Marbert Enzyme Peeling Powder

Categoriën Huidverzorging

Marbert enzyme peeling powder

Het voordeel van werken bij een cosmeticadistributeur (of ja, inmiddels werk ik er niet meer maar goed) is dat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwtjes. Zo wist ik als één van de eersten dat het huidverzorgingsmerk Marbert terug zou komen naar Nederland. Vroeger werd Marbert al in Nederland verkocht, toen is het even verdwenen en nu is het dus weer terug van weggeweest. De producten zijn in een nieuw jasje gestoken en het hele assortiment is eigenlijk op de schop gegaan. Nieuw is o.a. dit Enzyme Peeling Powder, dat me gelijk deed denken aan de Daily Microfoliant van Dermalogica. Over de Daily Microfoliant heb ik veel lovende reviews gelezen, maar de prijs (65 euro voor 75 gram) hield me altijd een beetje tegen. Ik was benieuwd of het Enzyme Peeling Powder van Marbert een goed en goedkoper (18 euro voor 40 gram) alternatief zou zijn en testte hem uit. Benieuwd? Lees dan verder!

Marbert enzyme peeling powder

Marbert is een van oorsprong Duits huidverzorgingsmerk en werd vroeger al door veel schoonheidsspecialisten gebruikt. Voor salonkwaliteit vallen de prijzen best mee. Een reiniger kost gemiddeld 15 euro en een dagcrème gemiddeld 25 euro. Dit Enzyme Peeling Powder is, zoals de naam al zegt, een peeling. Het verwijdert dode huidcellen en reinigt de huid op een milde manier.

Marbert enzyme peeling powder

Ik heb de ingrediëntenlijsten van de Daily Microfoliant en het Enzyme Peeling Powder met elkaar vergeleken. Ze verschillen nogal, maar beide peelings werken op basis van enzymen. De Daily Microfoliant op basis van papaya, salicylzuur en rijstextract; het Enzyme Peeling Powder op papaya, papaïne en ananas. De ingrediëntenlijst van de Daily Microfoliant is een stuk langer dan die van het Enzyme Peeling Powder. Dit zou kunnen betekenen dat er meer werkzame stoffen in de Daily Microfoliant zitten, al kun je je afvragen of een kleine hoeveelheid van een bepaald ingrediënt nog echt wat doet voor je huid. Persoonlijk vind ik een product met een korte ingrediëntenlijst wel prettig, vaak zit er dan weinig rotzooi in en voornamelijk ingrediënten die écht wat doen voor je huid.

Marbert enzyme peeling powder

Doseren gaat via een gaatje onder de dop. Ik breng ongeveer de hoeveelheid van een halve theelepel aan in de palm van mijn hand en voeg een paar druppeltjes water toe zodat er een papje/schuim ontstaat. Dit breng ik aan op mijn gezicht en masseer ik even in.

Marbert enzyme peeling powder

In het begin voel je een licht scrubbend effect maar al gauw zijn die deeltjes opgelost en ontwikkelt zich een melkachtig schuim. Het papaïne-enzym weekt dode huidcellen los zonder wrijving. Na ongeveer een minuut gemasseerd te hebben, laat ik het goedje nog een klein minuutje zitten zodat de enzymen goed hun werk kunnen doen (dode huidcellen losweken). Daarna spoel ik het af met water.

Na gebruik voelt mijn huid zijdezacht en schoon aan en schilfertjes zijn verdwenen. Dit Enzyme Peeling Powder is mild genoeg om dagelijks gebruikt te kunnen worden, maar in principe is 1 tot 2 keer per week ook al voldoende. Ik heb ooit een sampletje van de Dermalogica Daily Microfoliant gehad en dit Enzyme Peeling Powder van Marbert lijkt er wel verdomde veel op. Of deze echt met de Daily Microfoliant te vergelijken is, durf ik niet te zeggen. Daarvoor heb ik de Daily Microfoliant niet goed genoeg kunnen testen. Het feit blijft dat dit Enzyme Peeling Powder van Marbert erg goed werkt en mijn huid lekker zacht maakt. Het is niet de beste peeling die ik ooit gebruikt heb, dat blijft de Philosophy Microdelivery Peel, maar voor deze prijs is het absoluut een toppertje!

Marbert is verkrijgbaar bij enkele filialen van DA en Douglas en online via douglas.nl en johnbeerens.com.

Liefs, Laura

2 thoughts on “Marbert Enzyme Peeling Powder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.