Fail: L’Oréal Sublime Bronze zelfbruinende doekjes

Categoriën Fail

Beautybox juni 2013

Zelfbruiner. Ik gebruik het best regelmatig en het gaat eigenlijk nooit fout. Geen worteltjesoranje huid of lelijke strepen, maar gewoon snel, veilig en gemakkelijk een bruin kleurtje. Ik vind het ideaal! Ik was dan ook enorm benieuwd naar de L’Oréal Sublime Bronze zelfbruinende doekjes die in de Beautybox van deze maand zaten en probeerde ze uit. Helaas liep dat anders dan verwacht…

Loreal sublime bronze zelfbruiner doekjes

Het leek me zo gemakkelijk werken: even een doekje over je lichaam en gezicht halen en binnen no-time heb je een gezond bruin kleurtje. “Gegarandeerd zonder strepen”, volgens de verpakking. Nu is dat in mijn optiek een loze kreet, want natúúrlijk kun je wel strepen krijgen als je het niet goed aanbrengt, maar hierdoor dacht ik wel: oh, dan hoef ik niet zo secuur te zijn als bij normale zelfbruiner! Doekje over m’n gezicht, decolleté, armen en benen en klaar is Kees (of Laura in dit geval). Boy, was I wrong…

Loreal sublime bronze zelfbruiner doekjes

In dit zakje zitten twee doekjes die je kunt gebruiken voor je gezicht, decolleté, armen en benen of je kunt één doekje gebruiken voor alleen je gezicht, decolleté en armen of alleen voor je benen. Ik ging voor optie 1 en gebruikte beide doekjes. Een zakje met twee doekjes kost €3,99.

Loreal sublime bronze zelfbruiner doekjes

Ik volgde keurig de instructies die op de achterkant van het zakje stonden op. Ik ging met het doekje in meerdere richtingen over de huid en zorgde dat de lotion goed verdeeld was. Het trekt heel snel in en na een paar minuten kun je je al aankleden. Ideaal wat dat betreft. Helaas was het resultaat, zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien, verre van ideaal. Na een paar uur begon ik resultaat te zien en zag ik ook de eerste strepen. Natuurlijk heb ik wel eens een plekje gehad met zelfbruiner dat niet mooi egaal was, maar zo erg als dit heb ik het nog nooit gehad. Echt overal zaten strepen! Gelukkig niet op m’n gezicht en decolleté, daar was ik al blij om, maar wel heel veel op mijn benen en armen. Overigens vind ik de bruine kleur er wel mooi en natuurlijk uitzien.

Natuurlijk ligt dit resultaat deels aan mezelf, kennelijk heb ik de lotion toch niet goed verdeeld, maar het probleem met deze doekjes is ook dat je niet goed kunt zien waar je al geweest bent. Bij een zelfbruinende milk of crème vóel je waar je al geweest bent, omdat het even duurt voordat het ingetrokken is. Sommige lotions  bevatten ook een bronzer die gelijk een kleurtje geeft maar die je er onder de douche ook weer afspoelt én een zelfbruiner die geleidelijk werkt. Die vind ik nog altijd het fijnst. Door de gekleurde lotion zie je waar je smeert en heb je gelijk een kleurtje en de zelfbruiner werkt na het douchen nog even door. De lotion waar deze doekjes in gedrenkt zijn is kleurloos en trekt zó snel in, dat je niet weet welke plekjes je al gehad hebt. En je wil ook niet te vaak over dezelfde plek gaan met het doekje, want dan heb je niet genoeg voor heel je lichaam. Dus helaas, maar voor mij werken deze zelfbruinende doekjes niet.

En nu? Hoe krijg je al die strepen weg? Gelukkig zijn daar een aantal trucjes voor, zoals flink scrubben, maar als je dit al vóór je zelfbruiner had gedaan heeft dat niet veel nut. Misschien is het handig als ik een apart artikel wijd aan het verwijderen van zelfbruiner?

Liefs, Laura

12 thoughts on “Fail: L’Oréal Sublime Bronze zelfbruinende doekjes

  1. Pfoe wat een fail zeg! Dit soort producten zorgen er altijd voor dat mensen een slecht beeld over zelfbruiners krijgen (oranje, streperig, …) terwijl dat echt niet zo hoeft te zijn :(

  2. Misschien hadden ze beter de lotion in de doekjes een kleurtje gegeven? Zo weet je tenminste waar je al bent geweest. Hopelijk krijg je de strepen er snel af.

  3. Ooo ja die doekjes zijn een ramp! Heb ze hetzelfde ervaren als jij haha en daarvoor ook gescrubt dus heb het er met heel veel moeite er redelijk af kunnen krijgen. ;) die gekleurde zelfbruiner klinkt goed, wat is je favoriet als ik vragen mag?

    1. Estée Lauder Bronze Goddess, Dove bodylotion met zelfbruiner en de zelfbruiners van Yves Rocher blijven mijn favorieten tot nu toe :)

  4. Hier exact hetzelfde met die doekjes! Ik gebruik al langer zelfbruiner maar met deze was ik echt lelijk bruin met vlekken :s Ik had 1 doekje voor benen en armen gebruiken en 1 doekje uit dezelfde lijn voor je gezicht. Mijn gezicht was dus echt wel oranje… ik schaamde me dood op het werk :s Never again.

  5. Aaaa ik had precies hetzelfde! Had het idee dat ik overal was geweest maar echt veel vlekken! Had voor die tijd helaas ook gescrubt.. een artikel zou wel handig zijn! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.