Vandaag deel ik een supermakkelijk en snel recept met jullie voor een lekker borrelhapje: pigs in blankets. Het enige dat je nodig hebt is blader- of croissantdeeg, cocktailworstjes en eventueel een beetje mosterd. Ik vermoed dat dit ‘recept’ (in hoeverre is het nog een recept als je maar twee dingen nodig hebt?) al bekend is bij velen van jullie, maar speciaal voor degenen die het nog niet kennen: het is zo makkelijk als een zilveruitje op een blokje kaas prikken. Nou ja, bijna dan.
De naam pigs in blankets refereert naar de cocktialworstjes (pigs) en het deeg (blanket) dat als een dekentje om het worstje (vaak van varkensvlees en met enige fantasie kun je er ook een varken in zien) heen gewikkeld is. Het lijkt een beetje op een worstenbroodje of saucijzenbroodje, maar is toch anders. Lekker voor bij de borrel of een (verjaardags)feest!
Benodigdheden:
– oven
– bladerdeeg of croissantdeeg
– cocktailworstjes
Optioneel:
– losgeklopt ei
– mosterd
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijdt het deeg in langwerpige driehoeken. Als je wil kun je het deeg heel lichtjes met een beetje mosterd bestrijken, maar dat hoeft niet. De mosterd kun je er ook los bij serveren, of helemaal weglaten als je er niet van houdt.
Pak een cocktailworstje en rol deze in het deeg. Begin bij het breedste stuk en rol naar de punt toe.
Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze eventueel met een losgeklopt ei, voor een glanzend bruin kleurtje.
Nu kunnen ze de oven in. Ze zijn klaar wanneer het deeg goudbruin is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
De pigs in blankets zijn zowel warm als koud te eten. Serveer met mosterd voor de liefhebber.
Eet smakelijk!
Het ziet er heerlijk uit, zelf kende ik dit nog niet. Handige tip!
Ik maak dit ook wel eens, echt super lekker!
Heerlijk!
Ziet er lekker uit!
Lekkkkkkker! Wil ik al vaker maken maar ik vergeet het steeds :-)
ga ik zeker eens maken!
Haha dit maakte ik vroeger ook zo vaak!
Ook heel erg lekker met croissantdeeg ipv bladerdeeg! Of met een beetje mosterd of ketchup er tussen!
Die tips van croissantdeeg en mosterd staan ook in het artikel ;)
OH MAYYY nu heb ik hier zoveel zin in !
Ziet er erg lekker uit en ook heel makkelijk te maken!