Hairworkxx Feather Extensions

Categoriën Haar

Hairworkxx Feather extensions

Een tijdje geleden keek ik naar een aflevering van Pretty Little Liars (love that show!) en zag Aria (Lucy Hale) met wel hele aparte dingen in d’r haar: feather extensions! Wat? Veren in je haar? Ja zeker. En ik vond het zo leuk dat ik het ook wel eens wilde proberen. Kijken jullie mee naar mijn bevindingen en het resultaat?

feather extensions lucy hale

Ik denk dat feather extensions nog wel eens de trend van deze zomer zouden kunnen worden. Ze zorgen voor de ultieme Ibiza-look en zijn al gespot bij vele bekende celebrities, waaronder dus Lucy Hale. Ik vind ze echt heel gaaf!

Hairworkxx Feather extensions

Hairworkxx Feather extensions

Mijn feather extension (ik heb er maar 1) is van Hairworkxx. Hij is gemaakt van originele hanenveren uit Amerika. Ik hoop met hart en ziel dat die beesten daar niet onder te lijden hebben gehad, maar ik kan er helaas niets over vinden. Erg mooi zijn ze wel.

[EDIT] Inmiddels heb ik antwoord van Hairworkxx: “Wij kunnen u voor 100% zekerheid garanderen dat de veren diervriendelijk zijn verkregen. Wij zijn zelf namelijk hele grote dierenliefhebbers :)

Hairworkxx Feather extensions

Je kunt de feather extensions laten zetten bij de kapper, maar ik heb hem zelf in mijn haar aangebracht en dat ging verrassend simpel, snel en gemakkelijk. Hoe werkt het? Je schuift het microringetje over de pullingwire tegen de kraal aan, je pakt een dun plukje haar, ongeveer 1 cm onder de scheiding zodat je de extension straks niet ziet zitten, en je haalt het plukje haar door het lusje heen.

Hairworkxx Feather extensions

Vervolgens trek je aan de ‘pullingwire’ en schuif je de microring over het plukje haar heen. Je plukje haar zit nu door het ringetje. Houd de microring ruim 1 cm van de hoofdhuid af, steek de  extension door de ring en knijp het ringetje met een tangetje dicht. Ik had de intstructies van tevoren niet goed doorgelezen en kwam er nu pas achter dat ik een tangetje nodig had. Met de extension half vast ging ik op zoek naar een tang in huis en gelukkig vond ik die snel. Dus het ringetje dichtgeknepen en klaar was ik!

Als je de extension wil verwijderen, knijp je het ringetje weer open.

Hairworkxx Feather extensions

Je kunt Featherworkxx Extensions van Hairworkxx gewoon wassen, föhnen, krullen en stylen, zoals je dat met je eigen haar ook doet. Ze blijven ongeveer wee tot drie maanden perfect zitten. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren (van heel natuurlijk tot fluortinten en alles daar tussenin) en in verschillende lengtes van 15 tot 32 centimeter.

Ik vind ze erg leuk, maar vind 1 zo’n extension een beetje karig. Ik wil er meeeeeer!

De feather extensions zijn verkrijgbaar bij professionele kapsalons vanaf € 7,50 per stuk. Voor meer informatie en gerichte verkoopadressen kun je terecht op  www.hairworkxx.com

Liefs, Laura

10 thoughts on “Hairworkxx Feather Extensions

 1. Jammer dat je niet weet waar de veren vandaan komen. En al helemaal jammer dat dat kleine stukje wat je erover typt een beetje een ‘ oh well…’ gevoel geeft.

  Als jij echte veren hebt dan komt dat dus van een dier. Het is belangrijk als je zoveel lezers hebt om te weten of dat dan humaan gaat of niet…

  Er is een synthethisch alternatief, als je niet weet of je haar accessoire met dierenleed is verkregen lijkt het me een goed iets omdat het synthetische te promoten ipv de real deal.

  Ik heb een link gevonden met wat info over de echte veren, maar tsja of dit echt betrouwbaar is weet ik ook niet. :)
  http://www.upc-online.org/entertainment/120426feather_hair_extension_handout.html

  Ennieweej, wat ik bedoel is; je hebt een leuke blog die ik al een tijdje volg maar ik vind het jammer dat je nu een mode trend promoot waarvan je niet weet of de afkomst van dierenleed is. :)

  1. Beste Nathalie,

   Ik begrijp je reactie heel goed en ik hoop dat jij ook begrijpt dat het absoluut niet mijn bedoeling is geweest om zo onverschillig over te komen wat betreft de herkomst van de veren. Ik heb Hairworkxx gecontacteerd over de herkomst van de veren, maar heb tot op heden nog geen reactie gehad. Mocht ik die nog krijgen, dan vul ik het artikel hier natuurlijk mee aan.

   Ikzelf heb geen probleem met het kopen van dierlijke producten zoals vlees, leder enzovoorts, mits deze dieren goed behandeld zijn (voor zover je dat kunt controleren). Bont zou ik dan weer niet kopen, maar dat is persoonlijk. Mocht blijken dat deze veren op een dieronvriendelijke manier verkregen zijn, dan zal ik ze niet aanprijzen, maar ik wil ook dat mijn lezers hier zelf een mening over kunnen vormen. Nu is er nog te veel onduidelijkheid over wat mij betreft.

   Fijn dat je een link met info hebt kunnen vinden, maar ik durf ook niet te zeggen of deze betrouwbaar is. Synthetische veren zijn inderdaad een goed alternatief en wellicht dat ik die inderdaad beter had kunnen gebruiken voor dit artikel. Bedankt voor je opbouwende kritiek!

 2. Leuk, ik heb het idd al bij meerdere mensen voorbij zien komen en elke keer vind ik het leuk om te zien! Wel jammer dat er geen info bekend is over de dier vriendelijkheid van deze veren.
  Misschien dat ik het deze zomer (als die ooit gaat komen -_-) eens ga proberen.
  xx

 3. Ik heb er zelf ook drie in mijn haar, ik werk bij een kapsalon waar we ze ook verkopen voor zes euro per stuk. Echt super leuk! Alleen jammer dat ik kort haar heb, met lang haar is het nog leuker vind ik haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.