How to: Rainbow Cupcakes!

Categoriën Tutorial

How to Rainbow Cupcakes

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel of niet online zou zetten. Deze rainbow cupcakes waren niet helemaal gelukt zoals ik in gedachte had, maar ze zagen er als nog best leuk uit én ik kreeg van iedereen te horen dat ze erg lekker waren. Vandaar dat ik heb besloten om dit recept toch maar met jullie te delen. Het heeft weliswaar niet veel met beauty te maken, maar ik weet dat jullie recepten ook altijd erg leuk vinden. Benieuwd hoe je deze regenboogcakejes maakt? Lees dan verder!

How to Rainbow Cupcakes

De benodigdheden:

– een mixer
– kom om in te mixen
– cupcakevormpjes
– cupcake bakplaat of siliconenvorm
– 5 á 6 schaaltjes (afhankelijk van het aantal verschillende kleuren)
– 6 lepeltjes
– een oven

De ingrediënten (voor 12 cupcakes):

– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram (fijne) kristalsuiker
– 125 gram boter (op kamertemperatuur!)
– 2 eetlepels melk (op kamertemperatuur)
– 2 eieren (op kamertemperatuur)
– kleurstoffen (geel, oranje, rood, paars, groen, blauw)

Voor de topping:

– 125 gram poedersuiker
– 125 gram boter
– eventueel vanillearoma
– regenboog zure matten

How to Rainbow Cupcakes

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Hierdoor mengen ze makkelijker en krijg je een egaal en luchtig beslag. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de vormpjes in de bakplaat.

How to Rainbow Cupcakes

Klop de boter luchtig. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe en meng dit met de boter. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix dit tot een glad geheel. Daarna kan het zelfrijzend bakmeel erbij. Ook dit mix je weer. Ten slotte gaan er twee eetlepels melk bij. Mix alles nog even goed door elkaar tot een glad en luchtig beslag.

How to Rainbow Cupcakes

Verdeel het beslag over de 6 schaaltjes. Probeer in alle bakjes ongeveer even veel beslag te doen.

How to Rainbow Cupcakes

Voeg vervolgens aan ieder bakje een verschillende kleurstof toe. Ik had maar vier kleuren (geel, oranje, rood en blauw) en besloot geel en blauw te mengen voor een groene kleur. Dit ging prima, hoewel ik wel een beetje uitschoot met de blauwe kleur, waardoor het donkergroen is. Hetzelfde trucje wilde ik voor de paarse kleur doen (blauw en rood) maar dit ging mis. Het werd een vieze bruine kleur. Ik heb er toen maar chocolade aan toegevoegd (hagelslag) en er chocoladecupcakes van gemaakt, haha. Ik had dus niet 6 kleuren in mijn cupcakes, maar 5. Meng met een lepeltje de kleurstof door het beslag.

How to Rainbow Cupcakes

Verdeel nu laagje voor laagje de verschillende kleuren beslag over de vormpjes. Dit is best lastig en dit was ook het moment waarop ik dacht: dit wordt niks. Maar de laagjes hoeven echt niet perfect glad en egaal te zijn. In de oven komt alles goed.

Nu kunnen de cupcakes in de oven (175 graden) voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Test met een satéprikker of de cupcakes klaar zijn door deze in de cupcake te steken en als hij er droog en schoon uit komt is het cakeje gaar. Kleven er stukjes aan? Dan moeten de cakejes nog iets langer.

Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de topping.

How to Rainbow Cupcakes

Voor de topping heb ik een eenvoudige botercrème gemaakt. Gewoon poedersuiker mengen met boter en eventueel vanillearoma toevoegen. Als je de botercrème mooi wil opspuiten met een spuitzak heb je meer nodig dan wanneer je, zoals ik, de botercrème er gewoon op smeert. Voor een mooie opgespoten toef heb je ongeveer 125 gram boter (op kamertemperatuur) nodig en 125 gram poedersuiker voor 12 cupcakes. Ik had wat minder cupcakes (omdat er een paar mislukt waren, waar ik dus die chocoladecupcakes van gemaakt had) en bracht maar een dun laagje aan, dus ik had voldoende aan de helft.

How to Rainbow Cupcakes

Ten slotte snijdt je de regenboog zure matten door de helft en die zet je als een regenboog op de cupcakes.

How to Rainbow Cupcakes

Eet smakelijk!

Liefs, Laura

18 thoughts on “How to: Rainbow Cupcakes!

  1. Ahh deze zijn echt te schattig zeg! Ik ben helaas allergisch voor kleurstof (ja echt, serieus..) dus ik zal ze maar niet proberen te eten haha :’)

  2. Super leuk dat je het recept toch online hebt gezet. Ik wil echt nog een keer zulke cakjes of een taart maken!

  3. Wooww, super gaaaaaaf! Lijkt me heerlijk en het ziet er ook nog eens super vrolijk uit!

  4. dit ziet er echt superleuk uit! En ik vind dat ze best wel goed gelukt zijn hoor^_^

Comments zijn gesloten.