Verslag Weekendje Londen

Categoriën Lifestyle

Londen 2013

Op 19 april was het dan eindelijk zo ver: samen met mijn vriend Rob ging ik een weekendje naar Londen! Een cadeau dat ik van hem voor mijn verjaardag kreeg. We hebben het onwijs gezellig gehad, maar lang niet alles gezien. Ik was nog nooit naar Londen geweest en ik wil zeker nog eens terug! Kijk je mee naar mijn verslag?

Londen 2013

We gingen met de ferry van Calais naar Dover. We hadden uitgerekend dat de reis met de boot voor ons niet veel langer zou duren dan met het vliegtuig, maar het was wel een stuk goedkoper. En reizen met de ferry was al een belevenis op zich! We reden met de auto naar Calais, de auto ging op de boot en binnen 1,5 uur waren we aan de overkant van het kanaal. Op de boot was trouwens gratis Wi-Fi, superhandig! Eenmaal in Engeland aangekomen reden we verder met de auto naar Londen. Dat links rijden is wel even wennen!

Londen 2013

Uitzicht vanaf de boot. Al vrij snel konden we roepen: “Land in zicht!”

Londen 2013

We verbleven in hotel The Hide, buiten het centrum van Londen. Het hotel was pretty well hidden, dus het deed zijn naam eer aan ;). Uiteindelijk hadden we het toch gevonden en konden we naar onze kamer. Het hotel was goed: mooie kamers, fijn bed, chocolaatjes bij aankomst, gratis gebruik van de minibar, goed ontbijt, gratis wifi en badspulletjes van L’Occitane! Dat had Rob goed uitgezocht!

Londen 2013

Londen 2013

We kwamen rond 4 uur ‘s middags aan. Bij de receptie vertelden ze ons dat zondag de marathon van Londen gehouden werd. Dat wisten we, maar waar we geen rekening meer gehouden hadden, was dat dan de halve stad afgesloten zou zijn. Het kwam er op neer dat we zondag amper het centrum in zouden kunnen komen. Van tevoren had ik een beetje een planning gemaakt voor het weekend, maar die viel dus in duigen. Ik moest bijna alles in 1 dag proppen! Dat ging natuurlijk niet. Uiteindelijk hebben we niet alles kunnen zien en hebben we minder kunnen shoppen dan ik wilde, maar des te meer reden om nog eens terug te gaan ;).

Vrijdagmiddag zijn we nog even naar een shopping mall gegaan die op loopafstand van ons hotel was. Daar aten we bij The Gourmet Burger waar we – hoe kan het ook anders – hamburgers aten. Hele lekkere hamburgers en totaal anders dan bij de Mc Donald’s of Burger King. Aanrader! Ik ging voor drie mini hamburgers, zodat ik er meerdere kon proeven :).

Londen 2013

De volgende dag gingen we met de metro (the tube) naar het centrum van Londen om zo veel mogelijk te zien in een zo kort mogelijke tijd! De metro in Londen is trouwens echt geweldig. Iedere paar minuten komt er wel een nieuwe trein en ze zijn helemaal niet zo overvol zoals in Parijs bijvoorbeeld. We hadden een Oystercard gekocht, een soort OV-chipkaart die je koopt voor 5 pond en die je iedere keer kunt opladen. Aan het einde van ons weekend hebben we hem weer ingeleverd. Je krijgt dan die 5 pond weer terug en resterend saldo tot 5 pond. Je kunt ook dagkaartjes kopen, maar ik had gelezen dat je Oystercard ook maximaal de kosten van een dagkaartje afschrijft, dus een Oystercard leek ons handiger.

We hadden trouwens heerlijk weer, zoals je wel kunt zien aan de strak blauwe lucht op deze foto!

Londen 2013

… maar het waaide soms wel erg hard ;). Op de achtergrond zie je The Tower of London.

Londen 2013

Londen 2013

Bij The Tower Bridge

Londen 2013

Drukte op het plein voor The National Gallery. Veel musea in Londen zijn gratis, zo ook The National Gallery. Ik had verwacht dat er een hele rij zou staan, maar we konden zo doorlopen!

Londen 2013

London Eye! We zijn er niet in geweest, mede doordat we weinig tijd hadden en er een superlange rij stond.

Londen 2013

Samen even chillen bij The Londen Eye :) Hier zijn ook veel straatartiesten te zien, erg leuk!

Londen 2013

Londen 2013

 Bij rivier The Thames en op de achtergrond The Big Ben.

Londen 2013

The Big Ben!

Londen 2013

Typisch Londen: The Big Ben en een dubbeldekker bus.

Londen 2013

Omdat we minder tijd hadden dan gepland, konden we ook minder shoppen! Natuurlijk moest ik wel even naar Boots en Superdrug. Ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik wilde, maar ik dacht: die koop ik later wel, dan hoef ik er niet de hele tijd mee te sjouwen. Aan het einde van de dag liep ik weer een Boots en Superdrug binnen, maar bijna alles wat ik wilde was uitverkocht! :( Dus, als je iets wil hebben; gelijk kopen en niet wachten ;). Ik heb wel een aantal dingen gekocht, waarvan ik binnenkort een shoplog online zat zetten, als jullie dat leuk vinden?

Londen 2013

Primark kon ik toch écht niet overslaan en ik kwam dan ook met twee volle tassen naar buiten :D

Londen 2013

We aten zaterdag bij TGI Fridays op Leicester Square. We moesten 45 minuten wachten op een tafel, maar het was het helemaal waard. Ik kende TGI Fridays uit Amerika en ze hebben hier de lekkerste spareribs en hamburgers. Het allerlekkerst vind ik de spareribs met Jack Daniel’s saus (die overigens niet echt naar whiskey smaakt, vind ik). Zo mals dat het vlees gewoon van het bot valt. Normaal ben ik niet echt een spareribs eter, maar deze… Best. Ribs. Ever.

Op zondag wilde ik nog naar Stratford Westfield Mall, het grootste winkelcentrum van Europa, maar ook deze was slecht bereikbaar door de marathon. Daarom zijn we weer naar het winkelcentrum bij ons hotel geweest, waar we onze laatste ponden opgemaakt hebben. Voornamelijk aan eten, haha!

Londen 2013

En toen zat ons weekend er helaas al weer op! Op de boot terug at ik nog een lekkere cupcake :)

Ik heb een geweldig tijd gehad in Londen samen met Rob en wil zeker nog eens terug. Bedankt voor dit geweldige cadeau, liefje <3

Liefs, Laura

17 thoughts on “Verslag Weekendje Londen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.