Gisteren zette ik al een heleboel leuke nail art voor Pasen op een rijtje, maar wat is Pasen zonder uitgebreid paasontbijt of -brunch? Ik ging op zoek naar lekkere recepten voor Pasen en natuurlijk deel ik deze ook met jullie, net op tijd voor de paasdagen. De recepten zijn lekker makkelijk, want daar hou ik wel van, haha. Alleen van de foto’s al kreeg ik enorme trek, dus je bent gewaarschuwd! ;)
Hoe leuk zijn deze gevulde eitjes als kuikentjes? En heel simpel te maken: kook de eieren hard, laat ze schrikken en afkoelen. Snijdt daarna het kopje eraf. Haal het eigeel eruit en meng dit met wat mayonaise, peper en zout. Vul de eitjes met dit mengsel en zet het kopje er weer op. Als laatste nog versieren met een oranje snaveltje en oogjes. Dit kan bijvoorbeeld met stukjes wortel en rozijntjes/krenten. Bron.
Cinnamon buns kennen jullie misschien wel. Wat zijn die dingen goddelijk! Deze suiker-kaneelrolletjes lijken op cinnamon buns, alleen zijn ze een stuk gemakkelijker en sneller te maken! Je hebt ze binnen 15 minuten gemaakt en ze hoeven naar 10 minuten in de oven. Veel ingrediënten heb je er ook niet voor nodig: 1 blikje croissantdeeg, 1 theelepel kaneel, 5-8 eetlepels bruine basterdsuiker en 20 gram boter is all you need.
Rol het croissantdeeg uit en smeer en een dun laagje boter over. Strooi daarna de basterdsuiker en kaneel over de boter. Rol het croissantdeeg op en snijd deze vervolgens in plakjes van ongeveer 1,5 cm. Vet eventueel een muffinvorm in en leg de kaneelrolletjes in de vormpjes. Je kunt ze ook gewoon op een bakplaat lekker, maar dan blijven ze misschien niet zo rond. Afbakken in 10 minuten en klaar zijn ze! Klik hier voor het hele recept.
Te cute! Voor deze cupcakes heb je wel de juiste versiering nodig, maar die kun je ook zelf maken van marsepein, frosting of fondant. Bak je cupcakes, of koop kant-en-klare cakejes, en breng de frosting egaal aan. Dip ze in gele suiker en versier ze met vleugeltjes, oogjes en een snaveltje. Klik hier voor het hele recept.
En ten slotte: gevlochten kaneelbrood! Het heeft iets weg van de suiker-kaneelrolletjes, maar is toch anders en duurt wat langer om te maken. De foto’s zeggen eigenlijk al genoeg, maar voor het hele recept klikt je hier.
Vrolijk Pasen en eet smakelijk!
() ()
( ‘.’ )
(“)_(“)
leuk die simpele receptjes! Die laatste ziet er echt heel erg lekker uit. Denk dat ik die binnenkort maar eens ga proberen ^_^
xx
Wat een leuk artikel!
Jumzz, wat ziet het er allemaal héérlijk uit! Leuk!
Heerlijk!
Jaaaa, die kaneelrol ga ik zeker maken!
ziet er allemaal lekker uit :p
Hmm, ik krijg helemaal honger als ik hier naar kijk. Hier kan ik wel wat ideetjes uit halen!
Ze waren super lekker! Heb ze twee keer achter elkaar gemaakt want ze waren gelijk op !!!