Review Kruidvat Kwasten

Categoriën Testjes

Kruidvat kwastenset

In het verslag van het Kruidvat Feel At Home event gaf ik jullie al een kleine sneak peek van de nieuwe Kruidvat kwasten en penselen. Vandaag heb ik voor jullie de review. Het is niet altijd even gemakkelijk om goede kwasten voor een mooi prijsje te vinden. Deze kwasten van Kruidvat van Kruidvat zijn in ieder geval lekker budgetproof, de prijzen liggen tussen de 3 en de 7 euro, maar zijn ze ook goed?

 

Kruidvat gezichtskwasten

Kruidvat oogpenselen

De complete serie bestaat uit 7 make-upkwasten: een poederkwast, blusherkwast, foundationkwast, concealerkwast, brede oogschaduwkwast, ronde oogschaduwkwast en een eyelinerkwastje. Kruidvat komt ook met een budgetproof kwastenreiniger (yay!) maar daarover later meer. De kwasten hebben een houten handvat en een matzwarte kleur. Ze zijn heel licht en liggen fijn in de hand. De haren van de oogschaduw-, eyeliner-, blush- en poederkwast zijn van geitenhaar. Dit geitenhaar wordt bij de geiten afgeschoren en de dieren hebben hier geen last van, aldus Kruidvat. De concealer-, foundation- en brede oogschaduwkwast zijn gemaakt van synthetische haren. De exacte prijzen per kwast weet ik helaas niet, maar de prijzen liggen tussen de 3 en de 7 euro.

Kruidvat poederkwast

Laat ik beginnen met de gezichtskwasten. De poederkwast is lekker groot en pakt het product goed op. Soms pakt hij wel erg veel product op, maar dat kun je gemakkelijk oplossen door je kwast even af te tikken. Zo op het eerste gezicht voelde de poederkwast lekker zacht aan, maar op mijn gezicht prikte hij toch wel een beetje. Dat voelt niet echt lekker aan. Ook verloor mijn kwast tijdens het wassen best wel wat haren, maar ik heb vernomen dat dat per exemplaar verschilt. Als je deze kwast aan wil schaffen zou ik van tevoren dus even testen of ze gemakkelijk loslaten. Maareh, als je op zoek bent naar een goedkope poederkwast en toch bij Kruidvat bent, zou ik gewoon voor die van Catrice gaan (of de Catrice kabuki brush). Die vind ik zelf prima!

Kruidvat blusherkwast

Om blush aan te brengen, gebruik ik het liefst een een schuine poederkwast zoals deze. Helaas geldt ook voor deze kwast dat hij een beetje prikt op mijn gezicht. Jammer, want hij werkt verder prima.

Kruidvat foundationkwast

Om mijn foundation aan te brengen gebruik ik het liefst mijn Beautyblender (dat roze sponsje in de vorm van een ei) of gewoon mijn vingers. Een foundationkwast vind ik vaak een beetje een streperig effect geven, hoewel dat ook wel aan de kwaliteit van de kwast ligt, heb ik gemerkt. Deze foundationkwast is naar mijn mening iets te slap. Wel prima om maskertjes mee aan te brengen.

Kruidvat concealerkwast

Het concealerkwastje is mooi plat en stug, wat ik zelf altijd wel fijn vind werken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik concealer nog het liefst met mijn vingers aanbreng, omdat de warmte van mijn vingers er voor zorgt dat dat de concealer mooi blendt, maar als jij het graag met een kwastje aanbrengt is deze prima!

Kruidvat oogschaduwkwast breed

Dan één van mijn favorieten: de brede oogschaduwkwast. Deze kwast is lekker dik en fluffy. Hij pakt de oogschaduw goed op en je kunt de kleur er ook goed mee vervagen.

Kruidvat oogschaduwkwast rond

Mijn absolute favoriet is de ronde oogschaduwkwast. Perfect om oogschaduw in je arcadeboog en highlighter onder je wenkbrauw mee aan te brengen. Hij is lekker zacht en fluffy en je kunt er prima mee blenden. Aanrader!

Kruidvat eyelinerkwast

Het eyelinerkwastje vind ik persoonlijk aan de dikke kant voor eyeliner. Ik gebruik daar liever een heel dun rond kwastje voor. Wel prima om oogschaduw onder je oog aan te brengen.

Al met al vind ik de twee oogschaduwkwasten erg fijn en die zal ik ook zeker blijven gebruiken. De poederkwast en blushkwast vind ik niet prettig omdat ze prikken en het eyelinerkwastje vind ik te dik om eyeliner mee te zetten. De foundationkwast vind ik ‘mwah’ en het concealerkwastje is opzich prima, maar ik gebruik toch liever mijn vingers hiervoor.

De Kruidvat kwasten zijn al verkrijgbaar bij Kruidvat. Prijzen liggen tussen de 3 en de 7 euro. 

Liefs, Laura

10 thoughts on “Review Kruidvat Kwasten

  1. Ik zou de 2 oogschaduw kwasten wel uit willen proberen maar ik heb nettoevallig gisteren (na zoeken naar budget kwasten op internet) een paar oogschaduw kwasten bij E.L.F besteld! Eerst die maar uit proberen! De kruidvat kwasten kwamen bij het zoeken naar budget kwasten niet naar voren!

  2. Mooie fotos heb je gemaakt! Ze lijken net getekend of zo haha!

    Ik heb zelf goede kwasten van de body shop waar ik erg blij mee ben dus ik sla deze even over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.