The Body Shop Vitamin E Cool BB Cream

Categoriën Testjes

The Body Shop Vitamine E Cool BB Cream

Heel eerlijk, ik ben een beetje BB Cream moe. Tegenwoordig heeft ieder merk wel een BB Cream in haar assortiment, of iets wat daarvoor door zou moeten gaan, maar ik ben er nog geen één tegengekomen die echt op een Aziatische BB Cream lijkt. Toch wilde ik deze BB Cream van The Body Shop wel een kans geven, mede doordat hij uit de alom geprezen Vitamin E lijn komt. Een lijn die perfect is voor de vochtarme huid, zoals die van mij. Lees verder voor mijn review!

The Body Shop Vitamine E Cool BB Cream

De Vitamin E Cool BB Cream zit in een tube, wat ik persoonlijk altijd fijn vind werken en wat ook hygiënisch is. Hij is in slechts één tint verkrijgbaar en zou zich aanpassen aan de kleur van je huid. Nu moet je dat laatste altijd met een korreltje zout nemen. Deze BB Cream zal ongetwijfeld geschikt zijn voor verschillende huidskleuren door de 8 verschillende kleurpigmenten, maar aanpassen aan de huid kan niet.

Zoals je op de ingrediëntenlijst hierboven kunt zien, zit er lekker veel shea boter in, wat verzorgende en hydraterende eigenschappen heeft. Ook zit er  tarwekiemolie in, wat één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine E is.

The Body Shop Vitamine E Cool BB Cream

De BB Cream is wat dik van textuur. Ondanks dat brengt hij gemakkelijk aan. Ik had eerst nog een dagcrème onder deze BB Cream aangebracht, maar dat zorgde voor vlekken. Eigenlijk deed ik dat uit gewoonte, omdat andere BB Creams nooit voedend genoeg zijn voor mijn vochtarme en ietwat droge huid. Deze Vitamin E BB Cream van The Body Shop is echter prima op zichzelf. Geen dagcrème nodig!

The Body Shop Vitamine E Cool BB Cream voor full face

Op bovenstaande foto zie je mijn huid zonder enige make-up. Kunnen jullie geloven dat dit de eerste foto van mij zonder make-up op Beauty Addicts is? Best een beetje spannend hoor…

The Body Shop Vitamine E Cool BB Cream na full face

Hier heb ik de BB Cream met mijn vingers aangebracht en draag ik ook een beetje blush (Sleek Rose Gold), wat concealer onder de ogen (Estee Lauder Double Wear Concealer) en een likje mascara (NYC Big Bold Curl). Wat me gelijk opviel: wat een mooie gezonde glow geeft deze BB Cream! Die glow komt ook een beetje door de blush, maar zeker ook door de BB Cream. Hij heeft een lichte dekking, voelt prettig aan en ik merk dat hij echt verzorgend werkt. Dat maakt het eigenlijk meer een verzorgende getinte dagcrème dan een BB Cream.

Voor mijn huidtype (vochtarm en een beetje droog) en huidskleur is hij perfect, maar voor een vette huid en een hele lichte of hele donkere huidskleur lijkt hij me niet geschikt.

The Body Shop Vitamine E Cool BB Cream voor en na

Nog even alles op een rijtje:

  • zit in een tube (=hygiënisch)
  • zeer geschikt voor de vochtarme huid
  • lichte dekking
  • verzorgend
  • voelt prettig aan
  • geeft een mooie glow
  • blijft goed zitten
  • slechts één tint verkrijgbaar

Hoewel ook dit geen échte BB Cream is (want o.a. geen SPF en lichte dekking) vind ik hem toch erg prettig in gebruik. De lichte dekking vind ik eigenlijk wel prima in het voorjaar. Wel jammer dat er geen SPF in zit.

The Body Shop Vitamin E Cool BB Cream is verkrijgbaar bij de filialen van The Body Shop en online voor €19 (50 ml)

Liefs, Laura

11 thoughts on “The Body Shop Vitamin E Cool BB Cream

  1. Ziet er erg mooi uit, mooi natuurlijk effect. Ik heb geen vochtarme huid maar juist een vette, dus ik hou het toch maar bij mn garnier bb cream

  2. Zoals je zelf al schrijft geeft deze BB cream je een erg mooie en gezonde glow. Ik moet zeggen dat ik het erg mooi bij je vind staan. Ik met mijn bleke huidje denk alleen dat het (helaas) niks voor mij is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.