Moederdagtip: Amarula

Categoriën Overig

Amarula

Houdt jouw moeder wel van een lekker drankje? Dan heb ik een leuke tip voor je: Amarula! Amarula is een zachte exotische cream likeur die erg lekker is om ’s avonds te drinken als je na een lange dag neerpolft op de bank. Een traktatie voor jezelf, maar ook erg leuk om je aan je moeder cadeau te doen voor Moederdag!

Amarula

Amarula is een Afrikaanse drank met smaakvolle marula vruchten. Deze vruchten worden geoogst door Afrikaanse vrouwen die eveneens de goudkleurige touwtjes knopen die om de hals van de fles zitten. Amarula creëert voor deze vrouwen werkgelegenheid waardoor ze in staat zijn hun eigen gezin te onderhouden. Amarula is dus van moeders, voor moeders. Hoe mooi is dat?

Amarula heeft voor Moederdag ook een leuke actie opgezet. Op de speciale Moederdag website www.amarulamoederdag.nl, kan iedereen lieve wensen en berichten voor hun moeder plaatsen, maar ook lekkere recepten vinden en meedoen met de winactie waarbij je kans maakt op mooie prijzen! Ook op Facebook is er een winactie waarbij je kaarten kunt winnen voor de Libelle Zomerweek. Ik was daar vorig jaar samen met mijn moeder en het was onwijs gezellig!

Amarula

Proeven? In de twee weekenden voor Moederdag staan diverse promotieteams bij slijterijen in de grote steden om Amarula te laten proeven en wordt de cream likeur met korting verkocht. Ik heb de likeur zelf ook even geproefd (alles voor de site ;) ). Het smaakt heel romig en ook een beetje zoet en fruitig. Ik vond hem puur met ijs erg lekker, maar je kunt er ook cocktails mee maken en zelfs verwerken in gerechten!

Amarula

En wil je je moeder extra verwennen? Geef dan niet alleen een fles Amarula, maar maak ook deze heerlijke cheesecake die perfect samengaat met dit lekkere drankje. Hieronder het recept:

Ingrediënten:

200 gram roomboterkoekjes, verkruimeld
80 gram boter, gesmolten
690 gram naturel roomkaas
250 gram witte basterdsuiker
80 ml Amarula
160 gram geschaafde witte chocolade
Verse vruchten om te garneren

Meng de koekkruimels en de boter goed door elkaar en druk het koekmengsel in een springvorm (doorsnede 20 cm). Zet dit 20 minuten in de koelkast om op te stijven. Meng vervolgens de roomkaas, de basterdsuiker, de Amarula en de helft van de witte chocolade en giet dit op de koekbodem. Laat dit een nacht opstijven in de koelkast. Garneer met de overgebleven witte chocoladerasp en met verse vruchten, bijvoorbeeld met bosbessen, aardbeien of frambozen en serveer bijvoorbeeld met koffie met een scheutje Amarula. Op z’n Afrikaans: smaaklike ete!

Amarula is te koop bij alle slijterijen. Voor een fles van 70 cl betaal je ongeveer €15,00. Amarula bevat een alcoholpercentage van 17%. Om Amarula te mogen kopen (en drinken) moet je 18 jaar of ouder zijn.

ad

Liefs, Laura

8 thoughts on “Moederdagtip: Amarula

  1. Ik las je eerste zin: “Houdt jouw moeder wel van een lekker drankje?” Jaha, van koffie! En het liefste zo verkeerd mogelijk! ;) Ze is niet zo van de alcoholische versnaperingen. Dus helaas pindakaas! Maar de cheesecake lijkt mij wel leuk en lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.