New Benefit Eye Shadows Review + Look

Categoriën Ogen

Benefit Core Color

Het was even balen voor de Benefit fans onderons toen een paar maanden geleden het nieuws naar buiten kwam dat Sephora, waar Benefit werd verkocht, uit Nederland zou verdwijnen. Gelukkig wordt het merk nog wel verkocht bij enkele Douglas filialen en wordt dit aantal gedurende het jaar verder uitgebreid. Hoera, we kunnen dus nog gewoon de fijne spulletjes van Benefit kopen! Benefit gaat haar assortiment vanaf september 2013 trouwens verder uitbreiden met Core Color; een make-up collectie bestaande uit 10 cream oogschaduws, 12 langhoudende poeder oogschaduws, 6 lipglosses en 10 lippenstiften. Dat is nog eens een uitbreiding! Ik mocht alvast een crèmeoogschaduw en een poederoogschaduw testen. Kijk je mee naar de swatches en de look die ik ermee maakte?

Benefit Core Color

Beide soorten oogschaduws zitten in een schattig stevig kartonnen doosje met leuk printje. Ik hou van dit soort details!

Benefit Longwear powder shadow creaseless cream shadow

De oogschaduws zelf zitten in een stevig rond doosje met transparante deksel. Als je veel verschillende mono oogschaduws hebt, zoals ik, dan is zo’n transparante deksel erg handig want zo zie je gelijk de kleur en hoef je niet eerst het doosje open te maken.

Benefit Longwear powder shadow creaseless cream shadow

Links zie je de Longwear Powder Shadow (3 gram) in de kleur Nude Swing. Hij is lekker zacht, heeft een mooie satijnen finish, is totaal niet poederig en goed gepigmenteerd (zie swatches hieronder). Hoewel de oogschaduw de naam ‘Longwear’ heeft gekregen, zou ik je aanraden om er toch een oogschaduwbasis onder aan te brengen anders blijft hij namelijk niet zo goed zitten.

Rechts zie je de Creaseless Cream Shadow (4,5 gram) in de kleur Always a bridesmaid. Een prachtige lilakleur met mooie glans. Ook deze oogschaduw doet zijn naam helaas niet echt eer aan, want hoewel hij ‘creaseless’ zou moeten zijn, gaat hij bij mij na een tijdje toch in de lijntjes zitten als ik er geen oogschaduwsbasis onder aanbreng. En zulke vettige oogleden heb ik nou ook weer niet. Met een goede oogschaduwbasis eronder is dit probleem trouwens gemakkelijk opgelost.

Benefit Longwear powder shadow creaseless cream shadow swatches

Links die je de Longwear Powder Shadow in Nude Swing, rechts de swatch van de Creaseless Cream Shadow in Always a bridesmaid.

Benefit Always A bridesmaid look

Met de crèmeoogschaduw Always a bridesmaid maakte ik nog een snelle look. Ik bracht een paars oogpotlood langs mijn wimperranden aan, op mijn bewegend ooglid de crèmeoogschaduw, in mijn arcadeboog een roze oogschaduw van PUPA en onder mijn wenkbrauw een highlighter van Lancôme. De mascara is Définicils van Lancôme.

Al met al ben ik best tevreden over de nieuwe oogschaduws van Benefit. Ze doen hun naam dan misschien niet écht eer aan, maar ze zijn wel fijn in gebruik, goed gepigmenteerd en zien er erg mooi uit.

De Benefit Longwear Powder Shadows en Creaseless Cream Shadows zijn verkrijgbaar bij Douglas voor € 19,00 per stuk.

Liefs, Laura

3 thoughts on “New Benefit Eye Shadows Review + Look

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.