Kruidvat Kwastenreiniger

Categoriën Testjes

Kruidvat Kwastenreiniger

Naast betaalbare kwasten, heeft Kruidvat sinds kort ook een zeer budgetvriendelijke kwastenreiniger in haar assortiment. Voor een flacon van 200 ml betaal je slechts €2,99. Een koopje als je het mij vraagt. Maar werkt ‘ie ook een beetje? Ik testte hem uit!

Kruidvat Kwastenreiniger

De rozekleurige reiniger zit in een langwerpig doosje en dito flacon. Het is jammer dat het geen sprayflacon is, dat had het gebruik iets gemakkelijker gemaakt, maar natuurlijk kun je hem zelf overgieten in een sprayflacon. Nu gaat doseren gewoon via een klein gaatje.

Het is belangrijk om je kwasten regelmatig goed te reinigen. Denk eens aan al die bacteriën die zich in een kwast ophopen en die jij vervolgens weer op je gezicht gebruikt, yuk! Aangeraden wordt om je kwasten minimaal één keer per week te wassen in een sopje. Dit kan met speciale shampoo, babyshampoo of afwasmiddel. Wat jij het fijnst vindt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn kwasten zelden iedere week was. Dat is gewoon luiheid, want zo veel werk is het niet maar je moet het wel dóen. Zo’n kwastenreiniger als deze is daarom ideaal voor mij. Hiermee kun je je kwasten tussendoor een opfrisbeurt geven (dagelijks als je dat wil) en zijn ze weer snel droog en klaar om te gebruiken. De Brush Cleanser van MAC is een bekende en goede reiniger voor je kwasten, maar nu is er dus ook een budgetvariant van Kruidvat. Helaas kan ik hem niet vergelijken met die van MAC, want die heb ik niet, maar ik kan hem natuurlijk wel gewoon testen!

Kruidvat Kwastenreiniger

De reiniger is geschikt voor kwasten met synthetische en natuurlijke haren. Voor deze test heb ik niet de Kruidvat kwasten gebruikt, omdat die donker van kleur zijn en je zo op de foto’s niet goed het verschil tussen ‘vies’ en ‘schoon’  kunt zien. De reiniger bestaat voor een groot deel uit alcohol om de bacteriën te doden. Die alcohol ruik je tijdens het reinigen, maar daarna ruiken je kwasten gewoon lekker fris.

Kruidvat Kwastenreiniger

Het gebruik is heel simpel: je brengt een beetje kwastenreiniger aan op een droge tissue, een wattenschijfje of een handdoek en wrijft de kwast hierin voorzichtig schoon tot hij niet meer afgeeft. Laat de kwast vervolgens aan de lucht drogen. Als je besluit om de reiniger over te gieten in een sprayflacon kun je de reiniger op de kwast sprayen en dan over een tissue wrijven. Dat lijkt me persoonlijk nog iets fijner werken.

Kruidvat Kwastenreiniger

Als eerste probeerde ik de reiniger op een stippling brush waar bronzingpoeder op zit. Dat ging prima, de kwast ziet er bijna helemaal schoon uit!

Kruidvat Kwastenreiniger

Van mijn blushkwast kwam erg veel kleur af! Hij ziet er na gebruik van de kwastenreiniger niet superwit uit zoals na een echte schoonmaakbeurt, maar er kwam geen kleur meer vanaf.

Kruidvat Kwastenreiniger

Van deze oogschaduwkwast kwam niet zo veel af, kennelijk was die al redelijk schoon.

Al met al ben ik erg tevreden over de kwastenreiniger van Kruidvat. Wel merkte ik dat vloeibare producten zoals concealer en foundation lastiger te verwijderen zijn met deze kwastenreiniger dan poederproducten. Ik was een beetje bang dat de alcohol de haren van mijn kwasten zou uitdrogen, maar dat is gelukkig niet het geval. De haartje voelen nog net zo zacht aan als eerst. Ze ruiken na gebruik van de reiniger lekker fris en zijn weer snel droog (mede door de alcohol die snel vervliegt).  De Kruidvat Kwastenreiniger is prima voor een oppervlakkige schoonmaakbeurt, maar daarnaast zul je je kwasten ook af en toe grondig moeten reinigen in een sopje (het liefst 1 keer in de week dus).

Is deze Kruidvat kwastenreiniger iets voor jou of reinig je je kwasten eigenlijk niet zo vaak?

De Kruidvat kwastenreiniger kost €2,99  voor 200 ml. Een budgettoppertje! Hij is inmiddels verkrijgbaar bij alle Kruidvat filialen. 

Liefs, Laura

9 thoughts on “Kruidvat Kwastenreiniger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.