Swisscode Pure Repair Complex

Categoriën Huidverzorging

Swisscode Pure Repair Complex

Sinds een half jaar is het Zwitserse huidverzorgingsmerk SWISSCODE ook verkrijgbaar in Nederland, via de Nederlandse webshop Skin Care Solutions. Nog niet alle producten van SWISSCODE zijn hier te vinden, maar in ieder geval wel de alom geprezen serums. Celebs zoals Jennifer Aniston en Courtney Cox zouden erbij zweren en dus werd het de hoogste tijd voor mij om één van deze serums te testen.

Het merk SWISSCODE staat hoog aangeschreven. De productlijn Pure bestaat uit zeven verschillende serums: Hyaluron, Repair Complex, Genistein, MPC, Kiribirth en Vit F Forte. Vooral de SWISSCODE Hyaluron is een groot succes. Ikzelf heb de Repair Complex getest, een serum dat de celvernieuwing zou moeten stimuleren. Je hebt hem ook al even voorbij kunnen zien komen in het artikel over roodheid verminderen. De producten van SWISSCODE bevatten hoogst mogelijke concentraties van wetenschappelijk bewezen werkstoffen in hydro- en oleogel. Alle serums zijn geheel vrij van conserveermiddelen, parabenen, alcohol, kleurstoffen, derivaten van aardolie en siliconen. Klinkt goed!

Swisscode Pure Repair Complex

De werkzame stof in deze gel wordt gewonnen uit bifidusextract. Dit ondersteunt het herstel van de huid en beschermt. Zo kan de beschadigde huid (door bv. UV-straling) sneller herstellen. Dit serum wordt o.a. aangeraden na laserbehandelingen, microdermabrasie, intensieve peelings en micro-needling. Nu heb ik geen van deze behandelingen onlangs gehad, maar mijn huid was wel wat van streek en ik dacht dat dit serum wellicht kon helpen.

Swisscode Pure Repair Complex

SWISSCODE Pure Repair Complex:

  • Stimuleert het natuurlijke DNA, herstelmechanisme voor een UV-beschadigde huid
  • Herstelt de huid die te lijden heeft aan de gevolgen van veroudering door o.a. zonlicht
  • Verzacht een rode en geïrriteerde huid
  • Beschermt de huid en geeft een soepele een stralende look
  • Zichtbare vermindering van rimpels
  • Geschikt voor de normale en gevoelige huid

Ik heb een hele lichte vorm van couperose op mijn wangen (= beschadiging door UV-straling, dus ooit niet goed beschermd!). Verder heb ik een gevoelige huid en was mijn huid de laatste tijd weer wat rood en geïrriteerd (door temperatuurschommelingen). Dit serum leek me daarom ideaal.

Swisscode Pure Repair Complex

Je hebt maar een paar druppels per keer nodig. Doseren gaat gemakkelijk met het pipetje. Ik heb het serum als kuur twee maal per dag een maand lang gebruikt, maar je kunt het bijvoorbeeld ook alleen ‘s avonds gebruiken of in combinatie met Swisscode pure Hyaluron ‘s ochtends. De SWISSCODE serums zijn te gebruiken onder ieder ander verzorgingsmerk. Ik gebruik bijvoorbeeld momenteel Sans Soucis Aqua Benefits, en dat gaat prima samen.

Het serum voelt op mijn huid aan als water en wordt snel opgenomen. Al na een paar dagen merkte ik dat mijn huid een stuk gekalmeerd was en droogtelijntjes waren verdwenen. Ik twijfelde of het aan mijn nieuwe dagcrème lag en stopte een paar dagen met het gebruik van het serum. Ik merkte vrijwel gelijk dat mijn huid minder goed gehydrateert was, dus ik ging het serum weer gebruiken. Nu, meer dan een maand later, is mijn flesje bijna op. Dat lijkt misschien snel, maar ik heb het wel iedere dag tweemaal aangebracht, dus het valt mee. Ik kan niet zeggen dat dit serum heel veel beter werkt dan andere verzachtende en herstellende serums die ik fijn vond, maar het werkt wel erg goed. Misschien was mijn huid ook niet zodanig beschadigd (gelukkig maar!) dat ik veel verschil merk met andere merken.

Al met al een aanrader, maar wel met een flink prijskaartje (€65,00 voor 15 ml). Zou ik het opnieuw kopen? Ik weet het niet. In ieder geval niet als serum dat ik dagelijks moet gebruiken, daarvoor vind ik het te prijzig, maar misschien wel als kuur die ik gebruik wanneer mijn huid behoefte heeft aan intensieve, verzachtende, herstellende verzorging.

Swisscode Pure serum zijn te koop bij Skin Care Solutions.

Liefs, Laura

5 thoughts on “Swisscode Pure Repair Complex

  1. De prijs is relatief, je hebt maar een paar druppels nodig. Bovendien is Swisscode pure geheel vrij van conservingsstoffen, parabenen, alcohol, derivaten van petroleum, PEG, PPG en kleurstof in tegenstelling tot andere serums of premium cosmetica. Dus de hoogste pure concentratie van één werkstof waardoor het ook wat doet voor je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.