Ik had hier nog een trosje bananen liggen die al aardig rijp begonnen te worden. Zo rijp zelfs, dat de steeltjes afbraken toen ik ze op wilde pakken. Tja, toen waren ze open en móest ik er wel iets mee doen. Weggooien vind ik zonde. Ik ging op zoek naar recepten met bananen en één van de eerste sites die ik check als ik lekkere recepten zoek, is LauraInTheKitchen.com van Laura Vitale. Ik hou van haar recepten en video’s! Neem zeker even een kijkje. Goed, ik koos voor deze banana chocolate chip muffins, want daarvoor had ik bijna alle ingrediënten in huis én ze zagen er verrukkelijk uit. Ik heb het recept vertaald naar het Nederlands en hier en daar wat aangepast. Het heeft weliswaar niets met beauty of fashion te maken (misschien wel een beetje met lifestyle?) maar ze zijn zo goddelijk dat ik jullie het recept niet wilde onthouden. Benieuwd? Lees dan verder hoe je deze heerlijke banana chocolate chip muffins maakt!
Wat heb je nodig? (12 stuks)
- 3 rijpe bananen
- 200 gram chocolate chips
- 230 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- theelepel vanille aroma of een beetje vanille suiker
- 8 gram bakpoeder
- snufje zout
- halve theelepel kaneel
Kleine side note: ik gebruikte voor dit recept maar 50 gram boter ipv 100. Het originele recept zegt een halve cup vegetable oil, maar dat heb ik dus vervangen door gesmolten (!) boter. Een halve cup boter is ongeveer 100 gram maar ik dacht dat er 1/4 cup stond. Anyway, ze smaken als nog prima, maar officieel moet het dus 100 gram boter zijn, vandaar dat ik het ook zo in de ingrediëntenlijst heb gezet.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de drie bananen in een grote kom en prak deze met een vork tot moes. Het is niet erg als er nog een paar chunks banaan in zitten, dit is juist wel lekker. Let wel op dat je rijpe bananen gebruikt. Deze zijn lekker zoet en zacht. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en voeg de gesmolten boter toe aan de bananenmoes. Voeg de 2 eieren, een scheutje vanille aroma en de suiker toe en meng met een garde.
Doe de chocolate chips in een kom. Ongeveer 180 gram, maar ik had een pakje van 200 en heb ze er allemaal maar ingegooid. I love chocolate! Ik kocht ze trouwens bij Jumbo. Dit is pure chocolade, maar je hebt ook melkchocolade en witte chocolade. Doe er vervolgens 3 scheppen bloem blij (van de 230 gram die je afgemeten had) en meng dit door de chocolate chips. Hierdoor zakken de chocoladestukjes in het mengel niet helemaal naar de bodem, maar blijven ze verspreid door het beslag. Zo hebben je muffins straks ook chocolate chips all the way through.
Voeg aan de rest van de bloem het bakpoeder, een snufje zout en een beetje kaneel toe. Kaneel is superlekker in combinatie met banaan en het versterkt de chocoladesmaak.
Voeg het mengsel van bloem toe aan het bananenmengsel en meng dit door elkaar met de garde. Voeg ten slotte de chocolate chips toe en meng alles goed door elkaar met een garde.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Dit gaat gemakkelijk met een ijsschep. Zet ze vervolgens 18 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Controleer na 18 minuten met een tandenstoker/satéprikker of de muffins gaar zijn. Steek een tandenstoker in de muffin en als hij er droog uit komt zijn ze gaar. Dit is een beetje moeilijk te controleren met al die gesmolten chocolate chips, maar je voelt als nog wel of het beslag droog is. Als de tandenstoker nog nat is kun je de muffins nog 2 minuten langer in de oven doen.
Laat de muffins op een rooster minstens 15 minuten afkoelen. Ja, het is moeilijk om ze nu niet gelijk op te eten, maar direct uit de oven zijn ze echt nog te heet. Na 15 á 20 minuten kun je ze wel eten, maar zijn ze nog steeds warm.
De muffins zijn heerlijk zoet, totaal niet droog en hebben chocolate chips all over!
Enjoy! En laat je me weten of ze gelukt zijn?
Ohh dat ziet er echt heel lekker uit! Bedankt voor het delen van het recept
Dat ziet er echt hemels uit! Heerlijk. Ik ga dit recept zeker eens uitproberen.
mmm muffffins! Inderdaad handig als je nog wat bananen hebt liggen :)
oeh super lekker :D
ooh heerlijk!!
Ziet er heerlijk uit!
Ze lijken me echt zoo lekker!
Mmmm lekker, maar proeven ze ook echt naar banaan? Of valt de smaak een beetje weg? Want dat komt namelijk veel voor bij zulke muffins.
Ik proef zeker de banaan! Chocoladesmaak overheerst wel iets, maar door melkchocolade ipv puur te gebruiken en minder chocolate chips erin te doen kun je dit nuanceren :) ik vind het niet erg want ik hou van chocola haha!
Oeh wauw, die zien er lekker uit!
Laat ik nou ook net die rijpe bananen hebben, heb er nog wat gehakte nootjes opgedaan ze zijn echt zalig!