Biodermal Zonnemousses

Categoriën Huidverzorging


Biodermal zonnemouses

Vorige week ben ik samen met mijn moeder een weekje naar Mallorca geweest. Gewoon even een weekje he-le-maal niets en eindelijk weer eens wat moeder-dochtertijd. Daar was ik wel aan toe. We hebben er marktjes afgestruind,  winkeltjes bezocht en lekker in de zon gelegen. Natuurlijk wel goed beschermd, want ik hoef jullie denk ik niet meer te vertellen dat dat onwijs belangrijk is. Tijdens het inpakken voor de vakantie bekeek mijn voorraad zonnebescherming – ik heb heel wat toegestuurd gekregen de afgelopen tijd door merken en PR bureaus, waarvoor dank – en het was nog best moeilijk kiezen wat ik mee zou nemen. Ik wilde wel weer eens iets nieuws proberen en besloot voor de zonnemouses van Biodermal te gaan. Ja, je leest het goed: zonnemouses. Zonbescherming in de vorm van een mousse, dat kende ik nog niet!

We kennen allemaal wel de zonnebrandcrème, -milk, -spray, -lotion en -olie. Nu zijn daar dus zonnemousses van Biodermal in SPF 20 en 30 en ze hebben ook een aftersunmousse. 

Biodermal zonnemousses

Ik moet toegeven, het was even wennen die moussetextuur maar uiteindelijk werkt het heel gemakkelijk, simpel en snel. Op bovenstaande foto’s zie je links de zonnemousse en rechts de aftersunmousse. De textuur van de aftersun is meer mousse-achtig, zoals we dat van de haarmousses kennen, dan die van de zonnemousse maar beiden zijn lekker luchtig en zacht. Doseren ging in het begin wat lastig (ik kreeg steeds heel veel) maar na een tijdje krijg je ook dit onder de knie. En: beter te veel dan te weinig.

Biodermal zonnemousses

De mousse trekt snel in maar laat wel een beetje een plakkerig laagje achter. Dat is vervelend als je bijvoorbeeld op het strand bent en het zand blijft eraan plakken, of je blijft met je arm aan de tuinstoel plakken. Zelf heb ik er weinig hinder van ondervonden, want ik lag lekker op mijn handdoek op een ligbedje en dat plakte niet.

Biodermal zonnemousses

Verder vertelt Biodermal dat de producten zijn verrijkt met extracten uit rode bessen en sinaasappel: sterke anti-oxidanten, die de huidconditie een vitamineboost geven, versterkt door toevoeging van vitamine C en E. Klinkt goed, maar ik merk er zelf weinig van ;).

De zonnebescherming van Biodermal vind ik sowieso altijd erg prettig en hetzelfde geldt voor deze zonnemousses. Ze brengen gemakkelijk en snel aan, de nieuwe textuur is vernieuwend en leuk en ze beschermen goed. De aftersunmousse werkt ook prima, maar ik ga toch liever voor een aftersun waar veel verkoelende en hydraterende aloë vera in zit. De prijzen zijn helaas wel wat aan de hoge kant…

De zonnemousses SPF20 (18,25 €), SPF30 (19,30 €) en aftersun mousse (13,20 € ) zijn verkrijgbaar vanaf mei 2013 bij o.a. Kruidvat, Etos en DA.

Liefs, Laura

5 thoughts on “Biodermal Zonnemousses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.