Fashiontrends uit de 90’s

Categoriën Accessoires, Fashion, Haar, Lifestyle

plateauzolen spice girls

Vorige week vertelde ik jullie over Throwback Thursday en hoe ik die dag graag wilde benutten om de herinneringen op te halen aan de beautytrends uit de jaren ’90. Jullie reageerden zo enthousiast op die blogpost, dat ik besloot om hetzelfde te doen voor de fashiontrends uit de 90’s. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog de o-zo-flateuze geruite tuinbroek? Lees verder voor nog meer fashiontrends uit de jaren ’90!

1. Geruite tuinbroek van Cars

Hier heb ik helaas geen goede afbeelding van kunnen vinden, maar 90’s kids weten vast waar ik het over heb. De geruite tuinbroek van het hippe merk Cars was onwijs populair bij ons op het schoolplein. Dat ‘ie totaal niets deed voor je figuur, namen we massaal voor lief.

comb hairband

2. Haarband met pinnen 

Deze haarband schoof je in het haar en ging helemaal rondom. Zelfs Mr. Beckham werd ermee gespot!

stetchy ruche top

3. Ieniemini stretchy tops

One-size-fits-all, people! Normaal gesproken passen one-size-fits-all kleren toch nét iets beter bij slanke mensen dan bij hen met een wat voller postuur, maar deze truitjes stonden eigenlijk niemand goed. Het enige voordeel was dat je – of waarschijnlijk je moeder – ze niet hoefde te strijken…

mood ring

4. Mood rings

Mood rings. Ringen waarvan de kleur zich zogenaamd aan zou passen aan je humeur, maar eigenlijk reageerden ze gewoon op warmte en kou.

plastic neon armbandjes

5. Felgekleurde plastic armbandjes

Hoe meer, hoe beter! Heel die arm vol!

la gear lights

6. LA Gears met lichtjes

Schoenen met lichtjes, mensen. Jawel! Shinen zal je! Daar liep je dan, als één of ander Star-Trekachtig figuur. En gingen de lichtjes kapot? Tja, dan waren ze toch een stuk minder cool.

plateauzolen spice girls

7. Plateauzolen

Om maar even in de schoenentrends te blijven: de plateauzolen mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ze waren helemaal booming door – hoe kan het ook anders – de Spice Girls die er al-tijd op liepen. Als Spice Girls fan had ik ze natuurlijk ook. Witte gympen met een flink plateau. En lekker dat ze liepen! Ik heb ze gedragen totdat ze helemaal versleten waren. Of ja, versleten… tot ze lek waren, eigenlijk. Lek ja, want dat plateau was gewoon gevuld met lucht en toen er een gaatje in kwam hoorde je bij iedere stap die ik zette: pssshhjjjt. Toen moesten ze écht weg van m’n moeder.

gekleurde glazen zonnebril

8. Zonnebril met gekleurde glazen

Als kind zag je de wereld natuurlijk altijd door een roze bril, maar mocht je eens een ander kleurtje willen, dan kon dat gewoon! Blauw, groen, paars… wat jij wilde. En als de Olsen twins ermee gespot werden, dan weet je het wel. He-le-maal hip. Oh, wat vinden jullie trouwens van JT’s kapsel rechtsboven? Ben ik de enige die het op noodles vind lijken?

Ooooh, er komen weer zo veel herinneringen boven door het maken van deze blogposts! Niet alleen over beauty en fashion, maar ook over speelgoed uit de 90’s, gadgets, spelletjes, tv-series… Misschien leuk om daar ook ‘Thowback Thursday’ blogposts over te maken? Hoewel het eigenlijk niet veel met beauty en fashion te maken heeft… Zeggen jullie het maar! Yes or no? Vaker doen of niet?

Liefs, Laura

11 thoughts on “Fashiontrends uit de 90’s

 1. Hahaha! Ik vind dit dus echt hilarisch! Het is allemaal zo bekend! En zo stoer als het vroeger was zo afschuwelijk is het nu. Maar hé, over zo´n 15 jaar zeggen we weer precies hetzelfde!

 2. Haha als je nu bedenkt wat we met die stomme dingen moesten!! Nouja die haarband is zo heeeeel fout nog niet, het idee is begrijpelijk, maar die kleine shirtjes!!

 3. De schoenen met lichtjes zijn inmiddels weer terug heb ik gemerkt :p
  Vrijdag liep ik in de Efteling en dan zie je natuurlijk veel kinderen rondlopen.. de een na de ander met flikkerende lichtjes in de schoenen! :p

 4. Haha zo leuk, zeker vaker doen, love the nineties :)
  Ik wilde zo graag plateauschoenen, maar mocht ze niet van mijn moeder; ik zou zeker mijn enkel gebroken hebben hahah. En die haarbandjes, mood rings, zonnebrillen, die kleine shirtjes. Heb bijna alles ook wel gehad/gedragen haha

 5. haha die stretchy tops heb ik ook gehad!!
  ik ben nu 18 maar toen ik klein was waren ze er en die plastic armbandjes! omg daar had ik altijd mn hele arm van vol hahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.