ‘stript’. SLES is een mildere variant van SLS, maar steeds meer mensen proberen ook dit ingredient te vermijden. Voor meer info raad ik je aan om dit artikel (nog) eens te lezen. Maar hoe maakt deze shampoo je haar dan schoon? Op de ingredientenlist staan twee zeer milde reinigers: Disodium Laureth Sulfosuccinate en Cocamidopropyl. Beide reinigers zouden voor zover bekend geen kwaad kunnen. Arganolie en hennepzaadolie staan ook hoog in de ingredientenlijst, wat betekent dat er veel van in zit. Mooi! De shampoo en conditioner bevatten wel allebei siliconen (de conditioner wat meer dan dan shampoo, natuurlijk).

De textuur van de shampoo is een beetje gel-achtig en je hebt er maar een klein beetje van nodig. Hij maakt mijn haar schoon, zonder dat ‘squaky clean’ gevoel. En wat ruikt hij toch heerlijk! Ik kan de geur niet echt thuisbrengen, maar ik denk een beetje notig en een vleugje caramel? De conditioner doet ook prima zijn werk en heeft dezelfde geur. Ook merk ik dat mijn haar na het gebruik van de shampoo en conditioner al beter verzorgd is dan bij andere shampoos, zonder verdere stylingsproducten gebruikt te hebben. De arganolie en hennepzaadolie doen dus goed hun werk!

Toch nog een minpuntje: de verpakking. Zowel de shampoo als de conditioner hebben een eh… flipflopdop, of zo noem ik het altijd. Een dop waar je op moet drukken en die dan kantelend opengaat. Op zich prima, maar ik krijg het product er niet zo goed uit. Ik moet behoorlijk hard in de plasic fles knijpen. Of ben ik nu een zeur?

Marrakesh haarproducten hair Styling Elixer

De Hair Styling Elixir is een serum dat het haar beschermt tegen de hitte van stylingtools, het haar herstelt en kroezen vermindert zonder dat het haar slap wordt. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk, want dat is iets waar ik bij andere haarserums al gauw last van heb. Ik breng een pompje aan op mijn hand en verdeel het door mijn handdoekdroge haar. Het ruikt wederom heerlijk! Het maakt mijn haar heerlijk zacht en glad en geeft een mooie glans. Helaas wordt het toch ook een beetje slap. Er zitten dan ook veel siliconen in. Ik denk dat ik product ideaal is voor mensen met krullend en pluizend haar, maar niet zozeer voor mijn haar. Ik wil de slag in mijn haar naar voren laten komen en dit product maakt mijn haar juist glad en steil. Ik gebruik het nu alleen in de puntjes omdat die vaak nog wat droog zijn en omdat ik het zo heerlijk vind ruiken…

Marrakesh leave in treatment detangler

Tot slot de Leave-in Treatment & Detangler (30 ml): Een leave in treatment met 10 verschillende eigenschapen:

 1. Gaat klitten tegen
 2. Gaat gespleten haarpunten tegen
 3. Beschermt de haarkleur.
 4. Droogt snel
 5. Geeft een mooie glans
 6. Gaat pluizen tegen
 7. Versterkt het haar
 8. Beschermt tegen invloeden van buitenaf
 9. Brengt het vochtniveau weer op peil
 10. Beschermt het haar tijdens het gebruiken van stylingtools

Dat is nog al wat! Ik merk vooral dat het mijn haar gemakkelijk doorkambaar maakt, mijn haar sneller droog is, mijn haar verzorgd is, het een mooie glans heeft en dat het beschermd is tegen hitte van stylingtools. Ik spray het product door mijn haar en kam het goed door. Vervolgens style ik het hoe ik het wil en ziet mijn haar er superverzorgd en glanzend uit. Ja, dit vind ik denk ik het fijnste product uit het setje!

Dit Marrakesh Oil travelsetje is o.a. verkrijgbaar in de webshop van John Beerens voor €19,95 en de producten zijn daar ook los te koop in full size.

Liefs, Laura

8 thoughts on “Marrakesh Oil Haarproducten

 1. Ik gebruik deze producten ook al een tijdje, die geur is echt heerlijk! En het doet echt veel voor dun, slap en droog haar, zo blij mee. Leuk dat je er een revieuw over schrijft je bent een van de eerste in NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.