Recept: Spinazie Kip Burgers

Categoriën Lifestyle

Spinazie kip burgers

In de Behind The Scenes van april plaatste ik een foto van spinazie kip burgers die ik gemaakt had. Een aantal van jullie was benieuwd naar het recept en natuurlijk deel ik deze graag met jullie. Onlangs maakte ik miniversies van deze burgers voor bij de barbecue en pakte ik mijn fototoestel erbij voor een stap-voor-stap recept. Deze burgers zijn verrukkelijk en ook nog eens best gezond!

Ik maakte deze burgers al verschillende keren en iedereen die ze geproefd heeft, is er gek op. Het recept dat ik als inspiratie gebruikt heb, komt van Laura Vitale (check zeker even haar website voor nog meer heerlijke recepten). Het recept dat ik hier geef is iets anders, meer aangepast op mijn smaak. Natuurlijk kun je zelf ook variëren door meer of minder van een bepaald ingrediënt te gebruiken. Goed, wat heb je nodig?

Voor de burgers (5 grote of 10 mini’s):
300 gram kipgehakt
150 gram diepvriesspinazie, ontdooid en zonder overtollig water
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 eetlepel Worsteshire saus
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

Voor de topping:
(hamburger)broodjes
2 tomaten
1 flinke eetlepel (halva)mayonaise
citroensap
zout en peper

Spinazie kip burgers

Ontdooi de spinazie en knijp het overtollig vocht eruit.

Spinazie kip burgers

Doe de spinazie in een mengkom en voeg een ei toe. Rasp boven de mengkom het knoflookteentje en een klein ui. Heb je geen rasp? Dan kun je ze altijd nog zo fijn mogelijk snijden. Raspen is beter, want zo heb je geen last van hele ‘chunks’ knoflook en ui in je burgers, maar snijden kan eventueel dus ook. Voeg nog een eetlepel Worsteshire saus toe en wat peper en zout. Tenslotte nog drie eetlepels paneermeel. Als je later, wanneer je het kipgehakt hebt toegevoegd, merkt dat de substantie nog wat te vochtig is, kun je nog meer paneermeel toevoegen. Voeg nu nog een klein beetje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar met een vork.

Spinazie kip burgers

Voeg nu het kipgehakt toe. Dit voeg je als laatste toe, omdat je het geheel niet te veel wil mixen. Gewoon even met een vork het kipgehakt er doorheen mengen en klaar. Zo blijft het sappig.

Spinazie kip burgers

Maak met je handen van het mengsel de burgers. Dit recept is voor 5 grote burgers of 10 kleine, maar eigenlijk hangt het er gewoon vanaf hoe groot en dik je ze zelf maakt. Misschien kun jij er wel 6 grote burgers van maken. It’s up to you.

Spinazie kip burgers

Snijdt nu de tomaten in plakjes en de broodjes doormidden. Voor de dressing meng je een eetlepel mayonaise met een eetlepel citroensap en wat peper en zout.

Bak de burgers in de pan of – nog lekkerder – op de grill. Bak je ze op de grill? Besprenkel dan het bord waar je de burgers op legt met wat olijfolie en breng op de burgers zelf ook een klein beetje olijfolie aan. Zo blijven ze niet aan de grill plakken. Bak de burgers aan beide kanten ongeveer 4 minuten. Als je de burgers op de grill bakt, leg dan op het laatst de broodjes er ook nog even bij zodat deze een beetje getoast worden.

Spinazie kip burgers

Mini burgers

Behind The Scenes April 2013

Grote burger

Leg op de onderkant van het broodje de burger, daar bovenop een schijfje tomaat (of meerdere) en bestrijk de bovenkant van het broodje met de dressing.

Eet smakelijk! Enne, laat je even weten hoe ze gelukt zijn?

Liefs, Laura

12 thoughts on “Recept: Spinazie Kip Burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.