Banana pops. Als je hier nog nooit van gehoord hebt, wordt het de hoogste tijd dat daar verandering in komt. En wel vandaag! Banana pops zijn gemakkelijk te maken, heerlijk om op te eten en ook nog wel een klein beetje verantwoord. Lees verder voor het recept en een foto tutorial!
Benodigdheden:
- bananen (like, duh!)
- (ijs)lollystokjes (deze kun je
jattenvragen bij een koffieketen zoals Starbucks etc.) - chocolade (ik heb hier een combinatie van puur en melk gebruikt, maar dit kun je zelf bepalen)
- versiersels (voor bijvoorbeeld cupcakes. Ik besloot later voor fijngehakte ongezouten pinda’s te gaan)
Verder heb je nog een chocoladefondue of au-bain-marie opstelling nodig om de chocolade te smelten en een bakplaat of bord bekleed met aluminiumfolie om de banana pops op te leggen.
Snijd de banaan in stukken. De grootte kun je zelf bepalen. Steek de stokjes onderin de banaan tot ongeveer halverwege.
Smelt de chocolade. Zorg dat het goed dun wordt. Het moet eerder een saus zijn dan een pasta.
Dip de banaan in de chocolade. Als je hem niet goed kun bedekken, bestrijk hem dan met een lepel of spatel. Laat de overtollige chocolade eraf druipen door zachtjes op het stokje te tikken.
Besprenkel hem nu met de versiersels. Ik ging voor fijngehakte ongezouten pinda’s omdat ik dacht dat de combinatie van banaan, chocolade en pinda’s erg lekker zou zijn (and I was right!).
Leg de banana pop nu voorzichtig op een plaat met aluminiumfolie. Bij mij bleef hij er gelukkig niet aan plakken door de fijngehakte pinda’s. Als je andere versiersels gebruikt, dan kan hij wel aan het aluminiumfolie blijven plakken, maar hij zal ook gemakkelijk weer loslaten als de chocolade hard geworden is. Je bananapop zal misschien plat zijn aan die kant, maar dat verandert niets aan de smaak, natuurlijk.
Herhaal dit voor alle banana pops en zet ze in de koelkast tot de chocolade hard geworden is, dit duurt ongeveer een kwartiertje, of bewaar ze tot wanneer je ze wil serveren. Je kunt ze in de koelkast ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren. Haal ze een paar minuten voordat je ze serveert uit de koelkast, zodat ze niet heel erg koud zijn.
Eet smakelijk!
Dat is zo makkelijk en ziet er echt heel erg goed uit zeg! :D Misschien maar is proberen om te maken! volgens mij kon je bij de action van die lollypopsticks kopen!
ziet er erg lekker uit.
Lijkt me erg lekker en het ziet er heel leuk uit !
oeh ziet er zeker lekker uit :D
Het ziet er heerlijk uit!
wat een leuk idee!! ziet er goed uit!
Oeh jum, dat zie er superlekker uit!
Leuk gedaan, ben niet zo’n fan van banaan. Maar misschien smaakt het prima met de combinatie chocolade en pinda’s.
oh wat lekker zeg! Dit ga ik onthouden voor mijn verjaardag haha
Je kan ze ook in een meloen zetten met folie erover, dan blijven ze mooier :) net als vroeger als je ging trakteren op een halve meloen :)
Goeie tip! :D
Ziet er lekker uit!
Leuk gedaan.
Liefs,
Hmm lekker!
Erg leuk idee!!
Ziet er heerlijk uit!
Misschien http://www.beautylab.nl vergeten te vermelden voor de rechten? Zeer sneu, artikels stelen…
Voor de duidelijkheid: ik heb dit artikel helemaal zelf geschreven. Als je bedoelt dat ik het idee ‘gestolen’ zou hebben van Serena, klopt dat ook niet. Serena heeft de banana pops niet bedacht. Het idee komt uit Amerika, wie het bedacht heeft is moeilijk te achterhalen. Het is door veel mensen overgenomen, zo ook door Serena. Zij heeft dus helemaal de rechten niet.
Het er heerlijk uit! Ik ga ze zeker een keer uitproberen =D
Hmmmmm jammie! Dat ga ik zeker eens maken!
Dit ziet er echt heerlijk uit! Binnenkort zelf maar eens maken :-)