Help! Wat te doen bij een geïrriteerde hoofdhuid?

Categoriën Advertorial, Haar

andrelon haar en hoofdhuid shampoos

Heb jij ook wel eens last van een gevoelige, jeukende of droge hoofdhuid? Dan ben je geen uitzondering. Uit onderzoek van Andrélon¹ blijkt namelijk dat bijna driekwart van de Nederlandse vrouwen aangeeft hier wel eens last van te hebben. Uit dit onderzoek blijkt ook dat ruim een derde van de Nederlandse vrouwen aangeeft niet te weten wat ze hieraan kunnen doen (37%) en denkt bijna een kwart dat, als ze hier iets aan doet, dit ten koste gaat van hun haar (23%). Terwijl mooi en haar juist begint bij een goed verzorgde hoofdhuid! Maar wat doe je eraan? Ik zette een aantal tips voor jullie op een rijtje.

Tips & Tricks

  • Borstel je haar voordat je het gaat wassen even goed door. Hierdoor verminder je niet alleen de klitten na het wassen, maar je stimuleert ook de doorbloeding van je hoofdhuid. Een goede doorbloeding van de hoofdhuid ondersteunt een gezonde haargroei. Borstel je haar het liefst met een borstel met natuurharen. Hiermee voorkom je dat je haar statisch wordt en beschadig je je haar niet.
  • Andrélon heeft shampoos ontwikkeld speciaal voor de hoofdhuid en je haar: Andrélon Haar & Hoofdhuid. De actieve formule met 10 vitaminen en voedingsstoffen verbetert de conditie van de hoofdhuid en zorgt daarmee voor sterk en glanzend haar vanaf de wortel tot in de puntjes. Binnen deze lijn heb je ook nog eens keuze tussen een volume shampoo, een glans shampoo en een repair shampoo (€4,29 voor 300 ml).
  • Als je je haar wast, kunt je net zo goed tegelijkertijd je hoofdhuid even een lekkere massage geven. Ook hiermee stimuleer je de doorbloeding van je hoofdhuid. Gebruik hiervoor je vingertoppen en niet je nagels, anders beschadig je de hoofdhuid. Enkele simpele technieken: maak draaiende bewegingen op de hoofdhuid, beweeg met je vingertoppen zachtjes heen en weer, klopt met je vingertoppen zachtjes op je hoofdhuid en knijp zachtjes in de hoofdhuid met duim en wijsvinger.
  • Was je haar met lauw tot warm water en vermijd te heet water. Dit kan je hoofdhuid irriteren.
  • Neem één keer per week de tijd om een masker voor de gevoelige hoofdhuid aan te brengen en deze minimaal drie minuten te laten inwerken. Spoel uit met lauw water. Het Haar & Hoofdhuid Repair Masker van Andrélon (€4,99 voor 250 ml) bevat traag werkende, maar intensief verzorgende bestanddelen die werken tot diep in de schacht van het haar. Dit maakt het haar minder breekbaar en kalmeert de hoofdhuid.
  • Spoel je haar goed uit nadat je het gewassen hebt zodat alle shampooresten uit je haar zijn. Shampooresten kunnen jeuk geven en voor dof haar zorgen.
  • Let op bij het gebruik van stylingproducten; spray of kneed deze in het haar en vermijd zoveel mogelijk de hoofdhuid.
  • Föhn je haar op een zo koud mogelijke stand. De hitte van een föhn kan je hoofdhuid uitdrogen waardoor deze sneller geïrriteerd kan raken.
  • Als je veel stylingproducten gebruikt, was je haar dan voor het slapen gaan. Dit geeft je hoofdhuid zo’n 10 tot 12 uur rust en gelegenheid om te ademen.

andrelon haar en hoofdhuid masker

Heb jij wel eens last van een gevoelige, jeukende of droge hoofdhuid? Wat doe je eraan? 

De producten van de nieuwe Andrélon Haar & Hoofdhuid range zijn verkrijgbaar bij de bekende supermarkten en drogisterijen.

__________________________________
1 Onderzoek uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Andrélon in mei 2012 onder 527 Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 18 jaar en ouder.
Liefs, Laura

1 thought on “Help! Wat te doen bij een geïrriteerde hoofdhuid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.