Ik wist niet zo goed hoe ik dit recept moest omschrijven. Is het een borelhapje? Zou kunnen. Is het een bijgerecht? Ja, dat kan ook. Is het een voorgerecht? Ikzelf heb er inderdaad twee geserveerd als klein voorgerecht. Er is dus van alles mogelijk. Dan de naam, dat was ook lastig. Het lijkt qua vorm en smaak een klein beetje op pizza, vandaar dat ik het maar “Aubergine minipizza’s” heb genoemd. Dit recept is simpel, lekker en zo klaar. Wat wil je nog meer?
Wat heb je nodig? (voor ongeveer 8 – 10 stuks)
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- kruidenkaas (zoals Paturain)
- bolletje mozzarella
- eventueel Italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano)
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijdt de aubergine, tomaten en mozzarella in plakken. Uit 1 aubergine haal je ongeveer 8 tot 10 plakken. Besmeer de plakken aubergine met een laagje kruidenkaas.
Leg hier bovenop een schijfje tomaat. Op de tomaat leg je een stukje mozzarella. Tenslotte nog wat Italiaanse kruiden er overheen strooien en dan kunnen de minipizza’s voor ongeveer 12 minuten de oven in.
Is dat alles? Jep. Buon appetito! Hier vielen ze in ieder geval goed in de smaak!
Lijkt me heel lekker!
Oh dit ziet er echt zo lekker uit! Dit wil ik zeker weten een keer gaan maken :)
Oeh, dat ziet er lekker uit zeg!
Dat ziet er lekker uit! En nog best gezond ook met alleen maar groente (oké en mozzarella dan). Ga ik een keer proberen :)
Lijkt me heel erg lekker!
Lijkt me super lekker!
Ziet er heel lekker uit!
Heel simpel en ziet er super lekker uit!
Dat ziet er heerlijk uit! En gezond ook ;)
Lijkt me lekker, alleen hou ik niet zo van aubergine maar ik denk dat je dit ook prima met courgette kan maken :-)
Jummm!
Lekker!!!
Thanks voor je comment, Samet! Leuk om te zien dat je een fervent bezoeker van Beauty Addicts bent ;)