Botox voor je haar: het bestaat en ik heb het gedaan!

Categoriën Haar

Botox haar

Dat je je rimpels op kunt laten spuiten met botox is niets nieuws, maar wist je dat er ook botox voor je haar bestaat? Het zou je haar “verjongen” en na een behandeling zou je haar gegarandeerd gehydrateerd, gevoed en hersteld zijn. Mijn kapper Jeffrey en ik, allebei niet vies van nieuwe dingen proberen, waren onwijs benieuwd. Ik ben niet tegen botox voor rimpels, al zou ik het wel zo lang mogelijk proberen uit te stellen door mijn huid goed te verzorgen. Maar als ik me over – laten we zeggen – 20 jaar zou ergeren aan een diepe fronsrimpel, why not? Maar goed, zo ver is het nog niet. Laten we eerst een beginnen met botox voor het haar. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan verder!

Botox voor je haar

BTX Hair is een concentraat van actieve ingrediënten zoals: kaviaarolie, vitamine B5 en E en collageen. Het garandeert dat het haar gehydrateerd, gevoed en hersteld wordt. Het haar herleeft al direct vanaf het eerste gebruik. Naast het toevoegen van een ongelooflijke glans en zachtheid, heeft het ook een anti-frizz werking. Het kan gebruikt worden op absoluut elk haartype. Dit in tegenstelling tot andere behandelingen die momenteel beschikbaar zijn. De behandeling is zeer eenvoudig te gebruiken en is tot 10 wassingen duidelijk voel- en zichtbaar in het haar.

Wie bang is dat er in de hoofdhuid geprikt wordt met een naald, kan ik gerust stellen. Het ‘botox principe’ is meer een show element. Hoewel er wel een spuit bij komt kijken, komt deze niet in de buurt van je hoofdhuid of je haar. Hoe werkt het dan wel?

Botox haar

Een ampul wordt in heet water gezet en ondertussen wordt je haar gewassen met een diep reinigende shampoo zodat je haarschubben open gaan staan en je haar ontvankelijk is voor de behandeling.

BTX Hair

Na een tijdje zijn de witte BTX kristallen die in de ampul zaten een heldere vloeistof geworden zijn. Met een spuit wordt een hoeveelheid van de vloeistof uit het flesje getrokken en in een bakje met warm water gespoten. Deze twee stoffen gaan nu met elkaar reageren en er ontstaat een soort crème-emulsie.

Het goedje wordt vervolgens met de kwast op je haar gezet (alsof het geverfd wordt) en daarna moet het 15 minuten inwerken onder de warmtekap. Daarna wordt het uitgespoeld bij de wasbak en kan het haar gestyled worden.

botox haar voor na

Op deze foto zie je mijn haar ‘voor’ de behandeling en een week daarna (na 3 keer wassen en een knipbeurt). Ik heb bewust niet gelijk een foto na de behandeling gemaakt, want dat geeft in mijn optiek een vertekend beeld. Desalniettemin zie je nog duidelijk verschil. Mijn haar is vooral minder pluizig en droog. De glans is al ver weg, maar dat kan ook liggen aan een nieuwe shampoo die ik momenteel aan het testen ben (en die ik niet echt geweldig vind).

Mijn haar was al niet heel erg beschadigd of extreem droog, maar het kon wel een oppepper gebruiken. Als je haar erg beschadigd is of kroezig/pluizig, dan zal je nog meer verschil zien en zal je kapper misschien ook een hogere concentratie BTX gebruiken.

Ik ben in ieder geval erg tevreden over het resultaat, al ben ik er nog niet over uit of ik nou veel verschil zie met de collageenbehandeling die ik laatst had. De prijs voor de botox- of collageenbehandeling is bij mijn kapper gelijk en als ik dan moet kiezen ga ik toch voor deze botoxbehandeling. Gewoon, omdat het show element leuk is. Ik vond het best grappig dat mijn kapper met zo’n spuit aan kwam zetten. Je zag mensen allemaal kijken met grote ogen, haha!

Prijzen voor de BTX Hair behandeling verschillen natuurlijk per kapper. Bij By Jeffrey liggen de prijzen het tussen de 20 en 30 euro, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. ByJeffrey is onlangs uitgeroepen tot leukste kapsalon van Breda (I totally agree!) en op hun Facebookpagina geven ze regelmatig make-overs weg!

Liefs, Laura

24 thoughts on “Botox voor je haar: het bestaat en ik heb het gedaan!

 1. Ik heb zelf gebruik omdat mijn haar ge veel stijlde en waardoor men punten beschadigd en droog waren. Nu hoef ik men haar niet meer te stijlen het is glanzend en stijl van zelf ik ben wel tevreden

  1. Hoi Asya,

   In het artikel schrijf ik over een shampoo die ik niet zo fijn vond, maar welke dat was weet ik niet meer (dit artikel stamt uit augustus 2013). Ik wissel regelmatig van shampoo en conditioner omdat ik veel opgestuurd krijg om te testen. Momenteel gebruik ik de shampoo en conditioner van Guhl voor bruin haar en daar ben ik wel tevreden over!

   Liefs, Laura

  1. Beste Asmaa,

   Ja, je kunt het zien als een laagje over je haar wat ervoor zorgt dat het gehydrateerd, gevoed en hersteld wordt. Het zorgt voor glans en zachtheid en heeft het ook een anti-frizz werking. Na +/- 10 keer wassen in dat laagje eraf gespoeld en zal je haar weer in zijn oude conditie terugvallen. Hoe vaker je de behandeling blijft herhalen, des te gezonder je haar zal worden en hoe groter de tijd tussen de behandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.