How to: je voeten zomerklaar maken

Categoriën Tips & Tricks, Tutorial

maak je voeten zomerklaar

De sandaaltjes en slippertjes kunnen nu dan eindelijk weer uit de kast gehaald worden: de zomer komt eraan! We hebben een natte herfst achter de rug, een veel te lange winter en het lijkt wel of we de lente overgeslagen hebben. Onze voeten hebben niet echt veel zonlicht gezien en zaten bij mij tot voorkort nog ingepakt in dikke sokken. Heb je net als ik je voetjes een beetje verwaarloost de afgelopen tijd? Dan is het de hoogste tijd om ze zomerklaar te maken! Ik zette een aantal tips op een rijtje zodat je in no-time weer poezelig zachte voetjes hebt.

maak je voeten zomerklaar

Absolute musthaves: een voetvijl, een voetcrème of klovenzalf en een leuk nagelakje voor op je teennagels. Ook erg lekker: een heerlijke bruistablet/-bal voor in een voetenbadje.

maak je voeten zomerklaar

Voordat ik mijn voeten ga verzorgen, neem ik graag een lekker voetenbadje. Gooi er een lekkere bruisbal in (bijvoorbeeld van LUSH) of iets anders verzorgends voor je voeten. Door het voetenbadje wordt je huid zacht, waardoor eelt gemakkelijker kunt verwijderen.

Als je, net als ik, je voeten een tijdje verwaarloost hebt, is de kans groot dat je wat eelt op je voeten hebt. Dit kun je gemakkelijk verwijderen met een voetvijl, puimsteen of – als je echt heel veel eelt hebt – een voetrasp. Ik gebruik meestal gewoon een voetvijl. Je hebt ze van duurdere merken (zoals bijvoorbeeld Scholl) maar Zenner heeft er bijvoorbeeld ook een aantal in haar assortiment. Ikzelf heb er ook een van Zenner en die kost slechts €1,99. Vijl niet te veel weg, want een dun laagje is een fijne natuurlijke bescherming.

voeten zomerklaar vsm calendulan klovenzalf

Op bovenstaande foto’s zie je mijn hielen vóór (ja I know, geen smakelijk gezicht) en na. Ik heb dus eerst het eelt weggevijld en daarna heb ik mijn voeten ingesmeerd met de Calendulan Klovenzalf van VSM (€7,95). Ik hou sowieso van Calendulan. Het werkt voor mij fantastisch als ik verbrand ben, bijvoorbeeld waneer ik mijn vinger aan de oven heb gebrand, of toch onverhoopt verbrand ben door de zon op een plekje dat ik vergeten was in te smeren. Deze klovenzalf bevat dus ook Calendulan en zorgt dat die kloven in je hielen een stuk minder worden. Eerst is hij wat vettig, maar hij trekt gelukkig best snel in.

Nog een tipje: smeer je voeten ‘s avonds in met klovenzalf of voetencrème, trek daarna katoenen sokken aan en ga slapen. De volgende ochtend zijn je voeten babyzacht¡

maak je voeten zomerklaar

Ten slotte is het tijd om je teennagels te verzorgen. Reinig ze met een nagellakremover, vijl ze netjes bij en duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje. Voordat je aan de slag gaat met die leuke felle kleur op je teennagels, is het verstandig om een base coat aan te brengen om te voorkomen dat je nagels verkleuren door de nagellak. Teenspreiders zijn ook wel handig om je tenen uit elkaar te houden. Breng daarna een leuk zomers kleurtje aan op je teennagels (ik probeerde een nieuw koraalrood kleurtje van PUPA uit in de kleur 502) en sluit af met een top coat.

maak jevoeten zomerklaar

Nu zijn je voeten helemaal klaar voor de zomer! Dus trek die slippertjes maar aan and hit the beach!

Liefs, Laura

7 thoughts on “How to: je voeten zomerklaar maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.