How to make banana pops!

Categoriën Lifestyle

How to make banana pops

Banana pops. Als je hier nog nooit van gehoord hebt, wordt het de hoogste tijd dat daar verandering in komt. En wel vandaag! Banana pops zijn gemakkelijk te maken, heerlijk om op te eten en ook nog wel een klein beetje verantwoord. Lees verder voor het recept en een foto tutorial!

How to make banana pops

Benodigdheden:

  • bananen (like, duh!)
  • (ijs)lollystokjes (deze kun je jatten vragen bij een koffieketen zoals Starbucks etc.)
  • chocolade (ik heb hier een combinatie van puur en melk gebruikt, maar dit kun je zelf bepalen)
  • versiersels (voor bijvoorbeeld cupcakes. Ik besloot later voor fijngehakte ongezouten pinda’s te gaan)

Verder heb je nog een chocoladefondue of au-bain-marie opstelling nodig om de chocolade te smelten en een bakplaat of bord bekleed met aluminiumfolie om de banana pops op te leggen.

How to make banana pops

Snijd de banaan in stukken. De grootte kun je zelf bepalen. Steek de stokjes onderin de banaan tot ongeveer halverwege.

How to make banana pops

Smelt de chocolade. Zorg dat het goed dun wordt. Het moet eerder een saus zijn dan een pasta.

How to make banana pops

Dip de banaan in de chocolade. Als je hem niet goed kun bedekken, bestrijk hem dan met een lepel of spatel. Laat de overtollige chocolade eraf druipen door zachtjes op het stokje te tikken.

How to make banana pops

Besprenkel hem nu met de versiersels. Ik ging voor fijngehakte ongezouten pinda’s omdat ik dacht dat de combinatie van banaan, chocolade en pinda’s erg lekker zou zijn (and I was right!).

How to make banana pops

Leg de banana pop nu voorzichtig op een plaat met aluminiumfolie. Bij mij bleef hij er gelukkig niet aan plakken door de fijngehakte pinda’s. Als je andere versiersels gebruikt, dan kan hij wel aan het aluminiumfolie blijven plakken, maar hij zal ook gemakkelijk weer loslaten als de chocolade hard geworden is. Je bananapop zal misschien plat zijn aan die kant, maar dat verandert niets aan de smaak, natuurlijk.

How to make banana pops

Herhaal dit voor alle banana pops en zet ze in de koelkast tot de chocolade hard geworden is, dit duurt ongeveer een kwartiertje, of bewaar ze tot wanneer je ze wil serveren. Je kunt ze in de koelkast ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren. Haal ze een paar minuten voordat je ze serveert uit de koelkast, zodat ze niet heel erg koud zijn.

How to make banana pops

Eet smakelijk!

Liefs, Laura

20 thoughts on “How to make banana pops!

  1. Dat is zo makkelijk en ziet er echt heel erg goed uit zeg! :D Misschien maar is proberen om te maken! volgens mij kon je bij de action van die lollypopsticks kopen!

  2. Je kan ze ook in een meloen zetten met folie erover, dan blijven ze mooier :) net als vroeger als je ging trakteren op een halve meloen :)

    1. Voor de duidelijkheid: ik heb dit artikel helemaal zelf geschreven. Als je bedoelt dat ik het idee ‘gestolen’ zou hebben van Serena, klopt dat ook niet. Serena heeft de banana pops niet bedacht. Het idee komt uit Amerika, wie het bedacht heeft is moeilijk te achterhalen. Het is door veel mensen overgenomen, zo ook door Serena. Zij heeft dus helemaal de rechten niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.