Amika

Categoriën Haar

Amika

Een tijdje geleden kwam er een pakketje binnen met deze kleurrijke producten van Amika. Van de verpakkingen werd ik al gelijk vrolijk! Amika betekent ‘vriend’ of ‘vriendin’ in diverse talen. Het merk is sinds kort ook verkrijgbaar bij professionele salons in Nederland en bij enkele webshops. Naast haarverzorgingsproducten heeft Amika ook styling tools zoals stijl- en krultangen. De hoogste tijd om kennis te maken met dit merk. Ik testte enkele haarverzorging- en stylingproducten uit. Benieuwd naar het resultaat? Klik van verder!

Amika Color Pherfection Shampoo

Amika Color Pherfection Shampoo ingredienten

Amika Color pHerfection Shampoo is er speciaal voor gekleurd haar. Nu is mijn haar niet gekleurd, maar dat weerhoudt me er niet van om deze shampoo te gebruiken. Hij ruikt heerlijk en je hebt er maar een klein beetje van nodig om veel schuim te creëren. Dat schuimen gebeurt overigens zonder sulfaten en daar ben ik erg blij om. Ook is hij vrij van parabenen en kunstmatige kleurstoffen. Er kan overigens een minibeetje Sodium Sulfate in zitten (minder dan 1%) doordat er wel sodium methyl-2 sulfolaurate en disodium 2-sulfolaurate in zit. Dit zijn hele milde reinigers en ikzelf vind dit geen probleem. De shampoo werkt prima, ruikt een beetje fruitig/zoet maar niet overheersend en maakt mijn haar goed schoon. 

Amika Nourishing Mask

Amika Nourishing Mask ingredienten

Het Nourishing Hair Mask voedt en herstelt het haar. Ik merk dat het mijn haar een mooie glans geeft en lekker zacht maakt. Je kunt het als dagelijkse conditioner gebruiken, maar ik merk dat mijn haar daar wel dat slapjes van wordt. Ik gebruik het daarom liever wekelijks om mijn haar weer een boost te geven. Ook deze conditioner is vrij van sulfaten, parabenen en kunstmatige kleurstoffen maar bevat wel siliconen. Dit laatste hoeft geen probleem te zijn, maar ik weet dat er mensen zijn die siliconen in haarproducten vermijden.

Amika Blow Up

Amika Blow Up ingredienten

Over de Blow Up spray ben ik nog het meest enthousiast. Deze spray zorgt voor lekker veel volume in het haar, textuur en glans. Al merk ik van die glans niet zo heel veel. Je sprayt het door je haar van de wortels tot de punten vóór het föhnen. De spray beschermt je haar ook tegen de hitte van de föhn. Je kunt het ook aanbrengen op droog haar om het te re-stylen. Het maakt mijn haar een beetje stug en zorgt voor veel volume en textuur. Alsof ik van dat volumepoeder gebruikt heb. Ik vind deze spray echter gemakkelijker werken en merk dat ik deze vaker pak dan een volumepoeder. Erg fijn spul!

Amika Touchable Hair Spray

Amika Touchable Hair Spray ingredienten

Ten slotte de Touchable Hair Spray. Het belooft een sterke hold en toch flexibel haar. Nu zijn er wel meer haarsprays die dit claimen, maar slechts enkele maken het ook waar. Of ze houden mijn haar niet in model, of ze maken het keihard. Deze van Amika maakt zijn beloften wél waar. Goed, een windhoos overleeft hij niet, maar verder houdt hij mijn haar prima in model zonder dat het keihard wordt. En dit kleine formaatje is ook nog eens handig voor in m’n handtas. Niet goedkoop, wel goed.

Amika haarverzorging resultaat

Op deze foto heb ik alle producten die ik hierboven besproken heb, gebruikt. Ik heb verder geen andere producten gebruikt. Ik vind vooral de shampoo en de Blow Up spray erg fijn. Het masker is ook prima, maar ik merk niet heel veel verschil met andere conditioners/maskers.  De Hair Spray is ook erg fijn, maar best prijzig voor een haarlak vind ik. De andere producten zijn ook niet heel goedkoop, maar wel zuinig in gebruik waardoor je er best lang mee kunt doen. Al met al is mijn eerste ervaring met de producten van Amika zeker niet tegengevallen. Het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de andere producten en tools!

Prijzen:
Color pHerfection Shampoo €11,40 voor 100 ml
Nourishing Hair Mask €11,40 voor 60 ml
Blow Up Spray €10,30 voor 60 ml
Touchable Hair Spray €11,00 voor 60 ml

Er zijn ook grotere maten verkrijgbaar die in verhouding goedkoper zijn.

In veel van de Amika producten zitten obliphica bessen die zorgen voor een genezende kracht, waardoor het haar optimaal gezond zal blijven. Ook zitten er anti-oxidanten, vitamines en de gezonde vetzuren van omega 3,6,7, en 9 in. Daarnaast zijn de producten van Amika niet op dieren getest en bevatten ze geen dierlijke ingrediënten.

Amika is verkrijgbaar bij enkele professionele salons. Helaas heb ik hier geen overzicht van kunnen vinden. Je kunt het ook gewoon gemakkelijk online bestellen in de webshop van John Beerens. Voor meer informatie over Amika kun je terecht bij Knegtel

Liefs, Laura

6 thoughts on “Amika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.