DIY | Vriendschapsarmbandjes (easy & advanced)

Categoriën Accessoires

DIY vriendschapsarmbandjes

Toen ik laatst bij Action was, zag ik een zakje met 8 verschillende kleuren borduurgaren liggen. Iedere kleur was 8 meter lang. En dat voor maar 70 cent! Het was de laatste en ik nam hem snel mee. Niet om mee te borduren, maar om deze leuke armbandjes mee te maken! Ik maakte twee verschillende; een makkelijke en een iets moeilijkere variant. Perfect voor de zomer (want die is nog niet voorbij), om je festival look af te maken en om samen met een vriendin te maken als vriendschapsarmbandjes! In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je ze maakt.

DIY vriendschapsarmbandje paars

Laat ik beginnen met de makkelijke variant. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is borduurgaren, een schaar en plakband. Om hem mooi te sluiten kun je nog een kraal aan het einde toevoegen, maar die had ik helaas niet.

Kies drie kleuren garen en knip van iedere kleur twee stukken van ieder ongeveer 90 cm. Je hebt nu dus zes touwtjes van elk 90 cm, van elke kleur twee. Houd de touwtjes in dezelfde kleur bij elkaar. Maak een lus om je vinger, zorg dat beide uiteinden even lang zijn en leg er 2 knopen in. Plak de touwtjes aan de bovenkant vast aan je werkoppervlak, dat werkt prettig.

Sorteer de kleuren. Aan de linkerkant drie verschillende kleuren en aan de rechterkant hetzelfde in spiegelbeeld. In mijn geval dus paars, lila, roze, roze, lila, paars.

DIY vriendschapsarmbandje paars

Oke, nu gaan we echt beginnen. Begin aan de rechterkant. Leg de meest rechter kleur (bij mij paars) over de andere kleuren in het midden (hier tussen de twee roze). Leg nu dezelfde kleur van de linkerkant in het midden, over de andere heen in een soort X. Trek het een beetje aan door in iedere hand een set van de drie kleuren te houden en te trekken.

DIY vriendschapsarmbandje paars

Neem nu weer de buitenste kleur aan de rechterkant, leg hem in het midden, pak dezelfde kleur van de linkerkant en leg ook deze weer kruislings over dezelfde kleur in het midden. Trek weer strak. Doe hetzelfde voor de derde kleur.

DIY vriendschapsarmbandje paars

Herhaal dit tot de armband lang genoeg is voor om je pols. Dit gaat best snel, zeker als je er op een gegeven moment handigheid in krijgt. Als je klaar bent leg je twee knopen aan het eind.

DIY vriendschapsarmbandje paars

Heb je een kraal? Doe die dan nu om het uiteinde en leg weer twee knopen. Knip de rest af. De kraal kun je nu door de lus doen die je in het begin gemaakt had om de armband te sluiten. Heb je geen kraal? Dan kun je de armband gewoon om je pols knopen. Klaar is je armband!

DIY vriendschapsarmbandje

De tweede armband is iets lastiger, maar als nog goed te doen. Het duurt wel een stuk langer om deze te maken (ik was er bijna 2 uur mee bezig) dus houdt daar rekening mee.

Kies een aantal verschillende kleuren voor je armband. Hoe meer verschillende kleuren, hoe breder je armband. Ik koos voor vijf verschillende kleuren. Knip van iedere kleur twee stukken van 70 cm. Pak de touwtjes samen en leg er een knoop in. Laat wel ongeveer 7 cm over om straks gemakkelijk je armband om je pols te kunnen knopen.

Plak de touwtjes aan de bovenkant vast aan je werkoppervlak. Sorteer de kleuren. Aan de linkerkant de verschillende kleuren en aan de rechterkant hetzelfde in spiegelbeeld. In mijn geval dus rood, oranje, geel, roze, fuchsia fuchsia, roze, geel, oranje, rood.

DIY vriendschapsarmbandje

Begin aan de linkerkant. Leg de buitenste kleur (in dit geval rood) over de kleur daarnaast (in dit geval oranje) in een soort ‘4’ vorm. Haal de hem er dan onderdoor en door de opening. Trek hem aan door hem omhoog en naar rechts trekken. Doe dit nu nog een keer over dezelfde kleur. Je maakt iedere knoop twee keer. Pak weer dezelfde draad (hier rood) en maakt weer de twee knopen over de volgende kleur (in dit geval geel). Je werkt dus naar rechts. Herhaal dit tot je in het midden komt.

DIY vriendschapsarmbandje

Nu gaan we de andere kant op. Pak de meest rechter draad en leg die in een 4 in spiegelbeeld over de draad links ervan. Haal hem er onderdoor en door de opening. Trek aan door hem omhoog en naar links trekken. Maak dezelfde knoop nogmaals en herhaal dit voor de andere kleuren tot je in het midden uitkomt. Je werkt nu dus naar links. In het midden leg je nogmaals twee keer de knoop met de twee touwtjes van dezelfde kleur. De eerste rij is nu klaar!

DIY vriendschapsarmbandje

Herhaal dit voor alle kleuren. Je werkt eerst van links naar rechts en vervolgens van rechts naar links. Vergeet niet iedere knoop twee keer te doen!

DIY vriendschapsarmbandje

In het begin is het belangrijk dat je de verschillende kleuren goed op hun plaats houdt en niet door de war haalt, maar na een paar rijen vallen ze vanzelf goed. Na een tijdje begin je ook handigheid te krijgen in het knopen en hoef je de touwtjes niet precies in een ‘4’ te leggen, maar weet je gewoon hoe de knoop in elkaar zit.

DIY vriendschapsarmbandje

Maak de armband zo lang als je wil. Hij hoeft niet helemaal rondom je pols te passen, je kunt na een tijdje ook gewoon een knoop erin leggen en verder vlechten.

DIY vriendschapsarmbandje

Knoop de uiteinden om je pols. Klaar is je armband!

DIY vriendschapsarmbandje

Ik hoop dat jullie dit een leuke Do It Yourself (DIY) vonden en dat de uitleg duidelijk genoeg was. Mocht je iets niet snappen, vraag me dan gerust om verduidelijking. Als je ze zelf gaat maken, zou ik het leuk vinden als je me een foto stuurt van het eindresultaat via Twitter (@LauraVissers) of Instagram (@beautyaddicts)!

Succes!

Liefs, Laura

17 thoughts on “DIY | Vriendschapsarmbandjes (easy & advanced)

  1. Super leuk om te maken. Ik draag de laatste tijd steeds meer kleurtjes om me arm. Hoe meer hoe beter. Het lijkt me ook echt leuk om die 2de te maken meg van die neon kleuren!

    1. Hoi Femke,

      Ja, dat klopt. In de tekst staat ook “In het midden leg je nogmaals twee keer de knoop met de twee touwtjes van dezelfde kleur.”

  2. Tip voor een mooier begin bij de 2e armband.

    Begin met de middelste draden, 2 knoopjes om elkaar. Daarna de draden die naast de 2 middelste liggen. Werk hiermee naar het midden en maak hiermee 3x 2 knoopjes. Dan met de draden die daar buiten liggen 5x 2 knoopjes. Enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.