CHI Keratin Kit

Categoriën Haar

CHI Keratin Kit

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: haarproducten met keratine erin. Maar wat is keratine nou precies en wat doet het voor je haar? Toen ik deze CHI Keratin Kit binnen kreeg, ging ik op onderzoek uit. En natuurlijk heb ik de producten ook geprobeerd. Lees verder voor meer info en mijn review.

Keratine is een natuurlijke bouwstof in je haar dat zorgt voor glanzend, gezond en glad haar. Helaas kan dat stofje ook afbreken door agressieve producten, weersomstandigheden en styling tools, waardoor je haar beschadigd raakt en er droog uitziet. Je kunt keratine weer toevoegen aan het haar, maar als je hiervoor pure keratine gebruikt, maakt dat je haar erg zwaar. Dat was ook waar ik een beetje bang voor was, toen ik deze producten ging gebruiken. In de juiste samenstelling kan keratine echter zorgen voor glanzend en gezond haar, zonder het te verzwaren. Laten we eens testen of deze producten van CHI dat ook doen.

De CHI Keratin Treatment Intro Kit bevat alle producten uit deze haarverzorginglijn: CHI Keratin Shampoo, CHI Keratin Conditioner, CHI Keratin Leave-In Conditioner en CHI Keratin Silk Infusion. De producten zijn ook los verkrijgbaar.

CHI Keratin Shampoo

Laat ik beginnen met de shampoo (355 ml). Hij ruikt erg lekker: zacht en fris, een beetje citrusachtig. Hij maakt mijn haar goed schoon, zonder dat er agressieve reinigers als SLS of SLES in zitten. Er zitten wel siliconen in maar dit zijn ‘PEG’ siliconen, wat wil zeggen dat ze in water oplosbaar zijn en dus niet zorgen voor ‘build up’ en het haar niet verzwaren. Keratine staat als zesde op de ingrediëntenlijst, best hoog dus! Kijk, daar hou ik van. Je kunt wel claimen dat er keratine in je product verwerkt is, maar als dat helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat, stelt dat niet zo veel voor. Hier zit dus echt een behoorlijke hoeveelheid keratine in. De shampoo bevat ook andere verzorgende ingrediënten zoals jojoba- en arganolie. Er zitten trouwens geen parabenen in. De shampoo is dus vrij van SLS/SLES, slechte siliconen en parabenen. Makes me happy :).

CHI Keratin Conditioner

De conditioner (355 ml) sluit de haarschubben weer, waardoor de keratine in het haar blijft. Het maakt mijn haar heerlijk zacht en glad zonder dat het slap wordt. Ook deze is vrij van SLS/SLES, slechte siliconen en parabenen en bevat juist veel keratine, jojoba- en arganolie. Ik vind hem heel erg fijn!

CHI Keratin leave-in conditioner

Voor wie z’n conditioner liever niet uitspoelt, is er de Leave-In Conditioner (177 ml) in een sprayflacon. De gewone Conditioner én de Leave-In Conditioner gebruiken, is wat veel voor mijn haar, maar voor wie erg droog haar heeft, of krullen goed in bedwang wil houden, kan het wel werken. Ikzelf gebruik liever één van de twee, waarbij mijn voorkeur toch uitgaat naar de normale Conditioner.

CHI Keratin silk infusion

De Keratin Silk Infusion (59 ml) is een soort serum. Je hebt er maar een heel klein beetje van nodig en het zorgt voor een prachtige glans en laat het haar zijdezacht aanvoelen. Tevens beschermt hij ook tegen de hitte van stijltangen, krultangen en föhns. Je kunt het zowel op droog als op nat haar aanbrengen. Hij verzwaart mijn haar niet én er zitten geen siliconen en parabenen in. Super!

CHI Keratin Kit

Maar eh, merk je nou ook echt verschil? Laat ik voorop stellen dat mijn haar niet in zeer slechte conditie was toen ik deze producten ging gebruiken. Wel had ik wat droge puntjes en vooral het Silk Infusion serum werkt daar goed tegen. Ook de shampoo en conditioner gebruik ik erg graag. De producten zorgen voor een prachtige glans en zijn gewoon top. Ik ben eigenlijk niet anders gewend van CHI. Alleen de Leave-In Conditioner gebruik ik niet zo vaak, want ik hou gewoon niet zo van leave-in conditioners. Wat mij betreft is de CHI Keratin lijn een absolute aanrader voor droog en beschadigd haar of voor het haar dat wel een oppepper kan gebruiken.

Prijs complete kit:

CHI Keratin Intro Kit: € 58,80

Prijzen losse producten:

CHI Keratin Shampoo 355 ml.: € 19,80
CHI Keratin Conditioner 355 ml.: € 20,40
CHI Keratin Leave-in Conditioner 177 ml.: € 18,60
CHI Keratin Silk Infusion 59 ml.: € 19,80

CHI is verkrijgbaar bij diverse haarsalons en in de webshop van John Beerens

Liefs, Laura

11 thoughts on “CHI Keratin Kit

 1. Ik heb het merk zelf nog niet geprobeerd maar het klinkt alvast veelbelovend. Ik ga er eens op letten of ze deze misschien ook hebben bij een ProDuo bij ons in de buurt..

   1. Hoi Laura

    Klopt het dat de shampoo en conditioner water oplosbare siliconen bevatten? Ik weet niet in hoeverre deze kwaad kunnen.

    Groeten Khadya

    1. Hoi Khadya, ja dat klopt inderdaad. Deze kunnen niet veel kwaad omdat je die gemakkelijk kunt uitspoelen (omdat ze in water oplossen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.