How to: Budgetproof pirate look (Jack Sparrow inspired)

Categoriën Overig

Jack Sparrow Inspired Pirate Look

Het aftellen is begonnen: over 5 dagen barst het carnavalsfeest weer los! Sommige carnavalsvierders beginnen zelfs aanstaande vrijdag al. Deze Jack Sparrow inspired pirate look droeg ik vorig jaar met carnaval, en omdat sommige van jullie misschien nog last-minute inspiratie zoeken, leek het me een goed idee om hem nog even in de schijnwerpers te zetten. Veel dingen voor deze look heb je misschien al gewoon in huis liggen, dus dan is hij ook nog eens lekker budgetproof!

LOTD 17-02-2012 gebruikte producten

Laten we beginnen met de make-up. Jack Sparrow staat bekend om zijn donkere ogen en gebronsde huid. Aan de slag dus met je donkerste foundation, bronzer, donkere oogschaduw en zwarte eyeliner.

Ooglook 17-02-2012

  1. Begin met een oogschaduwbasis en breng daarna een donkerbruine matte oogschaduw aan op het bewegend ooglid. Ik gebruikte ‘Go, Charlie Brown’ van Catrice.
  2. Vervolgens breng je een lichte highlighterkleur aan (mat of met shimmer) onder je wenkbrauw en dit blend je met de bruine kleur. Ik gebruikte ‘orb’ van MAC.
  3. Daarna breng je een zwarte oogschaduw aan dicht tegen de wimperrand, tot ongeveer de helft van je bewegend ooglid. Maak het zo donker als je zelf wil. Ik gebruikte een zwarte oogschaduw met glitter van Catrice: ‘Captain of the Black Pearl’ (what’s in a name ;) ). Ook dit blend je weer met de bruine oogschaduw.
  4. Nu breng je op het midden van je bewegend ooglid een gouden glitter aan. Ik gebruikte  hiervoor de gouden glitter uit MAC Stacked 2. Vervaag dit een beetje, maar niet te veel.
  5. Onder je onderste wimperrand breng je nog een beetje van de donkerbruine kleur aan en in de buitenste ooghoek maak je het wat donkerder met de zwarte oogschaduw. Zorg ervoor dat dit mooi in elkaar overloopt.
  6. Het kohlpotlood dip je in de gelliner en breng je aan op je onderste wimperrand. Eventueel nog een zwarte oogschaduw hierover aanbrengen, zodat het extra goed blijft zitten (tip!). Breng daarna je favoriete mascara aan.
  7. Omdat je tijdens het maken van deze look last kunt hebben van fall-out (oogschaduw die op je gezicht valt), is het het beste om je gezichtsmake-up pas aan te brengen na je oogmake-up. Ik draag hier de supermoisturizing foundation van Collistar en op mijn jukbeenderen (veel!) bronzer van Chanel.

LOTD 17-02-2012

De make-up is klaar, door met de kleding!

Jack Sparrow Inspired Pirate Look

De blouse en het giletje heb ik goedkoop op de kop weten te tikken via Marktplaats. Het was een setje voor 6 euro en ik vond het perfect bij mijn piratenlook passen. Wellicht heb je zelf ook nog een oude witte blouse en giletje in de kast hangen? Of kijk anders eens in de kast van je vader of broer! De broek die ik draag is een harembroek (wijd met laag kruis) en daaronder droeg ik nog een thermolegging want anders was het wel erg koud. Zwarte laarzen (niet op foto) draag ik bijna ieder jaar met carnaval, ze zijn ook helemaal afgetrapt, en kwamen ook nu erg goed van pas.

De hoed heb ik vorig jaar bij Blokker gekocht voor 6 of 7 euro. De verrekijker en het zwaard komen daar ook vandaan. Het was een setje piratenaccessoires (er zat ook nog een ooglapje bij) voor maar 2 euro.

Jack Sparrow Inspired Pirate Look

Met accessoires kun je zo veel doen! Ik had deze brede bruine riem nog liggen in de kast en sjaaltjes heb ik ook genoeg. Het zakje vond ik nog in de verkleedkist en het leek me wel een leuk extraatje. Verder droeg ik nog grote gouden oorbellen, een grote ring en heel veel armbanden. In mijn haar maakte ik hier en daar wat vlechtjes en ik reeg nog wat kralen aan een touwtje en maakte dat vast met een speldje in mijn haar. Zo simpel (en goedkoop!) kan het dus zijn.

Vier jij ook carnaval dit jaar? En zo ja, hoe ga jij verkleed?

Liefs, Laura

16 thoughts on “How to: Budgetproof pirate look (Jack Sparrow inspired)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.