Budgettip: Kruidvat Pure & Nature gezichtsverzorging en -reiniging

Categoriën Huidverzorging

Kruidvat Pure and Nature

Tijdens het Kruidvat Feel At Home Event viel deze Kruidvat Pure & Nature lijn me al gelijk op. Logisch, want hij stond helemaal vooraan, maar mijn interesse was ook gelijk gewekt door het Ecocert label. Dat wil zeggen dat minimaal 95% van alle ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft en dat minimaal 10% afkomstig is van biologische landbouw. Een goede keuze voor je huid én het milieu. Er zijn producten voor de gevoelige huid en een anti-aging serie. Ik ging voor die eerste en testte de producten een maand lang voor jullie uit. En ik ben enthousiast!

Kruidvat Pure and Nature

De serie bestaat uit een dagcrème, nachtcrème, oogcrème, cleansing lotion en cleansing tonic. Ik heb alle producten getest, behalve de oogcrème.

Kruidvat Pure and Nature

De Pure & Nature lijn is niet nieuw, maar de verpakkingen zijn wel vernieuwd. De dagcrème en nachtcrème zitten nu bijvoorbeeld allebei in een glazen pot. Voorheen zaten ze in een tube. De glazen pot voelt luxe aan, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een tube. Dit vind ik praktischer en meer hygiënisch. De prijzen zijn overigens zeer budgetvriendelijk: de dag- en nachtcrème kosten allebei €3,09 per stuk. De cleansing lotion en cleansing tonic kosten €2,49 per stuk.  Heel erg betaalbaar dus! Als je ook nog de oogcreme erbij zou nemen heb je een complete gezichtsverzorging en – reiniging voor zo’n €15! Van andere merken heb je daar vaak nog niet eens één product voor…

Kruidvat Pure and Nature ingredienten dagcreme

Ingrediënten dagcrème

Niet alleen de verpakking is vernieuwd, ook de ingrediënten zijn (gedeeltelijk) vernieuwd. De Pure & Nature lijn mag nu het Ecocert label dragen, voorheen stond dit er nog niet op. Ecocert wil zeggen dat minimaal 95% van alle ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft en dat minimaal 10% afkomstig is van biologische landbouw.

Kruidvat Pure and Nature nachtcreme

Kruidvat Pure and Nature ingredienten nachtcreme

Ingrediënten nachtcrème

Qua ingrediënten verschillen de dagcrème en nachtcrème niet veel van elkaar. In de een zit wat meer van dit, in de ander wat meer van dat, maar over het algemeen zijn ze qua samenstelling redelijk gelijk. Veel verzorgende ingrediënten zoals aloë vera, passiebloem en shea boter en geen minerale olie, parabenen of siliconen. Wel alcohol, maar dit zijn niet-uitdrogende varianten. In de vorige versies zat wél uitdrogende alcohol. In beide crèmes zit trouwens wel parfum, maar deze is speciaal ontwikkeld om de kans op allergische reacties te verkleinen, aldus Kruidvat.

De nachtcrème is wel iets voller van substantie dan de dagcrème. Beide crèmes werken voor mij erg prettig. Toen het nog heel koud was, waren ze net niet voedend genoeg voor mijn vochtarme, enigszins droge huid, maar nu de temperatuur langzaam stijgt, zijn ze prima.

Ik heb het idee van Kruidvat echt luistert naar het publiek en dit meeneemt in de ontwikkeling en verbetering van producten. Top!

Kruidvat Pure and Nature reiniging

De cleansing lotion breng ik aan op mijn handen, masseer ik op mijn gezicht en spoel ik af met water. Daarna gebruik ik de tonic om de laatste restjes weg te halen. Wel gebruik ik daarnaast nog een aparte oogmake-upreiniger.

Kruidvat Pure and Nature ingredienten lotion

Ingrediënten cleansing lotion

Kruidvat Pure and Nature ingredienten tonic

Ingrediënten cleansing tonic

Ook de cleansing lotion en tonic bevatten de ingrediënten aloë vera, dat hydrateert, en passiebloem, dat verzachtende en kalmerende eigenschappen heeft. Beide producten zijn heel simpel, maar wel effectief. Kijk hoe kort de ingrediëntenlijst van de tonic is! Geen rotzooi of onnodige ingrediënten!

Zoals jullie zien heb ik eigenlijk helemaal niets aan te merken op de vernieuwde Pure & Nature gezichtsverzorging en -reiniging van Kruidvat! Het zijn prima producten met goede, niet schadelijke ingrediënten voor een héél fijn prijsje. Verwacht van deze lijn geen producten die wonderen verrichten voor je huid, maar gewoon goede, milde producten zonder rotzooi voor een gevoelige huid. Je huid goed verzorgen hoeft niet duur te zijn, dat bewijst Kruidvat met deze producten maar weer. Ik ben fan!

De dag- en nachtcrème kosten allebei €3,09 per stuk. de cleansing lotion en cleansing tonic kosten €2,49 per stuk. De vernieuwde Pure & Nature lijn is verkrijgbaar bij alle Kruidvat filialen. Volgens mij liggen de vernieuwde producten ook al in de winkel, anders zeer binnenkort.

EDIT: Kruidvat heeft besloten de Pure & Nature verzorgingsproducten uit de schappen te halen nadat enkele klanten hebben gemeld allergische reacties te hebben gekregen na gebruik. Begrijpelijk, maar persoonlijk vind ik het erg jammer! Ik ben, zoals je net hebt gelezen, namelijk wel enthousiast over de Kruidvat Pure & Nature Sensitive Gezichtsverzorging!

Liefs, Laura

13 thoughts on “Budgettip: Kruidvat Pure & Nature gezichtsverzorging en -reiniging

  1. Ik heb het gevoel dat Kruidvat eigen merk echt wel een serieuze update heeft gekregen! Niet alleen deze lijn lijkt me wel goed, de anderen ook. Way to go Kruidvat!

  2. Sowieso zijn veel dingen van Kruidvat eigen merk fijn, fijn dat ze nu nog beter zijn aangepast. Ik zoek nog een fijne lotion, misschien dat dit ’em wel gaat worden.

  3. Dit lijkt me wel een lijn voor mij, maar omdat het zo goedkoop is lijkt het toch een beetje onveilig. Ik wil best wat geld uitgeven aan goede producten voor mijn gevoelige vochtarme huid.

  4. Ik ben ook erg enthousiast over deze lijn. Ik reageer erg snel op producten en na een lange tijd dure dagcrème te hebben gebruikt ging ik deze eens proberen. Zonder negatief resultaat! Geen blaasjes, rode vlekjes, jeuk NIKS! Heerlijk. Ook ik vind het daarom erg jammer dat de producten uit de schappen gehaald wordt. Opzoek naar een nieuw betaalbaar crème-tje…

  5. Ik kocht een tijdje geleden de dag creme uit glazen potje hiervan en ik kreeg echt een super allergische reactie erop. Mijn hele huid werd rood, branderig en voelde warm aan. Ik denk dat sommige het kunnen hebben, maar aangezien erop staat dat het voor gevoelige huid is, wat ik heb, is het daar absoluut niet geschikt voor. Nu gebruik ik een lekkere creme van Clarins.

  6. ik heb een vraag ik wil toch weer overstappen op een andere gezicht verzorging ik gebruik nou louis widmer maar dat is veelste duur
    omdat ik een drogen huid heb maar het werkte goed maar duur wat raden jullie mijn aan
    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.